DOLAR 32,5747
EURO 34,9708
ALTIN 2445,017
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Schneider Electric, Prix de l’Indice Euronext-FAS IAS® ödülünü kazandı

    Schneider Electric, Prix de l’Indice Euronext-FAS IAS® ödülünü kazandı

    Enerji yönetimi ve otomasyonda dünya çapında uzman olan Schneider Electric, Global Çalışan Hisse Sahipliği Planı Prix de l’Indice Euronext-FAS IAS® ödülüne layık görüldü. Fransız Çalışan ve Eski Çalışan Hisse Sahipliği Dernekleri Federasyonu (FAS) tarafından verilen ödül, Schneider Electric’in Global Çalışan Hisse Sahipliği Planı’na (WESOP) verildi. FAS daha önce de Schneider Electric’i 2009, 2013 ve 2014’te de çalışan hisse sahipliği ödülüne layık görmüştü.

    Schneider Electric İnsan Kaynakları Başkan Yardımcısı Olivier Blum, ödülle ilgili şunları ifade etti; “WESOP programı ile Schneider Electric’teki herkes işin sahibi olabiliyor ve ortak başarımıza katılıyor. Bu durum dünyanın en katılımcı şirketlerinden biri olma hedefimizi yansıtıyor ve bunun FAS tarafından da tanınması bize gurur veriyor.”

    WESOP; çalışanları işin sahibi olmaya teşvik eden katılım programı

    Schneider Electric’in Global Çalışan Hisse Sahipliği Planı (WESOP) 1995 yılında başlatıldı. 2007’den bu yana her yıl yenilenen plan sayesinde Schneider Electric çalışanları şirketin başarısını kolektif bir şekilde paylaştı ve uzun vadede stabil ve sürdürülebilir bir hissedar grubu oluştu. 2018 WESOP, 40 katılımcı ülkeden %45 katılım oranıyla (52.000’den fazla çalışan), Schneider Electric tarihindeki en yüksek katılım oranlı plan oldu. Fransa dışında katılım oranı %41 olarak gerçekleşti. Bu, benzer Fransız şirketlerinin teklifleriyle karşılaştırıldığında son derece yüksek bir oran.

    Yapılan çalışmalarla Schneider Electric, işgücünün çeşitliliğini yansıtacak şekilde 65.000 çalışandan oluşan stabil ve sürdürülebilir bir hisse sahibi çalışan grubu yarattı. Schneider Electric yönetiminin stratejik hedefi, uzun vadeli uygulama yoluyla güçlü bir aidiyet ve sahiplik duygusu yaratmak ve çalışanlarını yalnızca şirket için değil aynı zamanda kendileri için inovasyon yapmaya teşvik etmek.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.