DOLAR 32,4804
EURO 34,9352
ALTIN 2435,482
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Sağlık ve yeşil teknoloji sektörünün ticari hacminde artış sağlanacak

    Sağlık ve yeşil teknoloji sektörünün ticari hacminde artış sağlanacak
    14.11.2017
    A+
    A-

    Refah düzeyi ile dünyaya örnek olan ülkelerden birisi olan Danimarka’nın Büyükelçisi Svend Olling, Türkiye ve Danimarka arasındaki ikili ticari ilişkileri ve Türkiye’deki hayatını MAG okurları ile paylaştı.

    “Amacımız ikili ticari hacmi 5 milyar dolara çıkarmak”

    “Ticaret rakamları kavramını terk etmeliyiz”

    Türkiye ve Danimarka arasındaki ikili ticari hacmin geçen sene 1,85 milyar dolar olduğunu söyleyen Danimarka Büyükelçisi Svend Olling, “Bu rakamın artması için çalışıyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a güven mektubu sunuş törenimde, birlikte bu konuda bir hedef belirledik. Amacımız bu rakamı 5 milyar dolara çıkarmak ve bu ulaşılabilir bir rakam” dedi. Ticaret rakamları kavramını terk etmemiz gerektiğini belirten Olling, “1.85 milyar dolar sadece ihraç edilen ticari malların tutarı. Yani sadece sınırdan somut olarak geçirdiğimiz malların değeri. Ancak faklı ticaret alanları var. Karşılıklı hizmet alışverişi oluyor; hukuk alanı, nakliye ve birçok farklı şey listede yer alıyor. Bunlar görünen rakamları neredeyse ikiye katlıyor” dedi. Sağlık ve yeşil teknoloji sektörünün ticari hacminde artış sağlanacağının müjdesini veren Svend Olling, bu konular ile ilgili farklı projelerin olduğunu ve çok hevesli olduğunu söyledi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.