DOLAR 32,3294
EURO 35,0525
ALTIN 2295,409
BIST 9014,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Sanayiciler 250 milyon dolarlık iş hacmi için Konya’da bir araya geliyor

    Sanayiciler 250 milyon dolarlık iş hacmi için Konya’da bir araya geliyor
    04.04.2019
    A+
    A-

    Otomotivden savunma sanayisine kadar Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan sektörler için vazgeçilmez bir unsur olan takım tezgâhları, yerli ve milli kaynaklarla üretimle daha da güçlenecek. “Türkiye’nin üretim kenti” sloganıyla 2023 yılındaki 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmasında stratejik bir öneme sahip olan Konya ise “makine” ve “takım tezgâhları” sektörünün bu yılki buluşma platformu olmasıyla MAKTEK Konya özelinde 250 milyon dolarlık iş hacmi hedefliyor.

     

    Türkiye sanayisinin hareketlenmesiyle Konya’ya olan ilgi de artış gösterdi. Ülkenin KOBİ Başkenti” olarak tabir edilen şehir, otomotiv tedarik sanayisi, savunma sanayisi, tarım aletleri ve değirmen makineleri imalatı, döküm sanayi, kalıpçılık, spor amaçlı tüfek parçalarının üretimi ve şu an için Türkiye’de tek olan robot imalatı fabrikasıyla da gözleri üzerine çekiyor.

     

    Anadolu, sanayi atılımında!

    Böylesine önemli bir şehirde 10-13 Nisan 2019 tarihleri arasında Konya’da ilk kez gerçekleşecek makine sektörünün en büyük buluşma platformlarından biri olan MAKTEK Fuarı ise 250 milyon dolarlık iş hacmiyle Türkiye ekonomisi için önemli bir görev üstleniyor.  Takım Tezgâhları Sanayici ve İşadamları Derneği (TİAD) ile TÜYAP Konya Fuarcılık A.Ş. iş birliği ve Makina İmalatçıları Birliği (MİB) desteğiyle bu sene ilk kez düzenlenecek olan MAKTEK Konya, 10’un üzerinde alım heyetinin yanı sıra 40 ülkenin de ajandasında yer almasıyla  takım tezgahları sektörü için köprü görevi görüyor.  Yaklaşık 300 katılımcıyı 65 ülkeden gelen 40.000 profesyonelle buluşturacak olan fuar, bölgesine sağladığı ekonomik güçle özellikle; Bursa, Manisa, İzmir, Mersin, Ankara, Kayseri, Adana ve Eskişehir’den gelecek olan sektör temsilcilerini ağırlamayı hedefliyor. Üretimin yoğun olduğu tüm sektörler için vazgeçilmez bir unsur olan takım tezgâhları sektöründe Ar-Ge destekli inovasyon harikası ürünlere ev sahipliği yapacak olan MAKTEK Konya’da CNC, takım tezgâhları ve otomasyon yazılımları ile sac işleme sektörleri ön planda olacak.

     

    Yurt içinden gelecek sektör heyetlerinin yanı sıra yabancı sektör profesyonellerini de ağırlayacak olan fuarda Endüstri 4.0 ile geliştirilmiş ürünler sergilenecek ve yeni pazarlara açılma konusunda firmalara imkân sağlanacak. MAKTEK Konya’da, CNC ve üniversal talaşlı imalat makineleri, sac işleme makineleri, kesici takımlar, takım tutucular, CAD/CAM, PLM yazılımları, ölçü aletleri, kalite kontrol cihaz ve ekipmanları, robotik sistemler, kaynak, kesme ekipmanları, kaynak makineleri, yedek parça, ısıl işlem donanımları, taşıma sistemleri, yağlama ve soğutma sistemleri sergilenecek. Anadolu’nun en büyük fuar merkezlerinden biri olan Konya Ticaret Odası – Tüyap Konya Uluslararası Fuar Merkezi’nde düzenlenecek olan MAKTEK Konya, 10-13 Nisan 2019 tarihlerinde ziyaret edilebilecek.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.