DOLAR 32,4738
EURO 34,9333
ALTIN 2436,331
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Rockwell Automation Anlık Cihaz Analitiği ve Sahada İşbirliği için Yeni Enstrümanlar Sunuyor

    Rockwell Automation Anlık Cihaz Analitiği ve Sahada İşbirliği için Yeni Enstrümanlar Sunuyor
    27.07.2017
    A+
    A-

    Saha çalışanlarını güçlendirecek ve ekipleri sorun çözmede destekleyecek teklifler sunuyor.

    Akıllı cihazlar endüstriyel operasyonları daha bağlı hale getirerek sahada ve tesisinin farklı bölgelerinde çalışanları güçlendirir hale geldi. Dijital dönüşüm yaşayan birçok üretici için bu modern araçların kurulumu çok uzun sürebiliyor, nasıl işlediğini çözmek ve doğru çalışana doğru veriyi gönderir hale getirmek çok fazla yatırım gerektirebiliyor.

    Rockwell Automation FactoryTalk Analytics for Devices ve FactoryTalk TeamONE Standart Edition uygulamasıyla tesis genelindeki ekiplerin daha iyi ve daha hızlı karar almasını sağlıyor. Bu satışa hazır ürünler minimal bir konfigürasyon gerektiriyor ve ortak bakım sorunlarını daha hızlı çözmeye yardımcı olarak plansız arıza sürelerini minimumda tutuyor. Sistem ve uygulama hızlı bir şekilde bakım ekiplerinin tepki sürelerini iyileştiriyor, endüstriyel cihaz ve sistemler için sağlık ve diyagnostik analitiği sayesinde karar vericilere destek oluyor.

    Rockwell Automation Global İş Geliştirme Müdürü Michael Pantaleano “Bu ürünler geliştirilirken birincil amaç kullanım kolaylığıydı” diyor ve ekliyor; “Bu çözümler üzerinde müşterilerimizle yakın bir şekilde çalıştık ve bu çalışmalar sonucu alışılmışın dışında anlık erişim olabilen bir uygulama ve ölçeklendirilebilir bir analitik sisteminin anında değer yaratabildiğini kanıtladık. Rockwell Automation’da biz kendimizi müşterilerimizin mevcut ekipleri için ulaşılabilir enstrümanlar geliştirmeye adadık. Bu iki yeni çözümle bakım ekiplerinin ekipman sağlığını kolayca kontrol etmesi ve verilerle daha iyi etkileşim içinde olmasına yardım ediyoruz.”

    Bu seçenekler Rockwell Automation’ın abonelikle sahip olunan ilk ürünlerinden bazıları. Uyum sürecini daha da kolaylaştırmak için bu yeni ürünlerin yönetildiği bir e-ticaret portalımız mevcut. Tüm abonelikler ve yönetim tek ve self-servis bir portaldan gerçekleşebiliyor.

    FactoryTalk TeamONE Uygulaması

    Ortalama tamir süresini kısaltmaya odaklanan Rockwell Automation, FactoryTalk TeamONE uygulamasının Standard Edition’ından sonra yeni bir versiyonu satışa sunuyor. Yeni versiyonda ekiplerin işbirliğini canlı alarm detaylarıyla desteklemek için bir alarm modülü bulunuyor. Bu kullanıcılara tüm aktif alarmları kolayca görüntüleyebilme imkanı sağlıyor. Ayrıca durum güncelleme, görüntüleme, paylaşma seçenekleriyle alarm bilgilerine yeni içerik ekleyerek ekip çalışmasını iyileştirebiliyor. Anında müdahale gerektiren alarmlar belirli ekip üyeleriyle paylaşılabiliyor ya da grup yönetimi ve hızlı çözüm için tüm ekiple paylaşılabiliyor.

    Akıllı devre FactoryTalk TeamONE uygulaması üreticilerin dijital dönüşümleri boyunca değer yaratması için herhangi bir server, bulut veya IT kurulumu gerektirmiyor. Uygulama şu anda Apple App Store ve Google Play Store’da mevcut ve yeni bir kullanıcı hesabı açmak sadece birkaç dakikada mümkün.

    Yeni Standart Edition yıllık abonelik ücretiyle alınıyor ve uygulamanın ücretsiz versiyonundaki özelliklerden daha fazla imkan sunuyor. 2016’da piyasaya sürülen FactoryTalk TeamONE Free Edition uygulaması kazaya yakın durumları ve cihaz verilerini sahadaki bakım ekipleriyle ve mühendislerle, satışla ve IT çalışanlarıyla anında paylaşıyor. Ücretsiz versiyon trend ve cihaz durumu gibi kavramsallaştırılmış saha verileri sayesinde endüstriyel ekiplerin işbirliği yapmalarına ve sorunları hızla çözmelerine engel olan bariyerleri kaldırıyor. Ücretsiz versiyonda Kaza, Cihaz Durumu, Teamboard, Bilgitabanı, Pinboard, Chat ve Trend modülleri bulunuyor. FactoryTalk TeamONE uygulaması içinde müşteriler ekiplerine ücretsiz ve abonelik karışımı hizmet bile alabilirler.

    FactoryTalk Analytics for Devices

    FactoryTalk Analytics for Devices maliyetli arıza sürelerinden kaçınmaya ve proaktif bir şekilde cihaz sağlığını tanımlamaya yarayan geliştirilmiş bir sistem. Sadece güç kablosuna ve yerel bir kontrol sistem ağına bağlanarak dakikalar içinde analitik veriler sağlamaya başlıyor.

    Bağlantılar yapıldıktan sonra uygulama performansı düşürmeden ağ üzerindeki otomasyon cihazlarını tespit ediyor. Saha ekipleri sistem dahilindeki özel eylem çağrılarına, anlık cihaz görüntülerine ve gelişmiş machine-learning-temelli chat odalarına erişim sağlıyor. Sistem ağ üzerindeki cihazları sürekli analiz ederek kullanıcılar için neyin önemli olduğunu öğreniyor ve bakım ve mühendislik ekiplerine plansız arıza sürelerini önlemeleri ve sistemi hızla tamir edebilmeleri için tavsiyelerde bulunuyor.

    “Müşterilerimiz analitiğe ve Nesnelerin İnterneti’ne ilk adımlarını nasıl atacaklarını öğrenmeye çalışıyorlar” ve “Bu uygulama birkaç dakikada somut sonuçlar veren bu yolculuğa mükemmel bir başlangıç” diye belirtiyor Pantaleano.

    FactoryTalk Analytics for Devices herhangi bir EtherNet/IP cihazı tespit edip temel analizler yapabilir. Sistem ayrıca 2000’in üzerinde Allen-Bradley cihazına yönelik detaylı analitik yapabiliyor. İlk yıl aboneliğine her cihaz için analitik hizmetleri dahil. Müşterilere progresif bir şekilde güncelleştirilmiş analitik, özellikler ve üçüncü parti cihazları da dahil cihaz desteği sunularak aboneliklerin yenilenmesi teşvik ediliyor.

    Bu yeni ürünler 11-16 Haziran Orlando, Florida’da gerçekleşen Rockwell Automation TechED etkinliğinde de sergilendiler ve şu anda satıştalar.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.