DOLAR 32,5822
EURO 34,7981
ALTIN 2508,202
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Sefer Altıoğlu: 2018 yılında bir rekor daha gelebilir

    Sefer Altıoğlu: 2018 yılında bir rekor daha gelebilir
    19.07.2018
    A+
    A-

    TÜİK, 2018 yılı Haziran ayı konut satış rakamlarını açıkladı. Sektör temsilcilerinden MİNT Yönetim Kurulu Başkanı Sefer Altıoğlu şu değerlendirmede bulundu…

    Haziran’da uygun fiyat sektörü hızlandırdı. Türk insanının konut sahibi olma arzusu güçlü şekilde devam ediyor, şartlar doğru olduğunda bu arzusunu realize ediyor. Türkiye’de talep sorunu yok. Şartlar sorunlu. Kamu konut kredileri ve konut özelindeki dolaylı ve direkt kamusal yükleri yılsonuna kadar sıfırlayarak sürece büyük katkıda bulunabilir.
    Haziran ayı konut satışlarında yakaladığımız artıştaki en büyük etmenin faiz indirimi ve kampanyaların etkisi olduğunu unutmamamız lazım. Konut almak isteyenler faiz indirimi ve kampanyaları çok iyi değerlendirdiğini görüyoruz.
    Ekonominin lokomotifi olan sektörümüzde Türkiye genelinde konut satışları 2018 Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %22,4 oranında artarak 119 413 oldu. Satışların yine büyük oranda 3 büyük şehirde gerçekleştiğini görüyoruz. Giderek artan şehirleşme, evlilik ve boşanma oranlarının artması gibi sebeplerden dolayı büyük şehirlerimizde konuta olan talep her zaman artış göstermeye devam edecektir. Şuanda da hali hazırda sürekli artan bir konut talebi var ancak alım yapmak için faizlerin düşürülmesi gerekmektedir. Faizlerin yılsonuna kadar psikolojik sınırın altında tutulması 2018 yılında konut satışlarında ikinci bir rekora imza atmamıza yardımcı olacaktır. Bu rekorla birlikte ülke ekonomimizde de ciddi bir hareketlenme yaşanacaktır.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.