DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Prysmian Kablo’ya yabancı ana ortak desteği

    Prysmian Kablo’ya yabancı ana ortak desteği

    Enerji ve telekomünikasyon kabloları sektörünün dünya çapındaki lideri Prysmian Group, 2018 yılında yaşanan makroekonomik gelişmeleri dikkate alarak, sahip olduğu isim hakları ve sağlamış olduğu hizmetlere ilişkin alacaklarından vazgeçerek, Türk Prysmian Kablo’yu finansal anlamda desteklediğini bir kez daha kanıtladı.

    50 ülkede faaliyet gösteren 112 fabrikası ile enerji ve telekomünikasyon kabloları endüstrisinin dünya lideri Prysmian Group’un Türkiye operasyonu olan Türk Prysmian Kablo, kablo sektörüne getirdiği kalite ve öncü yeniliklerle günden güne gelişerek büyümeye devam ediyor. Prysmian Group isim hakkı ve sahip olduğu know-how ile, Türk Prysmian Kablo’ya kurulduğu ilk günden bu yana, ticari anlamda büyük katkı sağlıyor.

    2018 yılında ülkemizde yaşanan makroekonomik gelişmeleri dikkate alan Prysmian Group, finansal anlamda da Türk Prysmian Kablo’nun arkasında olduğunu ve desteklediğini gözler önüne serdi. Prysmian Group’un, bu kapsamda, sahip olduğu isim hakları ve sağladığı hizmetlerle ilgili alacaklarından vazgeçmesiyle birlikte, Türk Prysmian Kablo mali gücü yüksek bir grubun iştiraki olmanın avantajını tüm menfaat sahipleri ile paylaşmaktan gurur duyuyor.

    TCMB faiz oranları belirleyici olacak

    Geçtiğimiz Ağustos ayında döviz kurlarında yaşanan yüksek volatilite ile başlayan olumsuz makroekonomik gelişmeler neticesinde, faiz oranlarında %40’a varan ve forward sözleşme maliyetlerinde %35-37’yi bulan artışlar dolayısıyla, döviz bazlı hammadde ve operasyonel giderlerinden ötürü Türk Prysmian Kablo’nun sermaye ihtiyacı ortaya çıkmıştı. Prysmian Group, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) tarafından belirlenen faiz oranlarını objektif bir veri olarak kabul etti ve iştirakini desteklemek amacıyla, Türk Prysmian Kablo’ya kolaylık sağlamak üzere harekete geçti. Bu doğrultuda, faiz oranlarının 2018 yılı için yıllık, 2019 yılı için çeyrek bazlı ortalamasının yüzde 15 veya yüzde 15’in üzerinde olması durumunda, Prysmian Group lisans ve hizmet sözleşmelerinden kaynaklanan alacaklarından 2018 yılı için tamamen, 2019 yılında ise çeyrek bazlı değerlendirmeler yapılmak suretiyle vazgeçmeye karar verdi.

    Prysmian Group’un aldığı finansal destek kararı ile ilgili Türk Prysmian Kablo CFO’su Ercan Gökdağ şunları söyledi; ‘‘Bu karar, Şirketimizin 2018 mali yılı sonuçlarına olumlu etki edecektir. Son çeyrek sonuçları henüz belirlenmemiş olduğundan, 2018 yılına ilişkin olumlu etkinin toplamını ortaya koyan bir rakam paylaşamıyoruz. Ancak 30 Eylül 2018 mali sonuçları dikkate alındığında, bu kararın 9 aylık vergi öncesi net kar üzerindeki olumlu etkisi 21.289.335 TL olarak hesaplanıyor. Dünya lideri ana ortağımızın isim hakkı ve know-how gücünün yanı sıra, finansal pozisyonumuzu bu şekilde desteklemesi bizler ve yatırımcılarımız için son derece değerli. Prysmian Group’un yarattığı sinerjinin olumlu etkisini, bir kez daha görmekten büyük mutluluk duyuyoruz.”

     

    ‘‘Prysmian Group gücümüze güç katıyor”

    Prysmian Kablo CEO’su Erkan Aydoğdu ise konuyla ilgili olarak; ‘‘Dünya kablo sektörü lideri Prysmian Group’un Türkiye operasyonu ve Türk kablo sektörünün öncüsü Türk Prysmian Kablo olarak bizim hedefimiz, her daim, gerçekleştirdiğimiz çalışmaların ve kazandığımızın başarıların üzerine yenilerini eklemek, yeniliklere ayak uydurmak ve kendimizi geliştirmek oldu. Biz bu bakış açısı ile çalışmalarımızı sürdürürken, Prysmian Group’tan aldığımız bu destek ile gücümüze güç katmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Önümüzdeki dönemde, Prysmian Group’dan aldığımız desteğin de gücüyle “Türkiye’yi Yarınlara Bağlıyoruz” sloganımız doğrultusunda, her zaman olduğu gibi ülkemiz için çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz.’’ dedi.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.