DOLAR 32,5514
EURO 34,9302
ALTIN 2444,195
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    RX Istanbul gece hayatına yeni heyecan getirdi

    RX Istanbul gece hayatına yeni heyecan getirdi
    26.10.2019
    A+
    A-

    İstanbul gece hayatına yeni bir heyecan getiren, şehrin elektronik müzik markası RX Istanbul yeni sezon programıyla adından sıkça söz ettiriyor.

    İstanbul gece hayatını geçen sezon hareketlendiren, şehrin elektronik müzik markası RX İstanbul yeni sezonun başlarında olmamıza rağmen adından övgüyle söz ettiriyor.

    Cihangir’de konumlanan kulüp, underground kültürle harmanlanarak yenilenen iç mekan tasarımı, dünyanın en iyi ses sistemi Funktion One ve eşsiz ışık sistemi ile katılımcılara şehrin merkezinde kaliteli müzik ve dans deneyimi sunuyor.

    RX Istanbul, Eylül ayında kapılarını yeni sezon için açarak, Teenage Mutants, Kas:st, Betoko, Layton Giordani, Tiger Stripes gibi global elektronik müzik sahnesinin önemli isimlerini müzik severlerle buluşturdu.

    KASIM SICAK GEÇECEK

    Kasım ayı için oldukça sıkı bir program hazırlayan RX Istanbul, Marcel Dettmann, Victor Ruiz, Patrice Bäumel, Francesca Lombardo, John Digweed, Par Grindvik gibi global müzik dünyasının dev isimleri, Procombo, Furkan Kurt, Kerem Tekinalp, Ozan Yazgan, Gräfin, Dirgen gibi lokal elektronik müzik sahnesinin önemli isimlerinin Acid House’tan Techno’ya, Trance’ten Progressive House’a uzanan tınılarıyla, katılımcılara festival tadında bir Kasım ayı sunuyor.

    1 Kasım Cuma:Philipp Straub – Kerem Tekinalp – Furkan Kurt

    2 Kasım Cumartesi: Par Grindvik
    8 Kasım Cuma: Big Burn Nights: John Digweed – Procombo – Ozan Yazgan

    9 Kasım Cumartesi: Victor Ruiz

    15 Kasım Cuma: SPFDJ + Charles Green

    16 Kasım Cumartesi: Patrice Bäumel – Procombo – Stefan Addo

    23 Kasım Cumartesi: Marcel Dettmann – Gräfin-Dirgen
    29 Kasım Cuma: Shlømo

    30 Kasım Cumartesi: Francesca Lombardo – Buber

    1 Kasım Cuma: Philipp Straub

    Elektronik müzik sahnesinin Avrupa’daki en etkili isimlerinden Philipp Straub, yüksek tempolu dans ve techno seçkileri ile 1 Kasım’da RX Istanbul kabinine geçiyor. Philipp Straub, 24 yıllık DJ ve prodüktörlük kariyerinin yanı sıra Avrupa’nın önde gelen organizasyon şirketlerinden Titan International’ın da arkasındaki isim. Kendi plak şirketleri dışında Bedrock ve Knee Deep In Sound’dan yayınladığı parçalarla global bir desteği arkasına alan sanatçı; Carl Cox, Chris Liebing, Marco Bailey, Dubfire, Laurent Garnier ve daha pek çok ismin de desteğini kazandı. Bu gecede Straub’a eşlik edecek lokal yetenekler ise Kerem Tekinalp ve Furkan Kurt.

    2 Kasım Cumartesi: Par Grindvik

    20 yılı aşkın kariyeri ve yayınladığı sayısız parça ile günümüz techno sanatçılarına ilham veren İskandinav DJ ve prodüktör Pär Grindvik, 2 Kasım Cumartesi gecesi DREPT ve VOLT Kollektiv işbirliği ile müziğinden önemli kesitler sunmak üzere RX İstanbul kabinine geçiyor! Grindvik, Drumcode, Dystopian, Spectral Sound gibi önemli plak şirketlerinden yayınladığı albümler ve EP’lerin ardından 2002 yılında kendi plak şirketi Stockholm LTD’yi hayata geçirdi ve geçtiğimiz Haziran ayında Aasthma projesiyle (Pär Grindvik & Peder Mannerfelt) Berghain’daki ilk maraton setini çaldı.

    8 Kasım Cuma: Big Burn Nights: John Digweed

    Geçtiğimiz yaz üçüncüsünü düzenlendiği Big Burn Istanbul Festival ile 2019’a damgasını vuran Burn Enerji İçeceği, İngiliz prodüktör ve DJ John Digweed’i 8 Kasım Cuma gecesi RX Istanbul ve 9 Kasım Cumartesi Pixel Club Ankara’da ağırlıyor. Digweed, performanslarında Acid House’tan Techno’ya, Trance’ten Progressive House’a uzanan tınılarıyla dinleyicileri melodik ve gizemli bir yolculuğa çıkarıyor ve müziğini keskin ritmlerle destekliyor.

    9 Kasım Cumartesi: Victor Ruiz

    São Paulo‘dan bütün dünyaya sesini duyurarak büyük başarı elde etmiş DJ ve prodüktör Victor Ruiz, 9 Kasım Cumartesi gecesi RX kabininde olacak! Moby, Stephan Bodzin, Dubfire gibi elektronik müzik duayenlerinin parçalarına yaptığı remix’lerle adından sıkça bahsettiren Ruiz, şimdiye dek ülkemizde ve dünyada sayısız festivalde sahne alarak techno janranın sayılı isimlerinden biri haline geldi.

    15 Kasım Cuma: SPFDJ + Charles Green

    Bassiani’de 24 saatin üzerindeki performanslarıyla dikkatleri üzerine çeken SPFDJ ve Paris’in önde gelen gece kulübü Exil’in resident DJ’i Charles Green, güçlerini birleştirerek 15 Kasım Cuma gecesi RX Istanbul’da performans sergileyecek! Dijital ile plağı harmanladığı setleriyle techno dünyasında yer edinen SPFDJ İstanbul’daki ilk performansına gün sayarken; Ben Sims’in plak şirketi Hardgroove’dan yayınladığı Routes EP ile dikkatleri üzerine çeken Charles Green de RX İstanbul’da ilk solo performasına imza atacak.

    16 Kasım Cumartesi: Patrice Bäumel

    2017’de Afterlife plak şirketinden çıkardığı Glutes adlı EP ile techno sahnesinde basamak atlayan, BBC1 Radio Essential Mix programıyla müziğini geniş kitlelere duyuran Alman prodüktör ve DJ Patrice Baumel, güçlü setiyle 16 Kasım Cumartesi gecesi RX kabinine misafir oluyor. Techno sahnesinde ilerleyen Baumel; Kompakt, Crosstown Rebels ve Anjunadeep’ten çıkardığı parçaları ile dinleyiciyi büyülüyor.

    23 Kasım Cumartesi: Marcel Dettmann

    Çağdaş techno sahnesinin en ilham verici isimlerinden Marcel Dettmann, 23 Kasım Cumartesi, techno severlerin unutamayacağı bir gece için RX kabinini devralıyor. Ostgut Ton ve Berghain gibi techno kalelerinin resident DJ’i olan Berlin’li DJ ve prodüktör, aynı zamanda Fabric, Dekmantel gibi kulüp ve festivallerdeki güçlü setleriyle adından sıkça söz ettiriyor. “Techno Thor” Marcel Dettmann’a lokal techno sahnesinin en rağbet gören isimlerinden Gräfin ve Dirgen’in eşlik edecek!

    29 Kasım Cuma: Shlømo

    Paris underground techno sahnesinin aranan yüzlerinden Fransız DJ ve prodüktör Shlømo, 29 Kasım Cuma gecesi Volt Kollektiv ev sahipliğinde RX Istanbul kabinine misafir oluyor. Taapion Records’ın kurucusu ve Paris’in ünlü elektronik müzik kulübü Concrete’in resident DJ’i Shlomo, karanlık sound’u ve yüksek ritmli performansıyla RX dinleyicileri industrial techno ağırlılı bir gece vaat ediyor.

    30 Kasım Cumartesi: Francesca Lombardo

    Konservatuar çıkışlı İtalyan DJ ve prodüktör Francesca Lombardo, 30 Kasım Cumartesi gecesi RX misafirlerini bolca dans ettireceği bir geceye hazırlanıyor! Her zaman yaratıcılığın sınırlarını zorlayan Lombardo, setlerinde enstrümanların incelikli eşliği, parlayan melodileri ve güçlü vokali ile kesinlikle elektronik sahnesinde hak ettiğini alıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.