DOLAR 32,4568
EURO 34,8077
ALTIN 2440,726
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Serdar Bilgili: Gayrimenkulde servet yaptım

    Serdar Bilgili: Gayrimenkulde servet yaptım
    18.04.2018
    A+
    A-

    ‘Türkiye’nin Gayrimenkul Platformu’ GYODER’in, bu yıl 16’ncısını gerçekleştirdiği Gayrimenkul Zirvesi’nde; gayrimenkul alanında en çok merak edilen konular, iş dünyasının önemli isimleri ve sektör temsilcilerinin katıldığı oturumlarda tartışıldı.

    ‘Gayrimenkul Sektörü ile DNA’nız Uyuştu mu?’ başlıklı oturuma katılan işadamları Serdar Bilgili, Fettah Tamince ve Murat Özyeğin farklı sektörlerden gayrimenkul sektörüne geçenlerin beklentilerini, sektörün avantajları ve dezavantajlaını konuştu. ‘Konutun Dinamikleri’ başlıklı oturumda ise sektörün önde gelen isimleri A. Nazmi DurbakayımAvni Çelik, Özcan TahincioğluErden Timur ve Ziya Yılmaz; sektördeki son gelişmeleri masaya yatırdı.

    Gayrimenkulde servet yaptım

    ‘Gayrimenkul Sektörü ile DNA’nız Uyuştu mu?’ oturumunda yaptığı konuşmada, iş hayatında 33 yılı doldurduğunu belirten Bilgili Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Bilgili, 1985’te ilk şirketini kurduğunu ve iplik ticareti yaptığını belirterek, “O dönemden beri kazandığım her parayı gayrimenkule yatırdım. O yüzden gayrimenkulde oldukça eskiyim. Fakat geliştirici ve aktif olarak yaptığım en büyük ve ilk proje 2006’da hayata geçirdiğimiz Akaretler’deki projeydi. 33 yıllık iş hayatında şunu gördüm; günlük işimde ben geçimimi sağladım, para kazandım fakat gayrimenkulde servet yaptım. Çünkü gayrimenkul dönemleri olan bir sektör ve bu dönemleri çok doğru yakalamak lazım” dedi.

    Konut almak için bugünden daha iyi bir dönem bulamazsınız

    Gayrimenkulün her zaman dünyanın her yerinde en değerli ve önemli yatırım aracı olarak kalacağını vurgulayan Serdar Bilgili, “Biz son derece memnunuz sektörde olduğumuzdan dolayı. Gayrimenkulde zamanlama çok önemli. Yatırıma ne zaman gireceğiniz ve çıkacağınız bunun ikisinin çok dikkatli ve çok hesaplanarak yapılması lazım. Bugün sektördeki hataların büyük bir kısmı konsept geliştirmekten ve yönetimden öte bence zamanlama ile ilgili. Bugünün sektöründe arzın bu kadar yüksek olduğu bir dönemde üç beş bin konutluk yeni bir projeye başlamak ne kadar doğru? Ama bu konutları bugün ucuz fiyatlara alıp beş yıl sonra satmayı planlıyorsanız bence bugünden daha iyi dönem bulamazsınız. Şu anda da özellikle İstanbul’da gayrimenkul sektörüne alıcı olarak girmenin zamanı” diye konuştu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.