DOLAR 32,5355
EURO 34,8637
ALTIN 2428,993
BIST 9706,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Şehrin bunaltıcı ortamından Tai Chi ile uzaklaşıyorlar

    Şehrin bunaltıcı ortamından Tai Chi ile uzaklaşıyorlar

    Çin’in köklü “Yaşam Enerjisi Sanatlarından” olan “Tai Chi” artık parklarda yapılıyor. Binlerce yıldır Çinlilerin günü karşıladıkları spor olan Tai Chi son zamanlarda özellikle İstanbul’un parklarında ilgilenenleri bir araya getiriyor.

    Bedensel ve ruhsal dinginlik sağlayarak yaşam enerjisine büyük katkı sunan bu spor müzik eşliğinde gerçekleştiriliyor.

    İlgililerin sayısı her geçen gün artıyor

    Türk Çin Kültür Derneği Yaşam Enerjsi Kulübü organizasyon sorumlusu Elif Kökçel sporun son aylarda yaygınlaşmakta olduğunu belirtti. Kış aylarında spor salonları, otelleri dans salonları ve yoga merkezlerinde çok sayıda grup oluşturduklarını da belirten Kökçel, yaz aylarında ise Maçka parkı gibi merkezi parklarda Tai Chi buluşmaları düzenlediklerini dile getirdi. Buluşmalara katılımın son haftalarda ciddi oranda arttığını da belirten Kökçel bu alanda uzman eğitmenlerin yönetimi ile çok daha fazla sayıda kişiye bu sporu tanıtmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

    Wudang Stili Tai Chi

    Çin’de Tai Chi eğitiminin önemli merkezlerinden biri olan Wudang bölgesinin özel stili en çok ilgi görenler arasında. Bu alanda Türkiye’nin ilerigelen eğitimenlerinden Esat Ataç ise parklarda çıplak ayakla yapılan Tai Chi eğitimlerinin sağlık açısından büyük fayda sağladığını belirtti.

    Haftanın 6 günü düzenlenen eğitimlere her geçen gün yeni katılımcılar eklenmekte olduğunu ve bu eğitimler sayesinde bireysel çalışmaların da önünün açılabildiğini dile getirdi. Şehrin bunaltıcı temposunu yine şehrin içinde çözebildiklerini söyleyen Ataç, Tai Chi yapabilmek için özel bir gereksinim olmadığını herkesin Tai Chi yapabileceğini ifade etti. Tai Chi’nin ülkemizde yaygınlaşması için kurulan İnterna Tai Chi ve Qi Gong Platformu’nun ve Wudang İstanbul grubunun Türk Çin Kültür Derneği desteği ile yoğun organizasyonlar yaptığını da belirten Ataç gerek tatil beldelerinde gerekse şehrin en merkezi parklarında eğitimler düzenleyerek insanımızın yaşam enerjilerini yakalayabilmeleri için çalışmalar yürüttüğünü söyledi.

    Eğitimlere katılmak çok kolay

    Wudang İstanbul grubunun Tai Chi eğitmenlerinden Murat Baltaoğlu ise eğitimlere katılmak isteyenlerin, Wudang Istanbul grubunun veya Türk Çin Kültür Derneği’nin sosyal medya hesaplarından bilgi edinebileceklerini belirtti. Baltaoğlu ayrıca, etkinliklere katılanların nefes, zihin ve beden terapileri ile kendilerini çok daha enerjik, güçlü ve dingin hissettiklerini dile getirdi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.