DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Safety Linker ile iş kazaları önlenebilecek

    Safety Linker ile iş kazaları önlenebilecek
    16.01.2018
    A+
    A-

    Yıldız Teknopark içinde faaliyet gösteren Medron Teknoloji firması tarafından geliştirilen Safety Linker sistemiyle inşaatlarda, fabrikalarda, madenlerde çalışanların nabızları ve vücut sıcaklığı ölçülecek, düşme veya bayılma durumu algılanabilecek ve lokasyon takibi yapılabilecek

    İş sağlığı alanında son yıllarda yaşanan ve çoğu ölümcül sonuçlar doğuran kazalar, Medron Teknoloji’yi harekete geçirdi. Yıldız Teknopark içinde, endüstriyel nesnelerin interneti üzerine faaliyet yürüten Medron Teknoloji ve Güney Koreli Eyed firmasının geliştirdiği, EUREKA kapsamında Avrupa Birliğinden 1.5 milyon Euro fon almaya hak kazanan proje Safety Linker ile özellikle yüksek risk kapsamındaki iş kazaları önlenebileceği gibi çalışan verimliliği de artırılabilecek.

    “İş kazalarının dörtte biri inşaat sektöründe gerçekleşiyor”

    İş kazalarına ilişkin istatistiki verilere dair konuşan Yıldız Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Mesut Güner, Türkiye’de iş kazaları artmaya başladı. SGK verilerine göre yaşanan iş kazalarının neredeyse dörtte biri inşaat sektöründe gerçekleşiyor. Teknoparkımızda faaliyet gösteren Medron Teknoloji firması, endişe verici bu duruma karşı Safety Linker’ı geliştirdi. 2018’de satışa başlayacak projenin iş kazalarını azaltmasını ve çalışan verimliliğini artırmasını umut ediyoruz” dedi.

    Tehlike ortamında anında müdahale imkanı sağlıyor”

    Medron Teknoloji Kurucu Ortağı Eren Mert, Safety Linker’ın sağladığı çözümlere ilişkin, Safety Linker akıllı bileklik, akıllı gözlük ve akıllı baretten oluşuyor. Akıllı bileklik ile çalışanların biyomedikal verileri toplanarak iş güvenliği ve verimliliği ölçülebiliyor. İnşaat, fabrika, maden gibi yüksek risk altında çalışanların nabızları, tansiyonları, vücut sıcaklıkları ölçülebiliyor, düşme veya bayılma durumu algılanabiliyor. Böylece anında müdahale imkanı sağlıyor. Akıllı gözlük ile çalışanların bakış açıları görüntülenerek, bir işi ilk kez yapıyor olsalar dahi, işin yapımıyla ilgili uzaktan yönlendirilerek işi yapabilme kabiliyeti artırılıyor” dedi.

    “Çalışan sağlığı verileri takip edilebiliyor”

    Mert, “Akıllı baret ile sensörler sayesinde, ortamın sıcaklık, nem ve insanlar tarafından algılanamayacak kadar düşük bile olsa gaz oranı ölçülüp gerekli uyarılar ve raporlamalar yapılabiliyor. Beyinden gelen sinyaller değerlendirilerek, çalışan sağlığı ile ilgili veriler takip edilerek olası bir sağlık problemi yaşanmadan, çalışan tehlikeli bölgeden uzaklaştırılıyor. Aynı zamanda 10 cm’e kadar hassasiyet ile lokasyon takibi de yapılabiliyor” diye konuştu.

    “2018’de Güney Kore ve Batı Avrupa’ya satış yapacağız”

    Mert,Safety Linker sistemimizi 2018’de ilk olarak Güney Kore’de gemi-inşaat sektöründe satışa çıkaracağız. Ayrıca, petrol ve yenilenebilir enerji tesislerinden sistemimizin kullanımı için çok fazla talep alıyoruz. Bu noktada Batı Avrupa ülkelerine de satış yapmayı hedefliyoruz” diye belirtti.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.