DOLAR 32,4177
EURO 34,8562
ALTIN 2478,443
BIST 9530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Satınalmanın geleceği İstanbul’da şekillenecek

    Satınalmanın geleceği İstanbul’da şekillenecek
    30.11.2017
    A+
    A-

    Satınalma sektörünün en büyük ve tek buluşma platformu Türkiye Satınalma ve Tedarik Yönetimi Zirvesi (STZ’17) kapsamında ulusal ve uluslararası 6.000’den fazla satınalma profesyoneli İstanbul’da buluşuyor. Satınalma sektörünün geleceği için anahtar rol oynayacak Türkiye’nin en kapsamlı satınalma zirvesine, sunumları ve içerikleri ile değer katan ve fark yaratan konuşmacılar katılıyor. 

    Satınalma Yöneticileri ve Profesyonelleri Derneği TÜSAYDER’in bir yıl aradan sonra düzenleyeceği, VII. Satınalma ve Tedarik Yönetimi Zirvesi (STZ 2017) 2 Aralık 2017, Cumartesi günü kapılarını açıyor. Ülkemizin rekabet gücünü artırarak ihracat hacmini yükseltmek ve global ölcekte dünya ile rekabet edebilir hale gelmek hedefleriyle “Milli Satınalma 4.0” teması çerçevesinde gerçekleştirecek zirve, satınalma sektörünün geleceği için anahtar rol oynayacak. Zirve, ulusal ve uluslararası 6.000’den fazla satınalma profesyonelini de İstanbul’da ağırlayacak.

     “Yarışın içinde olmalıyız”

    TÜSAYDER Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Hüryılmaz, zirve öncesi yaptığı açıklamada değer üretebilen, küresel rekabette başarılı ve refah seviyesi yüksek bir Türkiye için bütün taraflara özellikle de satınalma karar vericilerine ve sektör temsilcilerine önemli sorumluluklar düştüğünü söyledi. Dünya Endüstri 4.0 dönemine hızla giderken Türk satınalmacıların da değişen iş yapış biçimlerini öğrenmesi ve en kısa zamanda uyum sağlaması gerektiğini vurgulayan Başkan Hüryılmaz, “Artık ekonomik üretim modellerinin son durağı, dördüncü sanayi devrimi yani Endüstri 4.0 olarak tanımlanıyor. Endüstri 4.0, dijital dönüşüm dinamiklerinden yola çıkarak geleceğin akıllı üretim ekonomisini yaratıyor. Bu nedenle birçok gelişmiş ülkede ana gündem maddesi olan Endüstri 4.0 geleceğin dünyasında yer alabilmek adına alternatifsiz tek yol olarak görülüyor. Ülke olarak yeni bir yarışın içindeyiz ve dijitalleşen dünyaya ayak uydurmak istiyorsak, bu yarışın içinde var olmalıyız” diye konuştu.

    Dünya çapında uzmanlar anlatacak

    Zirve katılımcıları, Milli Satınalma 4.0 ve dijital dönüşümün Türkiye’ye sunduğu fırsatları ve geleceğin yol haritasını, dünya çapında uzmanlar ve tepe yöneticilerinden dinleyecek. Konuşmacılar, zirvede değer yaratacak içerikler sunacak. Zirve boyunca neden yerli ve milli satınalmanın gerekli olduğu, satınalmayı millileştirirken tedarikçilerin yeteneklerinin bu süreçte nasıl geliştirilebileceği ve rekabetçiliklerini nasıl artıracaklarını, millileştirmenin neden satınalma KPI hedefleri arasında olması gerektiği, milli üretimin nasıl desteklenerek global hale getirilebileceği konularında uzman konuşmacılar tecrübe paylaşımı yaparak, zirveye katkı sağlayacaklar. Ayracı ülkemizin kaynaklarının doğru kullanılarak, nasıl kendine yeten bir ülke haline gelebileceği hatta neden kendine yeten bir ülke haline gelmesi gerektiği konularına da değinilecek.

    Duayen konuşmacılar katılıyor

    Türkiye’nin en kapsamlı satınalma zirvesine, sunumları ve içerikleri ile değer katan ve fark yaratan konuşmacılar katılacak.  Zirvenin açılış konuşmalarını Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı (TOBB) Rifat Hisarcıklığoğlu, TÜSAYDER Başkanı Gürkan Hüryılmaz, TÜSAYDER Satınalma 4.0 Proje Danışmanı Dr.Sevgi Yılmaz Ötkünç ve IFPSM CEO’su Malcolm Youngson yapacak. Youngson, Dünya Satınalmasında Dijitalleşme Nerede? Sorusunun cevabını verecek.

    ByPi Procurement Consultancy Corp. CEO’su Mesut Babalı Stratejinin 4.0 Modu’nu, Şef Analist Tom Bungaard ise 2018 Yılı Dijital Satınalma Fiyat Tahminlerini anlatacak.

    Zirvenin öğleden sonraki bölümünde Dr. Şevket Akınlar Tedarik 4.0’da IML Fraunhofer Dortmund Modeli, BMW AG, Batarya Sistemleri Satınalma Takım Lideri Emre Sungur ise Satınalmada Yeni Teknolojiler ile Dijitalleşen Satınalmalar Nasıl olacak?, PEXC Procure Excellence Owner-Hans-Dieter Blatecki Satınalma’da Endüstri 4.0, DEFENSE Procurement Counsultant-Rémy de Lavergne Dijital Satınalmacılar “Satınalmacı 4.0 Özel Matrisi”, IIPMM President Sean O’Dwyer de Endüstri 4.0 Satınalmanın Geleceğini Nasıl Etkiliyor? Konularını aktaracaklar.

    25. Yıl Meslek Onur Ödülü Satınalma” mesleğini sahiplenen TÜSAYDER, VII. Türkiye Satınalma ve Tedarik Yönetimi Zirvesi kapsamında, “Satınalma Meslek Onur Ödülü” programı ile değerli meslektaşlarını ödüllendirecek. Yine Purchasing Excellence Ödülleri kapsamında En İyi Satınalma 4.0 Projesi ödülü de sahibini bulacak.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.