DOLAR 32,5868
EURO 35,0146
ALTIN 2457,163
BIST 9766,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Seçkin lezzetler Asmani’nin büyüleyici atmosferinde sizi bekliyor

    Seçkin lezzetler Asmani’nin büyüleyici atmosferinde sizi bekliyor
    12.06.2018
    A+
    A-

    Akra’nın eşsiz lezzetleriyle hafızalara kazınan Casual Fine Dining Restoranı Asmani, konuklarına dünya mutfağının yanı sıra unutulmaya yüz tutmuş nostaljik tatları da sunuyor.

    Akdeniz’in ve Antalya’nın muhteşem manzarasını, enfes ve eşsiz lezzetleriyle birleştiren Asmani, konuklarını dünya mutfağının yanı sıra unutulmaya yüz tutmuş nostaljik tatlarıyla da bir araya getiriyor. Yıldızların denizle buluştuğu ve size unutulmaz anılar yaşatacak olan Asmani, Akra’nın lezzet noktalarından yalnızca bir tanesi. Mevsimsel değişikliklere bağlı olarak, ürün kalitesini sürekli takip ettiklerini ve mevsim çeşitliliklerine göre bir menü hazırladıklarını söyleyen Asmani Restoran Şefi Mehmet Öztürk, Fine Dining konsepti ile kapılarını açan Asmani’nin günümüzde daha casual bir konsept ile misafirlerini ağırladığını belirtti. Genç yaşına rağmen kariyerine pek çok deneyimi sığdıran şef Mehmet Öztürk, Asmani’nin birbirinden seçkin lezzetlerine imzasını atarken, Akra Urban Social’ın beş kodundan biri olan lezzet öğesinin, hazırladıkları tüm yemeklerde görülebileceğini söyleyerek, lezzet kodunun aynı zamanda bir dokunuş olduğunun da vurgusunu yaptı.

    Asmani’de lezzet, bizim için her şeydir

    Akra Urban Social’ın ağırladığı farklı uluslardan misafirleri bir araya getirerek, herkese eşit mesafede yaklaşmayı amaçladığını sözlerine ekleyen Şef Öztürk, “Bu kod kimi zaman bir ses veya koku, kimi zaman da dokunuş veya daha iyi bir sen olur. Bizdeki karşılığı ise lezzettir. İçtenlikle söylemem gerekirse bütün bu açılardan ele alındığında Asmani, Akra Urban Social’da yer alan lezzet kodunun kalp noktasıdır. Dolayısıyla Asmani’de yapılan her şey; lezzetli ve taze bir şekilde misafirlerin beğenisine sunulur. Çünkü lezzet, bizim için her şeydir. Siz, misafirlerinizin önüne görüntüsü çok güzel bir tabak koyarak, hayranlığını kazanabilirsiniz. Ancak o tabağın lezzeti kötü ise başta benim olmak üzere tüm ekibimin çabası da boşa gider. Böyle bir şey yaşamamak için Asmani’de önceliğimiz lezzetten yanadır. Bu nedenle farklı lezzetleri deneyimlemek isteyenleri, bu eşsiz lezzet yolculuğuna çıkmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

    Bahçeden sofraya

    Asmani’de hazırlanan tüm yemeklerin, Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen malzemelerle hazırlandığını anlatan Şef Mehmet Öztürk, bu durumun yemeklerin lezzeti ve kalitesi açısından da son derece önem taşıdığını ifade etti. Öztürk, “Asmani’de lezzetiyle fark yaratan tüm ürünler, bahçeden toplanarak sofranıza getiriliyor. Bundan dolayı da gerek ben gerek de ekibim, mutfağımıza giren her türlü malzemenin doğalını bulup, kullanmaya özen gösteriyoruz. Bu nedenle kullandığımız ürünlerin organik ve doğal olması bizim için oldukça önemlidir” açıklamasında bulundu.

    Birbirine bağlantılı malzemeler

    Antalya’nın iklim açısından çok güzel bir şehir olduğunu da sözlerine ekleyen Şef Mehmet Öztürk, tarlaların yılda 3 defa kullanılabildiğini belirterek şunları söyledi: “Öncelikle sebze ve meyve çeşitliliği açısından Antalya çok zengin bir bölge de olduğu için menülerimi şekillendirirken kesinlikle bir sıkıntı yaşamıyorum. Tedarikçi firmalarımızdan gelen ürünlerin yanı sıra alışveriş yapmak için haftanın 3 günü pazara gitmeyi tercih ediyorum. Çünkü yaptığınız yemeğin istediğimiz kalitede olması için ürünü gidip kendiniz almak istiyorsunuz. Ben de bu nedenle sebze – meyve alışverişimi kendim yapmaya özen gösteriyorum. Bunların yanı sıra kullanacağım malzemeleri satın alırken mutlaka koklarım. Taze ve ilaçsız ürünlerin kendine has kokusunu ancak bu şekilde alabilirsiniz. Tüm bunların yanı sıra alışveriş yaparken, aldığım ürünlerin birbirine bağlantılı olmasına da hat safhada özen gösteririm. Unutmayın ki çok fazla çeşitlilik ister istemez sizi biraz yorabilir ve bu sebeple birbirine bağlantılı ürünlerle bir ana yemek, başlangıç veya tatlı sunumu şeklinde planlamamı yaparım. Genel anlamda mutfaktaki çalışmalarımızda bu şekilde işlemektedir.”

    Misafirlerimizin kalbine dokunuyoruz

    Asmani lezzetlerinin misafirler tarafından büyük ilgi görmesinin başlıca nedeninin, görmüş oldukları özende saklı olduğunu söyleyen Öztürk, “Asmani’nin kapısından içeri girdiğiniz ilk andan son an’a kadar gösterilen özen hiç değişmez. Misafirlerimizin görmüş oldukları bu özen, kendilerine sunulan lezzet ile birleşince, bir kere Asmani’nin atmosferinin güzelliğini, eşsiz lezzetlerle deneyimleyen misafirlerimiz, tekrar tekrar geliyor. Kısaca söylemem gerekirse; biz Asmani Ekibi olarak misafirlerimizin kalbine dokunuyoruz” dedi.

    Zengin menü çeşidi

    Tolga Atalay tarafından hazırlanan Asmani Restoran menüsünde, tatlılarla beraber 52 çeşit yemek alternatifi sunduklarını belirten Mehmet Öztürk, menü ile ilgili olarak, “Menümüzde mevsimine göre yeni ürünler kullanmaya özen gösteriyoruz. Yaz aylarına girerken menümüzde yeni değişiklikler olacak. Bunun sebebi kış sebzelerinin artık zor bulunması ve mevsimine göre ürünlerimizi sizlere tarladan sofraya sunmamızdır. Örnek olarak vermem gerekirse, kış mevsimine girdiğimizde, mevsim sebzelerinden oluşan kıtır kök sebze salatasına menümüzde yer vermiştik, bu dönemde ise bu ürünümüz yerine yaz mevsimine daha uygun, ferah ürünlere yer vereceğiz. Her zaman misafirlerimize de belirtmiş olduğumuz üzere tarladan sofraya uygun olarak menümüzde genel bir değişiklik yaparak, yaza uygun ürünleri alıp, kışlık olanları rafa kaldıracağız.”

    Mutfağın vazgeçilmezi

    Şef Mehmet Öztürk mutfakta olmazsa olmazının başında, ekipmanlarının yer aldığını ve hazırlamış oldukları yemeklerin yüzde 75’ini ekipmanlarının uygunluğu ile oluşturduğunu belirterek, “Şu şekilde açıklamalıyım ki, sizin için en ufak bir ekipman gibi gözüken bir kaşıktan, bir bıçağa, tencereden tavaya kadar uzayan bir listedir bu. Eğer elinizde bu donanımlarınız yoksa ürünlerin hazırlanması uzun sürer. Bu durum da misafirlerimizin damak lezzetine dokunabilirken, konuklarımızı bekletmemizden dolayı memnuniyetsiz olmaları söz konusu olacaktır. Donanımlarımızla zamanımızı en iyi şekilde değerlendirirken, başarılı bir yemek ile misafirlerimizin yemek deneyimini arttırmış oluyoruz. Bütün bunlar birleştiğinde bir şefin mutfaktaki en vazgeçilmezi kesinlikle kullandığı ekipmanlarıdır” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.