DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Silkar doğal görünümü Lamp 83 ile yakaladı

    Silkar doğal görünümü Lamp 83 ile yakaladı
    21.06.2017
    A+
    A-

    Doğal taş sektöründe mermer ve mozaiği bir arada üretebilen Silkar Madencilik’in 200 m2’lik showroomunu, LAMP 83 aydınlattı.

    Osmanlı İmparatorluğu zamanından bu yana varlığını sürdüren sayılı kuruluşlardan biri olan Silkar Holding bünyesindeki Silkar Madencilik; granit, mermer, traverten, limestone gibi malzemelerin yanısıra, eskitilmiş taş ve mozaik ürünleri bir arada üreten dünyanın ender kuruluşları arasında yer alıyor. Bu kadar köklü bir kuruluş olan Silkar Madencilik, showroom aydınlatması için, aydınlatma sektörünün en köklü firması olan LAMP 83’e güvendi.

    İstanbul Topkapı’da yer alan 200 m2 genişliğindeki showroomun orta alanında, hem zamanla değişebilen teşhire uyum sağlanabilmesi, hem de ürünlere vurgu yapılabilmesi için LAMP 83’ün en verimli ürünlerinden Silver LED ailesinin ray spot ürüleri tercih edildi. Bu bölümde mermerden yapılmış masa ile aynı boyutta üretilen özel Ark LED sarkıt ürünü ile bir bütünlük sağlandı.

    Showroomun oda şeklinde tasarlanan diğer alanlarında yine aynı ailenin, yuvarlak yönlendirilebilir ve geniş reflektörlü ankastre ürünü tercih edilerek, homojen bir aydınlatma sağlandı. Özellikle teşhir bölümlerindeki doğal taşların renk ve desenlerinin mümkün olduğu kadar doğru ve doğal şekilde algılanması için 90 CRI özelliğinde LED çipler seçildi. Projede, toplam 94 adet LAMP 83 ürünü kullanıldı.

    Silkar adına showroomun tasarımını üstlenen Mimar Tuğba Çakmak, aydınlatma anlamındaki tercihlerini ‘Ürünlerimizin olduğu haline en yakın görüntüyü verecek bir aydınlatmayı hedefledik ve ürün dokusunu ortaya çıkartırken gözü de yormayacak bir ışık tonu aradık.’ diye özetlerken, LED teknolojisindeki gelişmeleri yakından takip ettiğini de belirtti.

    Uzun ömürlü ve tasarruflu olduğu için LED ürünlerde karar kıldıklarını söyleyen Tuğba Çakmak, tamamlanan projeyi ‘LAMP 83’ün ürünlerindeki reflektörlerin açısı, cinsi ve ışık yansıtma kabiliyeti, doğala en yakın ışık tonunu bize sunmuş oldu. Profesyonel bir yaklaşımla her konuda bizleri detaylı şekilde bilgilendiren LAMP 83’ün ortaya çıkarttığı sonuçtan memnunuz’ şeklinde değerlendirdi.

    LAMP 83 Satış Grup Müdürü Serhan Acar ise yapılan çalışmayı ‘Aslında perakende sektöründe farklı dallarda faaliyet gösteren firmaların aydınlatma anlamındaki ihtiyaçları birbirinden çok farklı. Bu bağlamda aydınlatmanın, aydınlatılması yapılan mağaza, showroom veya mekanın, gerek tasarımı, gerek sergilenen ürünlerin cinsi, gerekse firmanın faaliyet alanına göre tasarlanması gerekiyor. Biz de Silkar için çalışırken, ürünlerin doğal doku ve renklerinin daha doğru şekilde algılanması için çaba sarf ettik. Ortaya çıkan sonuç, bizi de memnun etti’ sözlerini sarf etti.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.