DOLAR 32,3341
EURO 35,1781
ALTIN 2247,174
BIST 8718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    RINO yeni koleksiyonu ile mekanlara yepyeni bir soluk getiriyor

    RINO yeni koleksiyonu ile mekanlara yepyeni bir soluk getiriyor
    01.03.2018
    A+
    A-

    1973 yılında temelleri atılan ve Türkiye’nin önemli kuruluşları arasında yer alan Söğüt Seramik, yenilenen yüzü ve uzun yıllara dayanan deneyimini çağdaş, yaratıcı ve yenilikçi yorumlarıyla harmanlayarak yeni markası RINO ile aynı çatı altında birleştiriyor.

    Türkiye’nin en büyük üretim kapasitesine sahip olan RINO, yenilenen yüzü ile karo sektörüne yepyeni bir soluk getirecek. Söğüt(Bilecik) ve Kurşunlu (Çankırı)’daki iki yüksek teknoloji üretim tesisinde, seramik ve porselen üretimi yapan RINO, uluslararası tasarımcıların yanı sıra kurum içi tasarım ekibi birbirinden özel çalışmalara imza atıyor.

    Yaşam alanları renkleniyor

    Tüm yaşam alanları için güvenilir, kolay temizlenir, uzun ömürlü yer ve duvar kaplama çözümleri sunan RINO; ofisler, mağazalar ve restoranlar gibi ticari işletmeler için doğal malzeme seçeneklerine kıyasla daha dayanıklı ve uzun ömürlü yer ve duvar karoları tasarlıyor. Ahşap, beton, mermer ve doğal taş gibi temel yapı elementlerinin en seçkin örneklerini porselenin sağlamlık ve dayanıklılığı ile birleştiren RINO, ticari mekânlara yeni bir karakter kazandırıyor.

    Yaşam alanları için güvenli ve modern çizgide ürünler tasarlayan RINO, ıslak zeminler, genel kullanım alanları ve açık hava zeminleri için kullanıcı güvenliğini en üst düzeyde sağlıyor. Hem ev içi kullanımda hem de hastane ve okul gibi ekstra temizlik gerektiren tüm genel kullanıma açık alanlarda RINO karoları mimarlara ve iç mimarlara kolay temizlenen yüzey çözümleri sunuyor.

    En yüksek üretim kapasitesine sahibiz

    Seramik Grup Başkanı Hayati Ulukaya; “RINO bağlı bulunduğu Yıldızlar SSS Holding’den, büyük üretim gücünden ve çalışanlarının tecrübesinden aldığı güçle bugün Türkiye’nin ve bölgemizin en önemli porselen ve seramik karo markalarından biri olarak yeniden yapılanıyor. Global pazarları hedefleyen markamızla, Türkiye pazarındaki güçlü iş birliklerimiz, uluslararası tasarım anlayışımız ve ileri teknoloji üretim imkanlarımız ile porselen ve seramik karo sektörünün en seçkin markalarından biri olmayı hedefliyoruz.

    Söğüt/Bilecik diğeri Kurşunlu /Çankırı’da olmak üzere iki fabrikamızda yıllık 110 milyon m2 üretim kapasitesine sahibiz. Bu kapasite şu an ülkemizdeki karo seramik sektöründeki en yüksek kapasite. 2017 itibariyle bu kapasitenin 47 milyon m2’sini çalıştırmaya başladık. Ayrıca yıl içerisinde yurtiçinde bir başka bölgede 25 milyon m2/yıl kapasiteli olacak olan üçüncü fabrikamızın temelini atıp inşaatını tamamlayacağız. Bu yatırımımız 2019 yılında üretime başlayacak.

    Ticari alanlara özel tasarımlar

    Ürün gamında sunduğu farklı tarz, beğeni ve trendlere uygun desen tasarımlarıyla karolarının hem bir dekor mantığında düz karolarla birlikte hem de yüzeylerin tamamını kaplayacak şekilde döşenebilmesi olanaklarını sağlayan RINO, yer ve duvar karoları, geleneksel karo döşeme çözümlerini ebat ve şekil zenginliğiyle yeni ufuklara taşıyarak, iç mimarlara ve tasarımcılara benzersiz mekânlar yaratma olanağı sunuyor.

    Yeni koleksiyonla estetik dokunuş

    Endüstriyel mimarinin modern dokusu, temel yapı malzemelerinin güvenilir dayanıklılığı, sadeliğin gücünü birleştirdiği serisi Cementcolor ile iç ve dış mekanlarda fark yaratan RINO, antarsit, kemik, grej, yeşil, boz kahve renkleriyle geniş mekanların vazgeçilmezi oluyor.

    Osmanlı kültürünün en önemli parçalarından biri olan kapı tokmakları dönemin hemen hemen bütün yapılarında çıkardığı ses ile misafirlilerin kimliği hakkında bilgi veren bir araç olarak sıkça kullanılmıştır. Cementcolor serisi altında yer alan ve çıkış noktası Osmanlı kapı tokmakları olan “Screen” ile RINO, tarihi dokuyu özel tasarımıyla zeminlere de aktarıyor.

    Betonun güvenilir sağlamlığına en güncel renk ve desen trendleriyle yeniden yorumlayan RINO, tasarladığı Cementmix serisiyle, yer ve duvarlarda gri ve çivit renkleriyle tüketiciyle buluşuyor.

    Cementmix serisinde erken Osmanlı döneminin bilinen en önemli eserlerinden birisi olan Yeşil Cami’den esinlenilerek tasarlanan “Grid”caminin minaresindeki çini süslemelerini en doğal haliyle mekanlara aktarıyor.

    Gücünü tarihten alan seri: Marble

    Bianco, Cremo, GreyLine ve Nero renk seçeneğiyle sunulan Marble serisi ile RINO, mermerin doğal güzelliği, renklerin zenginliği, geleneğin çağdaş yorumunu bir arada kullanıyor.

    Marble serisinin 18.yüzyıl Fransa saraylarının abartılı süsleme sanatından etkilenerek oluşturulmuş “Harem” ürünüyle klasiklere yeni formlar verilerek işlenmiş mekanlarda klasik üslubun canlandırılması amaçlanmıştır.

    Marble serisi içinde Yunanistan’ın Pirgi köyünden esinlenerek hazırlanan bir başka ürün olan “Caria” köy halkı tarafından siyah – beyaz geometrik formların kireç ve sıva ile sista denilen kazıma tekniğiyle dış cephe süslemesi olarak köy halkı tarafından evlerin dış cephelerinde kullanmışlardır. Bu anlayışla yola çıkan RINO, formların tasarımlarını taş ve mermerde uygulamıştır.

    Osmanlı döneminin vazgeçilmez sosyalleşme alanı olan ve dünyanın en çok bilinen kültürel miraslarının başında gelen hamamların dokusunu taşıyan “Hammam” ürünü, Osmanlı ve Selçukludaki bezeme tekniği olan “mukarnas” temel alınarak tasarlanmıştır. Mekanlarda derinlik duygusu uyandırması sebebiyle tarihte de sıkça kullanılmıştır. “Topkapı”, “Serai” ve “Hammam” serilerinde bu doku ele alınarak görsel olarak harmanlanmıştır.

    Öte yandan görsel sanatçı kimliğiyle çalışmalarında insan ve mimari unsurlarını ön plana çıkaran Fransız minimalist Daniel Buren’den ilham alınarak tasarlanan “Frame” ürünü insan ve mekan anlayışını bir araya getirerek mermer üzerine işlenmiştir.

    Rengin ve dokunun mükemmel birlikteliğini bej, gri ve beyaz renk seçenekleriyle doğal malzemelerin zamansız güzelliğine çeviren Stone ürünüyle RINO, iç ve dış mekanlarda doğanın temel yapı elementine yeni bir yorum kazandırıyor.

    Kültürel zenginliği ilmek ilmek dokuyan Wood serisi

    Sıcak mekânlar, yaşayan renkler ve dokular, doğallığı özümseyen Wood serisi ile RINO, bej, kahve ve açık kahve renklerinin modern yansımasını özümsetiyor.

    Wood serisinde yer alan “Reflection” ürünü Anadolu Selçukluları döneminde yaptırılan Cacabey Gökbilim Medresesi’nde yer alan palmet ve kıvrık dal motiflerinden esinlenerek tasarlanmıştır. İki renkli taşın dönüşümlü olarak döşendiği tasarım tarihi bir doku içeriyor.

    Metropol kentlerde kullanılan işaretlemelerin şehir dokusunu yansıttığı “Trace” ürünün tasarımında ise tarihi kentlere ait izlere vurgu yapılmıştır.

    Kreatif Direktör Maurizio Mr.Molini;RINO; çözüm sistemi, yüksek teknoloji ürünleri, küresel dağıtım ağı ve öncü tasarım felsefesiyle seramik ve porselen karolar alanında; mimarlar, iç mimarlar, müteahhitler, inşaat malzemeleri uzmanları ve son kullanıcılar için yeni nesil küresel çözüm ortağı olmayı hedeflemektedir.

    RINO çözüm sistemi ise her türlü iç ve dış kaplama ihtiyacı için güvenilir ürünleri, farklılaşmış işlevsellikleri ve estetik tasarımları bir araya getirir. Yenilikçi sistem, mimar ve iç mimarların projelerine yeni çözümler sağlar ve yaratıcılıklarına ilham verir.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.