DOLAR 32,5266
EURO 34,736
ALTIN 2489,661
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Sign Of The City Awards Jürisi kararını verdi

    Sign Of The City Awards Jürisi kararını verdi
    02.12.2019
    A+
    A-

    Sektörün bütün paydaşlarını aynı çatı altında buluşturan gayrimenkul sektörünün en prestijli yarışması Sign of the City Awards jürisi iki gün süren toplantılarla başvuruları değerlendirdi. Şehrin imzası seçilen projeler, ALKAŞ tarafından düzenlenen RE360 Gayrimenkul Buluşması kapanışında 11 Aralık’taki ödül töreninde açıklanacak

    Gayrimenkul ve inşaat sektörüne farklı değerler katarak altıncı yılında yoluna devam eden Sign of the City Awards (SotCA) yarışmasında heyecanlı büyük finale yaklaşıldı. SotCA, 100’ü aşkın başvuru alarak 2019 yılında da büyük ilgi gördü.

    Sektörün önde gelen marka, kurum, STK üyeleri ve akademisyenlerden oluşan yarışma jürisi İstanbul Ticaret Odası ev sahipliğinde 27-28 Kasım tarihlerinde bir araya gelerek başvuruları değerlendirdi. Yüksek Mimar ve Kent Tasarımcısı Prof. Dr. Güzin Konuk ve World Architecture Community Kurucu Başkanı Prof. Dr. Suha Özkan başkanlığındaki jüri, finale kalan projeleri tek tek gerçekleştirdikleri canlı bağlantılarla proje sorumlularından dinledi, tartıştı ve oylamaya sundu. Büyük bir titizlikle her proje üzerinde durulan toplantıların ardından jüri ödül sahiplerini belirledi.

    “Mimari Kaliteyi Artırmaya Teşvik Eden Başvurular Aldık”

    Prof. Dr. Güzin Konuk, başvurular ve değerlendirme sürecinde özellikle yeni kategorilerde pozitif bir hareketlilik yaşadıklarını söyledi. Konuk, “Bu seneki ekibin de gücüyle yeni kategorilerde hareketli bir ortamın oluştuğunu gördük. Yerel yönetimlerin öne çıktığı projeler oldu. Kamunun geri dönüşlerinin olduğunu görmek bizi mutlu etti. En güzel gelişmelerden biri de sosyal yarar projelerinde çoklu başvurular olmasıydı. Seçim yapmakta zorlandık” dedi. Konuk “Bu yarışmada mimari kaliteyi de hareketlendirmek, yenilikçi ve yaratıcı görüşleri canlandırmak istiyorduk. Altıncı yılımızda bunu başardığımızı görüyoruz. Yeşil mahallelerde artış, mimari yaratıcı fikirlerin yarışmaya yansıması gibi alanlarda pozitif hareketler gözlemledik” diye konuştu.

    “Yerel Yönetimlerin Başvuruları Önemli”

    Prof. Dr. Suha Özkan ise sektörün zor bir süreçten geçtiği 2019’da Sign of the City Awards’a başvuran çok sayıda nitelikli proje olduğunu belirtti. Özkan şunları söyledi; “Bu yıl özellikle yerel yönetimlerin aktif olarak katılımı önemliydi. Yerel yönetimler doğrudan doğruya halka karşı sorumlu kurumlar olduğu için yaptıkları projeler daha geniş kitleye ulaşıyor”.

    “RE360 Gayrimenkul Buluşması ile Sinerji Yaratacak”

    JLL Ülke Başkanı Avi Alkaş, jürinin değerlendirmelerini gerçekleştirirken hassasiyet gösterdikleri konuları ele alarak, “Projeler arasında farklılaşmayı yakalamak adına bir yandan ticari başarı gözetirken bir yandan çevreye ve yeşile duyarlı projeleri öne çıkarmaya çalışıyoruz” dedi. Yarışmanın finalinin, sektörün prestijli buluşma platformu RE360 Gayrimenkul Konferansı kapanışında yapılmasının önemine de değinen Alkaş, “İki organizasyonun birleşmesi çok yararlı ve sinerji oluşturacak bir gelişme. Sektördeki etkinlikleri ne kadar cazip hale getirirsek ve ne kadar güçlü bir birliktelik ortaya koyabilirsek o kadar yankı uyandırırız.” dedi. 2020’nin gayrimenkul sektörü adına geçtiğimiz yıllara oranla daha iyi geçeceğine inandığını söyleyen Alkaş, “Gelecek yıl 2019’dan daha iyi olacak beklentisindeyiz. Ekonomik olarak çıkış yapacağımız bir dönem olacaktır. Özellikle dış pazarlarda Türkiye’nin tanıtımı daha fazla yapıldıkça iç pazarda da hareketliliği yakalayacağımızı düşünüyoruz” sözleriyle beklentilerini özetledi.

    “Mimari Nitelikte Yeni Yaklaşım Getirecek”

    Jüri üyelerinden Türk Serbest Mimarlar Derneği Başkanı Önder Kaya yarışmanın sektör açısından önemine değinerek, “Nitelikli bir yapı stoğu oluşturmak adına yarışmanın sektörün geleceğine katkı sağlayacağını düşünüyorum. Mimari nitelik ve genel kent tartışmalarına yarışma yeni yaklaşımlar getirecektir. SotCA, kentle uyum içindeki yapılar konusunda farkındalık oluşturuyor” dedi.

    Hürriyet’in öncülüğünde Emlak Konut’un katkılarıyla ve EY Türkiye’nin stratejik ortaklığıyla gerçekleşen Sign of the City Awards’a değer bulunan projeler 11 Aralık tarihinde, ALKAŞ tarafından düzenlenen RE360 Gayrimenkul Buluşması kapanışında düzenlenen ödül töreni ile açıklanacak.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.