DOLAR 32,4652
EURO 34,6997
ALTIN 2435,901
BIST 9906,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Seza Çimento bölgede ihraç pazarlarını INTERCEM ile artıracak

    Seza Çimento bölgede ihraç pazarlarını INTERCEM ile artıracak
    26.03.2018
    A+
    A-

    Dünyanın önde gelen çimento konferansı Dubai INTERCEM’e katılarak 120 farklı ülkeden katılımcılarla buluşma fırsatı yakaladıklarını belirten Seza Çimento Uluslararası Ticaret ve İlişkiler Direktörü Cansu Açık,  görüşmelerinin meyvelerini önümüzdeki süreçte almayı planladıklarını söyledi. Açık, bu yıl INTERCEM’ in de katkısıyla bölge ülkeler başta olmak üzere üretim kapasitelerinin %20’sini ihraç etmeyi hedeflediklerini kaydetti.

    Türkiye’nin çevreci fabrikası misyonuyla faaliyet gösteren Seza Çimento, dünyanın önde gelen çimento endüstrisi konferansı INTERCEM’ e katıldı.

    12-14 Mart tarihleri arasında Dubai’de düzenlenen INTERCEM’in; 120’den fazla ülkeden uluslararası katılımcıyı buluşturan bir platform olduğunu söyleyen Seza Çimento Uluslararası Ticaret ve İlişkiler Direktörü Cansu Açık, “Çimento ve klinker ürünlerimiz için potansiyel alıcılarla buluştuğumuz INTERCEM, Ortadoğu ve Kuzey Afrika pazarlarını da kapsayan dünyanın pek çok ülkesinden katılımcının yoğun ilgi gösterdiği bir konferans. Ayrıca ihracatta yeni pazarlar bulmak, kendimizi uluslararası arenada tanıtmak ve dış pazarlar hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak açısından da büyük önem taşıyor” dedi.

    INTERCEM’de ihracatta etkin firmalar ile temas kuruldu

    300’den fazla katılımcısı olan INTERCEM’de Seza Çimento’nun ve Türkiye’nin tanıtım fırsatını yakaladıklarını ve gelecek için müşteri portföylerini geliştirdiklerini kaydeden Açık, şöyle konuştu: “Bu görüşmelerimizin meyvelerini, önümüzdeki süreçte ihracat pazarlarımızı çeşitlendirerek toplayacağız. Konferansta BAE, Mısır, Hindistan, İran, Irak, Pakistan ve Suudi Arabistan’da çimento sektöründe neler olup bittiğini yakından gözlemleme şansımız da oldu. Bu gözlemlerimizi, söz konusu pazarlara yönelik stratejiler geliştirme noktasında değerlendireceğiz. Elazığ’da toplamda 855 bin metrekare alan üzerinde faaliyet gösteren fabrikamız, hammaddeye olan yakınlığı ve demiryolu bağlantısı ile ihracat açısından oldukça avantajlı bir konumda. Limanlara hızla ulaşıyor, çimento taleplerini hızla karşılayabiliyoruz. Özellikle İskenderun Limanı’na çok rahatlıkla ürün gönderebiliyoruz. INTERCEM’de yaptığımız görüşmelerin de etkisiyle, önümüzdeki dönemde hız avantajımızı, bölge ülkelere olan ihracatımızı artırmak üzere çok daha etkin kullanmayı hedefliyoruz. 2018 yılında üretim kapasitemizin %20’sini ihraç etmeyi planlıyoruz.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.