DOLAR 32,4414
EURO 34,7568
ALTIN 2441,665
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Şenol Üçüncü: Yabancıya satış gurbetçilerin etkisiyle rekora gidecek

    Şenol Üçüncü: Yabancıya satış gurbetçilerin etkisiyle rekora gidecek
    16.05.2019
    A+
    A-
    TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre; Türkiye genelinde konut satışları 2019 Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 18,1 azalarak 84 bin 403 oldu. Türkiye genelinde ipotekli konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 61,3 oranında azalış göstererek 10 bin 793 olarak gerçekleşti. Yabancılara yapılan konut satışları ise bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 82,1 artarak 3 bin 720 oldu. Kar Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Şenol Üçüncü sonuçları değerlendirdi:
    İç piyasa satışlarının düşük gelmesini bu sezon için normal olarak kabul etmek lazım. Bunu nedenini; mevcut dönemin ölü sezon olması’ olarak açıklayabiliriz. Ancak yabancılara yapılan konut satışlarının bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 82,1 artarak 3 bin 720 olduğunu görüyoruz. Bu rakam şubattaki yüzde 92,1 oranındaki rekor artışa yakın bir veri. Buradan yola çıkarak yabancıya satışta yıl sonunda hedeflenen rakamların üzerine çıkılacağını söyleyebiliriz. Önümüzdeki dönem ziyaret amacıyla ülkesine gelecek olan konut alıcısı potansiyel gurbetçileri de unutmamak lazım. Onların da etkisiyle satış rakamları yukarı doğru ivme gösterecektir. Yabancıya satış gurbetçilerin etkisiyle rekora gidecek diyebiliriz. Gayrimenkul yatırımı açısından cazip fırsatların bulunduğu ülkemizde, yabancı yatırımcılara satışların önümüzdeki aylarda daha fazla artmaya devam edeceğine inanıyoruz.
    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.