DOLAR 32,4508
EURO 34,7434
ALTIN 2436,783
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Prysmian Kablo Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notunu 91,76’ya yükseltti

    Prysmian Kablo Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notunu 91,76’ya yükseltti
    07.12.2018
    A+
    A-

    Türk kablo sektörünün tek halka açık şirketi Prysmian Kablo’nun 2018 “Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notu” açıklandı. Bu yıl da kurumsallık ilkelerine verdiği önem ile dikkat çeken Prysmian Kablo gerçekleştirdiği çalışmalar sonucunda “Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notu”nu 2018 yılında 100 üzerinden 91,76’ya ulaştırdı.

     

    Kurumsal Yönetim İlkelerine uyumu, her sene Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından yetkilendirilmiş derecelendirme kuruluşları tarafından incelenen Prysmian Kablo’nun, 2018 yılı “Kurumsal Yönetim Derecelendirme” notu açıklandı. Saha Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri firması tarafından hazırlanan çalışmada, Prysmian Kablo’nun “Kurumsal Yönetim Derecelendirme” notu 100 üzerinden 91,76 olarak güncellendi. “Kurumsal Yönetim Derecelendirme” performansında üst üste 8’inci yıl gösterdiği artış ile bu konudaki istikrarını sürdüren Prysmian Kablo, 91,76 notu ile İMKB Kurumsal Yönetim Endeksi’ne en üst düzeyde dahil edilmeye bir kez daha hak kazandı.

    Prysmian Kablo’nun kurumsal yönetim derecelendirme notuyla ilgili, Prysmian Kablo’nun Mali İşler Direktörü Ercan Gökdağ, şunları söyledi; “En yüksek not aralığında güncellenen uyum performansımız Prysmian Kablo’nun SPK Kurumsal Yönetim İlkeleri’ne büyük ölçüde uyum sağladığını, tüm politika ve önlemleri uygulamaya aldığını, şirketin yönetim ve iç kontrol mekanizmalarının etkin bir şekilde işlediğini göstermektedir. Artışın sağlandığı alanlara ve trendine baktığımızda son beş yılda Kamuyu Aydınlatma ve Şeffaflık kategorisinde 10,84, ortalama puanın belirlenmesinde en yüksek paya sahip Yönetim Kurulu kategorisinde ise 5,01 puan artışı sağlandığı görülmektedir. Bu da kamuyu aydınlatma ve şeffaflık faaliyetlerinin en üst düzeyde yürütüldüğünü, yönetim kurulumuzun yapı ve işleyişinin, kurumsal yönetim ilkeleri bakımından “en iyi uygulama kategorisi”nde olduğunu ortaya koymaktadır.”

    Türk kablo sektörünün tek halka açık şirketi: Prysmian Kablo

    Prysmian Kablo’nun CEO’su Erkan Aydoğdu ise, şunları söyledi; “Kurumsal Yönetim Derecelendirme notumuz kurumsal yönetim ilkelerine verdiğimiz önemi ve bu sureci ilerleterek yürütmekte olan kararlılığımızın göstergesidir. Geçmiş yıllardaki puanlarımız da göz önüne alındığında, derecelendirme notumuzun grafiğinin tutarlı bir şekilde yükseliş gösterdiği görülmektedir. Sektöründeki tek halka açık şirket olarak faaliyetlerimizi adillik, şeffaflık, hesap verebilirlik ve sorumluluk çerçevesinde gerçekleştiriyoruz” dedi.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.