DOLAR 32,482
EURO 34,8456
ALTIN 2421,636
BIST 10045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Renault-Nissan-Mitsubishi yüzde 5,1 artış kaydederek 5,54 milyon satış adedi ile yılın ilk yarısında rekora imza attı

    31.07.2018
    A+
    A-

    Dünyanın en büyük otomotiv ittifakı olan Renault-Nissan-Mitsubishi, son altı ayda satışlarını yüzde 5,1 artırarak,5 milyon 538 bin 530 satış adedine ulaşarak bir rekora imza attı.

    SUV, crossover, pickup, sıfır emisyonlu elektrikli ve elektrikli hibrit modeller dahil olmak üzere ürün segmentlerinde yoğun müşteri talebi gerçekleşti.

    Renault, Clio, Captur ve Scenic ile satışlarını artırırken; Dacia yarıyıl satış rekoru kırdı. Nissan’ın Note, Serena, X-Trail ve Qashqai modelleri yoğun talep gördü. Mitsubishi Motors’un satış adetleri ise yeni Eclipse Cross ve XPANDER ile artış kaydetti.

    Renault ve Nissan elektrikli araç segmentinde büyük bir talep artışı gerçekleşti. ZOE ile Avrupa elektrikli otomobil pazarındaki yüzde 21,9’luk pazar payını koruyan Renault, elektrikli hafif ticari araç pazarındaki yüzde 38 olan pazar payını Kangoo Z.E. ile sürdürdü. Nissan Leaf, 18 binden fazla satış adedi ile yılın ilk yarısında en çok satan elektrikli otomobil oldu ve 47 binin üzerinde gerçekleşen elektrikli otomobil satışına katkıda bulundu. Mitsubishi Motors, PHEV SUV segmentindeki pazar liderliğini hibrit Outlander talepleri ile devam ettirdi.

    Renault-Nissan-Mitsubishi Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Carlos Ghosn, “İttifak şirketlerimiz, markalarımızın rekabetçi ve cazip teklifleri ile birçok pazarda satış adetlerini artırmaya devam ediyor. 2018’in ilk yarısındaki bu güçlü satış performansı, İttifak 2022 planımızdaki öngörümüzü gerçekleştirdiğimizi gösteriyor.” dedi.

    Renault-Nissan-Mitsubishi, altı yıllık planı kapsamında 2022 yılı sonunda yıllık 14 milyondan fazla satış öngörüyor. Bu rakam, 2017’de İttifak şirketlerinin gerçekleştirdiği 10,6 milyon satış adedinden yüzde 30 daha fazla. Plan, ortak platform ve motor kullanımı dahil olmak üzere üye şirketler arasında işbirliğini ve otonom sürüş alanlarındaki teknolojik yenilikleri paylaşmayı hedefliyor.

    Yılın ilk yarısında dünya çapında satılan her dokuz araçtan biri İttifak şirketleri tarafından satıldı. Markalar arasında:

    Renault Grubu, Renault ve Dacia markaları ile 2018’in ilk yarısında 2,1 milyon satış adedi gerçekleştirerek rekor kırdı. Renault, Avrupa’da segment lideri olan Captur’un katkısı ile en çok satan ikinci marka olmaya devam etti.

    Nissan Motor, dünya çapında Nissan, INFINITI ve Datsun markaları altında 2,8 milyon satış adedine ulaştı. Şirket, Çin’de ise yüzde 10,8’lik bir satış artışı kaydetti.

    Mitsubishi Motors, yılın ilk yarısında 60’tan fazla ülkede lanse edilen yeni Eclipse Cross’un katkısı ile dünya çapında 616 bin 648 adet satış gerçekleştirdi. Ayrıca Nisan ayında Endonezya’dan Filipinler’e XPANDER ihracatı başladı. Tayland’da pickup; Çin’de ise SUV segmentine yönelik güçlü talep ise sonuçlar üzerinde etkili oldu.

    İttifak İlk 10 Pazar

    1Çin
    2A.B.D.
    3Fransa
    4Japonya
    5Rusya
    6Almanya
    7Meksika
    8İtalya
    9Brezilya
    10İspanya

    Renault Grubu İlk 10 Pazar

    1Fransa
    2Rusya
    3Almanya
    4İtalya
    5Çin
    6İspanya
    7Brezilya
    8Arjantin
    9Türkiye
    10İran

    Nissan İlk 10 Pazar

    1A.B.D.
    2Çin
    3Japonya
    4Meksika
    5Kanada
    6Birleşik Krallık
    7Rusya
    8Brezilya
    9İspanya
    10Fransa

    Mitsubishi Motors İlk 10 Pazar

    1Endonezya
    2Çin
    3A.B.D.
    4Japonya
    5Avustralya
    6Tayland
    7Filipinler
    8Almanya
    9Rusya
    10Birleşik Krallık
    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.