DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Sign of the City Awards kazanan projeler Ankara’da

    Sign of the City Awards kazanan projeler Ankara’da
    16.04.2018
    A+
    A-

    İnşaat ve gayrimenkul sektörünü, uluslararası normlara taşımak ve sektörü en iyiye teşvik etmek amacıyla düzenlenen Sign of the City Awards (SotCA) kazanan projeler, Türk Serbest Mimarlar Derneği’nde düzenlenen bir sergiyle Ankaralılar’la buluştu. Serginin açılış töreni, gayrimenkul sektörünün önde gelen isimlerini buluşturdu. 

    Gayrimenkul sektörünün en prestijli yarışması Sign of the City Awards (SotCA) beşinci yılında sektörün tüm paydaşlarını bir araya getirerek büyümeye devam ediyor. Yarışmanın 5. yılında ilk sektör buluşması Ankara’da gerçekleşti. Türkiye’nin farklı illerine de gitmesi planlanan serginin ilkinde gayrimenkul sektör temsilcileri bir araya geldi. Sign of the City Seçilen ve Premium Proje olmaya hak kazanan projelerin sergisinin açılış kokteyline Ankara’dan çok sayıda mimarın yanı sıra Hürriyet İcra Kurulu Üyesi ve Reklam Direktörü Zeynep Tandoğan, SotCA Jüri Eş Başkanları Yüksek Mimar ve Kent Tasarımcısı Prof. Dr. Güzin Konuk ve World Architecture Community Kurucu Başkanı Prof. Dr. Suha Özkan, Türk Serbest Mimarlar Derneği Başkanı Aytek İtez gibi isimler katıldı.

    “Sign of the City Awards Heyecanını Tüm Sektör Yaşıyor”

    SotCA’nın kasım ayında düzenlenen bir törenle 5. yılında da sektörün tüm paydaşlarını yeni bir heyecan etrafında buluşturacağını söyleyen Zeynep Tandoğan, “70. yılında ‘Hayata dair ne varsa Hürriyet’te var’ söylemini kullanarak iletişimizi sürdürüyoruz. Hürriyet okuyucusu açısından keyifle okuyup bilgi aldığı birinci kaynak. İş dünyası açısındansa yaratıcı, yenilikçi, iyi bir iş ortağı. Bu bilinçle 5 yıl önce bir hayali hayata geçirdik. Son yıllarda ülkemizde lokomotif sektörlerden biri halin gelen gayrimenkul sektöründe akademisyenleri, marka sahiplerini, üretimin tüm aşamasındaki profesyonelleri aynı çatı altında buluşturmak istedik. Sektörün değerli isimlerinden oluşan bir jüri oluşturarak, kararlarıyla sektöre de yön veren organik bir oluşum yarattık. Şimdi görüyoruz ki yarışmanın 5. yılında tüm sektör bizimle aynı heyecanı taşıyor. “Yarışma 4. yılında çok verimli bir başvuru dönemi geçirdi. 68 kurum ve kuruluştan toplamda 156 adet başvuru gerçekleşti. Bu sene de aynı ivmeyi yakalayacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.

    Türk Serbest Mimarlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Aytek İtez ise serginin Ankara’da derneğin ev sahipliğinde yapılmasından memnuniyet duyduğunu söyledi. İtez, “Yarışmanın her yıl kendini değiştirip büyüyerek ilerlediğini görüyorum ve sürmesini, sürdürülmesini diliyorum” dedi.

    SotCA jürisinin Eşbaşkanı Prof. Dr. Güzin Konuk, SotCA’nın yeniliklerine dikkati çekerek, “Tüm sektörlerin birlikteliğini sembolize eden bu organizasyon, kentsel tasarım projeleri, kentsel dönüşüm, sürdürülebilirlik anlamında yenilikçi ve yeşil projelerin değerlendirildiği önemli bir platform. Bilgi ortamının tartışıldığı bir yüzyılda yenilikler katlanarak büyüyecek. Bu platform bu yeniliklerden örnek alarak büyümemizi sağlıyor.” derken eşbaşkanlardan Prof. Dr. Suha Özkan ise, “İyi bir olguyu yarattıysanız aklınızdaki soru işaretidir; kim, bunu nasıl değerlendiriyor? İşte Hürriyet Gazetesi bunu yapıyor. O nedenle biz bu jürideyiz. Bunu bir farkındalık olarak görüyoruz” diye konuştu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.