DOLAR 32,5743
EURO 34,9803
ALTIN 2456,251
BIST 9777,04
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Reis Gıda “Çocuk Sanat Festivali”nde

    Reis Gıda “Çocuk Sanat Festivali”nde
    05.02.2019
    A+
    A-

    Zorlu PSM’de düzenlenen “Çocuk Sanat Festivali” 31 Ocak – 3 Şubat tarihleri arasında gerçekleşti. Dört gün süren festivalde 3-15 yaş arası çocuklar, resimden müziğe, danstan karikatüre, senaryo yazarlığından fotoğrafa kadar çok sayıda atölyeye katılma fırsatı buldu. Festivalde, Reis Gıda “Lezzet Atölyesi” ve “Bakliyatlarla Resim Atölyesi” ile çocuklara eğlence ve bilgiyi bir arada sundu.

     

    Türkiye’nin ilk ‘’Çocuk Sanat Festivali’’ olan ve 4 gün süren etkinlik; tiyatro oyunları, sahne performansları, konser ve söyleşiler gibi birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yaptı. Çocuklara bakliyatı sevdirmek için çeşitli çalışmalar sürdüren Reis Gıda da etkinlikte yerini aldı ve çocuklarla bir araya geldi. Reis Gıda Beslenme Uzmanı Dilara Koçak, Reis Gıda standında çocuk gelişiminde bakliyatın önemi ve israf hakkında bilgiler verdi. Reis Gıda atölyeleri ile eğlenceli ve bilgi dolu zaman geçiren çocuklara fasulye deney kiti hediye edildi.

     

    Bakliyat hayal gücü ile birleşti

    Gerçekleşen festivalde Reis Gıda, bakliyatlar ile Resim Atölyesi Köşesi’nde çocukların hayal dünyalarına yolculuk yapmalarını sağladı. Çocuklar hayallerini resmederken bakliyatın renklerinden faydalandı. Çizdikleri ve boyadıkları resimlerin ve tahta kaşıkların üzerine yapıştırdıkları fasulye, nohut gibi bakliyatları yakından tanıma fırsatı buldu. Minik misafirler etkinliklerini gerçekleştirirken bir yandan da bakliyat ile ilgili bilgiler edindi.

     

    Eğlenceli bakliyat tabakları

    Çocuklara bakliyatı sevdirmeyi hedefleyen Reis Gıda “Lezzet Atölyesi”ne özel olarak hazırladığı tarifler ile çocukların hem damak tadına hem de yaratıcılıklarına seslendi. Reis bakliyatları ile yapılan yemekleri eğlenceli sunumlara dönüştüren çocuklar ortaya çıkardıkları tabakları anneleri ile birlikte tattı. Etkinlik sırasında çocuklara bakliyatların içerdiği vitaminler hakkında bilgiler verildi.

     

    Duyarlı bir nesil

    Çocuk Sanat Festivali’nde Reis Gıda standında çocuklarla bir araya gelen Reis Gıda Beslenme Uzmanı Dilara Koçak çocukları israf konusunda bilgilendirdi. Dilara Koçak, “Büyüme çağındaki çocuklar mutlaka yeterli protein, vitamin ve mineral almalı. Bakliyatlar bitkisel protein kaynağı besinler arasında en değerlileridir.  100 gramlık bir bakliyatta ortalama 20-25 gram protein, yaklaşık 30 gram lif bulunuyor. Baklagiller folik asit, tiamin, riboflavin gibi B grubu vitaminlerini de içeriyorlar. İçerdikleri yüksek lif sayesinde hem bağırsak sağlığı hem de genel sağlık için oldukça faydalılar. Çocuklara bu besinlerin yararlarından bahsetmeli ve farklı tariflerle sevdirmeliyiz. Aynı zamanda beslenme alışkanlıkları açısından porsiyon miktarlarını anlatırken gıda israfına karşı durmayı da öğretmeliyiz. Bu sayede gıdaya saygılı bir nesil yetiştirmiş oluruz” dedi.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.