DOLAR 32,324
EURO 35,1055
ALTIN 2300,216
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Sağlıklı yaşamın ipuçları Bilkent Station’da verildi

    Sağlıklı yaşamın ipuçları Bilkent Station’da verildi

    Şehrin en gözde mekanı Bilkent Station sağlıklı bir yaşamın ipuçlarının verildiği bir sohbete ev sahipliği yaptı. Güven Hastanesi’nden Uzman Diyetisyen Banu Topalakçı ve Nefes Terapisti Zülal Özen’in gerçekleştirdiği söyleşiye cemiyet hayatının önde gelenleri katıldı.

     

    Tabağınız Gökkuşağı Gibi Olsun

     

    Sağlıklı beslenmenin ve diyetin şifreleri hakkında davetliler ile sohbet eden Topalakçı, giderek artan şişmanlığın tüm dünya için önemli bir sorun olduğunun altını çizdi. Beslenme ve diyette yanlış bilgiye sahip olmanın zararlarını anlatan Topalakçı insan vücudunun alması gereken besin öğelerini davetlilerle paylaştı. “Tabağınız tüm besin öğelerinin bulunduğu bir gökkuşağı gibi olsun” dedi.

     

    İlk olarak tahılın hayatımızdaki önemine dikkat çeken Topalakçı, “Hayatınızdan tahılı çıkardığınızda depresyon ile baş başa kalır ilerleyen zamanlarda ise kanser, alzheimer ve parkinson gibi hastalıklarla karşılaşma riskinizi arttırırsınız” dedi. Sağlıklı bir bireyin 2-3 dilim ekmek ya da eş değeri tahıl tüketmesi gerektiğinin altını çizdi.

     

    Etin büyüme ve gelişme için önemine dikkat çeken Topalakçı, etin 40 yaşından itibaren hızlı hücre ve organ yaşlanmasına sebep olduğunu belirtti. “Bu yaşlardan sonra tercihiniz balık ve tavuktan yana olsun” tavsiyesinde bulundu.

     

    Süt ve süt ürünleri için ise Topalakçı, “Süt ürünlerinin yağlı ve normalini tüketin, bu ileride parkinson ya da alzheimer gibi hastalıklara karşı sizi korur” dedi. Yetişkinlerde 3 porsiyon süt ve süt ürünlerini tüketimin önemli olduğunu ancak daha fazlasının tüketilmesinin vücutta demir emilimine sebep olduğunu anlattı.

    Sağlığımızı koruyan bakterileri barındıran kefirin kanserden korunmak için en önemli gıdalardan biri olduğunu söyleyen Topalakçı, kefir yerine muz, soğan, turşu, elma sirkesinin de tüketilebileceğinin altını çizdi.

    Yetişkinler için 2 porsiyon meyve ve yemeklerde salata yenmesi gerektiğini hatırlatan Topalakçı, sporun da kas, kemik ve ruh sağlığı için çok önemli olduğunu söyledi. “Günlük 45 dakikalık yürüme ile,  alınan antidepresan ilaçlarının insan vücudunda yarattığı etki aynı” dedi.

    Topalakçı ayrıca davetlilere, kefirli smothie ve muzla yapılmış yulaflı kurabiye tarifi verdi ve davetlilerin beğenisine sundu.

     

    Doğru Nefes, Fiziksel, Zihinsel, Ruhsal Seviyenizi Yükseltir

     

    Bilkent Station sohbetinin diğer ismi Nefes Terapisti Zülal Özen oldu. Transformal nefesi davetlilere anlatan Özen, doğru nefes ile fiziksel seviyede beden hücrelerinin yenilendiğinin ve hastalıklara karşı dirençli hale gelinmesine yardımcı olduğunun altını çizdi. Zihinsel seviyede ise doğru nefes ile enerji alanımızı yükselterek negatif duygulardan arınıp pozitif duygulara geçildiğini davetlilerle paylaştı. Doğru nefes ile ruhsal boyutta ise yapılan çalışmalar ile kendi ruhsallığımızla ve kaynakla bağlantıya geçtiğimizi anlattı. Özen konuşmasının sonunda doğru nefes tekniğini uygulamalı olarak davetlilere gösterdi.

    Bilkent Center Alışveriş Merkezi Müdürü Ayhan Aytekin ise gerçekleştirilen etkinliğe ilişkin olarak, Bilkent Station ile alışveriş ve yaşam merkezi kavramlarını bir arada sentezlediklerini belirtti, “Etkinliklerimizi de her zaman bu doğrultuda gerçekleştiriyoruz” dedi. “Bu kapsamda konuklarımızın kaliteli bir yaşamın ipuçlarını aldıkları bu sohbete ev sahipliği yapmaktan dolayı memnuniyet duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

    Söyleşiye katılan davetliler ayrıca etkinlik kapsamında en sevdikleri kitaplarını Toplum Gönüllüleri Vakfı’na bağışladılar.

    Bilkent Station’ın düzenlediği keyifli sağlıklı yaşam sohbetinden davetliler memnun ayrılırken, Bilkent Station’ın davetine cemiyet hayatının önde gelenlerinden Özge Kuzu, Amber Esen, Esin Gürel, Işık Tekışık Nilsu Alizade, Süreyya Yenigün başta olmak üzere birçok isim katıldı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.