DOLAR 32,3018
EURO 35,2516
ALTIN 2242,629
BIST 8818,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Seza Çimento ihracata odaklanacak

    Seza Çimento ihracata odaklanacak
    06.03.2018
    A+
    A-

    Lojistik faaliyetlerinin önemli bir bölümünü demiryolu ile gerçekleştiren Seza Çimento’nun, fabrikada tesis edilen iltisak hattı sayesinde, ürünlerini İskenderun Limanı’na hızla ulaştırabildiğini söyleyen Genel Müdür Efkan Hayati Eroğlu, “Önümüzdeki dönemde demiryolunun bize sağladığı bu avantajı bölge ülkelere olan ihracatımızı artırmak üzere çok daha etkin kullanmayı hedefliyoruz” dedi.

    Türkiye’nin çevreci fabrikası misyonuyla faaliyet gösteren Seza Çimento, demiryolunu etkin kullanabilme avantajını ihracat lehine çevirmeyi hedefliyor. Şirket, önümüzdeki süreçte bölge ülkelerine odaklanacak.

    Fabrikalarının Cumhuriyet tarihi boyunca Elazığ’da yapılan en büyük özel sektör yatırımı olduğunu belirten Seza Çimento Genel Müdürü Efkan Hayati Eroğlu, 800 bin metrekaresi açık olmak üzere toplamda 855 bin metrekare alan üzerinde faaliyet gösterdiklerini kaydetti. Fabrikalarının hammadde ocakları içinde olduğunu belirten Eroğlu, “Hammaddenin yanı başımızda olmasına ek olarak fabrikamızın demiryolu bağlantısının olması, limanlar başta olmak üzere çimento ihtiyacının olduğu tüm şehirlere hızla ulaşabilmemizi sağlıyor. Bu avantajımız sayesinde İskenderun Limanı’na çok rahatlıkla ürün gönderebiliyoruz. Ürünlerimizi oradan da tüm Türkiye’ye ve ihracat pazarlarımıza ulaştırıyoruz. Önümüzdeki dönemde demiryolumuzun bize sağladığı bu avantajı, bölge ülkelere olan ihracatımızı artırmak üzere çok daha etkin kullanmayı hedefliyoruz. 2018 yılında üretim kapasitesinin %20‘sini ihraç etmeyi planlıyoruz” dedi.

    Dökme dolum işlemlerini raydan yapıyor

    Fabrikanın kuruluş aşamasında, yakınlarından geçen demiryolu hattından fabrika içine, üç hatlı bir istasyon olacak şekilde bağlantı yaptıklarını aktaran Eroğlu, şöyle devam etti: “Bu üç hattın üzerinde hem torba dolum tesisi hem dökme dolum tesisi hem de big bag dolum tesisi bulunuyor. Özetle fabrikamıza gelen demiryolu vagonları, elleçlenmeden, ray üstünde dolum silosundan doldurularak fabrikadan ayrılıyor. Dökme ve torbalı dolum işlemlerini ray üzerinde rahatlıkla yapabiliyoruz. Bu durum dolum süresini kısaltmakla birlikte sevkiyat hızımızı arttırıyor.”

    Sektörde en çok tercih edilen çimento fabrikası olma hedefiyle ilerlediklerini de kaydeden Eroğlu, 2017 sonu itibariyle kalite segmentinde bölgesel bir lider olarak ön plana çıktıklarını, orta ve uzun vadede ürün kalitesi ve yüksek verimlilik ile fark yaratmayı hedeflediklerini söyledi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.