DOLAR 32,3409
EURO 35,1202
ALTIN 2239,868
BIST 8891,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    PTT’den  “Dünya Meteoroloji Günü ” konulu anma pulu 

    PTT’den  “Dünya Meteoroloji Günü ” konulu anma pulu 
    23.03.2019
    A+
    A-

     

    PTT AŞ tarafından meteorolojik olayların görsellerine yer verilerek hazırlanan “Dünya Meteoroloji Günü” konulu anma pulu ve ilk gün zarfı 23 Mart 2019 tarihinde tedavüle sunuldu.

    Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT AŞ) tarafından “Dünya Meteoroloji Günü” konulu anma pulu 2019 yılı Pul Emisyon Programı kapsamında bugün tedavüle sunuldu. Posta pulunun yer aldığı portföy içerisinde; “Dünya Meteoroloji Günü” konulu 2 TL bedelli (38×38 mm boyutunda) Anma Pulu, söz konusu pula ait (140×210 mm boyutunda) 3,50 TL bedelli ilk gün zarfı PTT işyerlerinde, PTT’ye ait  www.filateli.gov.tr   adresinde ve filateli cep uygulamasında satışa sunuldu.

    Söz konusu filatelik ürünlerin satışı ile aynı tarihte “Yenişehir PTT Merkez Müdürlüğü /ANKARA” adresinde  “Dünya Meteoroloji Günü 23.03.2019  ANKARA” ibareli ilk gün  damgası kullandırılacak.

    Dünya Meteoroloji Günü Hakkında

    Atmosfer bilimi olan meteoroloji, gökyüzünde meydana gelen olaylar anlamına gelmektedir. Hava sistemlerinin bulut, rüzgar ve yağmuru oluşturduğu 1800’lü yılların ortalarında anlaşılmıştır. Hava durumu raporları, Telgrafın icadı (1835) ile ihtiyaç duyulan yerlere gönderilmeye başlanmıştır.

    İkinci Dünya Savaşı ve sonrasında atmosfer ve rasat konularında birçok yeni teknik ve alet geliştirilmiştir. 23 Mart 1950’de Dünya Meteoroloji Örgütü’nün kurulmasıyla bu alanda bilgilenme ve işbirliği anlamında büyük adım atılmıştır.

    1961 yılından itibaren 23 Mart ”Dünya Meteoroloji Günü” olarak kutlanmaya başlanmıştır. Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu ve 185 ülkenin üye olduğu Dünya Meteoroloji Teşkilatı, her yıl güncel bir konu belirlemekte ve konferanslar düzenlemektedir. Böylece halkın ve kurumların meteorolojik bilgi ve hizmetlerden daha fazla yararlanması sağlanmaktadır. Ayrıca Üniversiteler ve Kuruluşlarla Meteoroloji Teşkilatı arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.