DOLAR 32,5865
EURO 34,795
ALTIN 2512,086
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    “Şirketleri büyüten girişimciyi patron yapan” fuar kapılarını açtı

    “Şirketleri büyüten girişimciyi patron yapan” fuar kapılarını açtı
    13.10.2018
    A+
    A-

    Medyafors Fuarcılık organizasyonu, UFRAD işbirliği ve Coldwell Banker Türkiye Ana Sponsorluğunda gerçekleştirilen “16. Bayim Olur musun Franchising ve Markalı Bayilik Fuarı”, dün görkemli bir törenle kapılarını açtı. Şirketlere yeni şubeler açarak büyüme fırsatı sunan fuar aynı zamanda “iş kurmak” isteyenlere yüzlerce cazip seçenek sunarak onlara kendi işlerinin patronu olma fırsatı sağlıyor…

    İstanbul CNR Fuar Merkezi’nde 27 bin 500 metrekare alanda gerçekleştirilen Bayim Olur musun Franchising Fuarı’nda bu yıl 300 yerli ve yabancı marka katıldı. Fuar, Avrupa Franchise Federasyonu Başkanı Sn. Didier Depreay ,UFRAD Franchising Derneği Başkanı Sn. Dr. Mustafa Aydın, Coldwell Banker Türkiye Franchise Satış Koordinatörü Sn. Ayhan Kaya, Medyafors Fuarcılık Yönetim Kurulu BaşkanıSn. Özhan Erem , Medyafors Fuarcılık Yön. Krl. Üyesi ve Uluslararası İlişkiler Direktörü Sn. Ferzan Erem Escobedo, T.C. Devlet ve AB Eski Bakanı Sn. Egemen Bağış, T.C. Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Sn. Dr. Nureddin Nebati ,firma sahipleri ve yöneticilerinin katılımıyla açıldı. Protokol konuşmalarıyla devam eden açılış törende “Marka oluşturmanın önemi ve bu doğrultuda yapılan çalışmalar” dile getirildi.

    Bu yıl Türkiye’nin her bölgesinden yatırımcıların akın ettiği fuara, yurtdışından da yoğun katılım yaşandı. Fuara Belçika, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Yunanistan, Macaristan, İtalya, Hollanda, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç, İsviçre ve İngiltere’den yatırımcılar ve işbirliği anlaşmaları için ticari heyetler katıldı. Söz konusu yabancı yatırımcılar Türk markalarıyla dört gün boyunca birebir görüşme fırsatı bulacaklar. Bayim Olur musun Franchising Fuarı, franchise veren markalara ürün ve hizmet konusunda destek olan tedarikçi firmaları ’Tedarikçi Özel Bölümü’nde sektörün tüm paydaşlarıyla ikinci kez buluşturuyor. Ayrıca, Avrupa Franchise Federasyonu (EFF)toplantılarına da ev sahipliği yapacak olan fuar,birçok ülkenin franchise dernekleri üye markaları ve yetkililerini İstanbul’da bir araya getiriyor.

    Fuar açılışında konuşan Medyafors Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Özhan Erem, “Benim için fuar açılışları heyecanlı olduğu kadar duygusaldır da… Bir yıl boyunca çalışırsınız emek verirsiniz. Açılış günü bütün bunların karşılığı gözünüzün önünde durur. Muhteşem bir tablo gibi…Fuara katılan stand açan firmalarımıza, markalarımıza vaat ettiğimiz, doğru ziyaretçinin, fuara gelmesi, ziyaret etmesi için, yıl boyunca yaptığınız çalışmaların sonuçlarını da almanız gerekir. Bu nedenle fuarcılar fuarın son gününe kadar aynı heyecan ve görev bilinciyle işin başında olmak zorundadır… Eğitime önem veriyoruz. Fuar çatısı altında dahi eğitim devam ediyor. Birikimlerimi bir markanın franchisee’si ya da bayisi olarak değerlendireyim” diye buraya kadar gelen yatırımcı adayları; marka seçimi yaparken, özgür iradeleriyle hareket edecekler… Bu seçimi yaparken, franchise almadan önce nelere dikkat etmeleri gerektiğini, aldıktan sonra nasıl ilerleyeceklerini özetle işlerini nasıl garantiye alacaklarını fuarımızın gelenekselleşen Ufrad Seminerleri’nde uzmanlarımız tek tek anlatacaklar. Bayim Olur musun Fuarı’nın bugünlere gelebilmesi için gerçekten büyük çabalar sarf edildi. Sadece biz değil, sektörümüzün tüm paydaşları birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmese bu ivmenin, bu büyümenin yakalanması mümkün olamazdı… Bugün Franchise veren markalarımızın Dubaiden Newyork’a, Frankfurttan Londraya, Moskovaya temsilcisi olduğumuz dünyanın en büyük franchise fuarlarına katılabilmesi için çalışmalarımızı tamamladık.. Dünyaya açılmak için hazırlıklarını tamamlayan onlarca Türk markamızın olduğunu da biliyorum. Bugün bu fuar çatısı altında bulunan markaların da bir kısmı yurt dışında franchise vermiş veya verme hazırlığında… Bu nedenle öncelikle MedyaFors’u bu yeni yurtdışı projelerini başlatmaya iten, cesaretlendiren öncü markalarımıza teşekkür ediyorum. Bugün gelinen noktada bu işe katkısı olan herkesi ayakta alkışlamak lazım.. ‘’diyor.

    Medyafors Fuarcılık Yön. Krl. Üyesi ve Uluslararası İlişkiler Direktörü Ferzan Erem Escobedo; “Birlikte çalıştığımız UFRAD Franchising Derneği ile birlikte, işletmelere franchise alanında öncülük ediyoruz. Bu alanda belirleyici olmaktan gurur duyuyoruz. Yatırımcıları ve markaları tek çatı altında buluşturuyoruz. Ayrıca dünyadaki birçok danışmanlık firmasıyla bağlantı içerisindeyiz. Dünya çapında çok önemli franchise fuarlarının Türkiye’deki temsilciliğini yürütüyoruz. dedi.

    UFRAD Başkanı Dr. Mustafa Aydın ise konuyla ilgili UFRAD Franchising Derneği Başkanı Dr. Mustafa Aydın ise, “Dünyanın ilk 3’ü arasında yer alıyoruz. 3 bin yerli ve yabancı marka burada. Dünyanın her yerinde at koşturan, rekabet eden 200 marka ile Türkiye ekonomisinde yer almanın haklı gururu yaşıyoruz. Dünyanın her yerinden marka sahiplerinin kendi markalarını tanıtmak ve Türk markalarıyla işbirliği yapmak adına fuara katıldığını söyleyen Dr. Aydın, birçok sektörden markalar, kendi çalışmalarını okul niteliğinde olan bu mekanda dünyayla paylaşıyorlar ve yeni iş kurma yöntemlerini birlikte geliştiriyorlar. dedi

    Türkiye’deki franchise sektörünün Avrupa’da büyük potansiyele sahip olduğunun altını çizen Avrupa Franchise Federasyonu Başkanı Didier DEPREAY “Türkiye’de birinci sınıf franchise fuarında olmaktan onur duyuyorum. Bu fuar franchising açısndan doğu ile batı arasında bir köprü görevini gördüğünü dile getirdi.

    Fuarın açılışında konuşan Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Nureddin Nebati, “Biz söze başlarken ‘doğu ve batı’ demeyiz, ‘doğu, batı, kuzey ve güney’ deriz. Çünkü İstanbul ve Türkiye öyle bir yerdeki uçağa bindiğiniz anda 3 saat içerisinde en az 55 ülkeye ulaşırsınız. Türkiye öyle bir merkezde ve İstanbul öyle bir konumdaki burada olan dünyaya rahat bir şekilde ulaşır. Burada yaşayan, ticaret ve iş yapan şunu bilir; birkaç saat içerisinde Afrika’nın göbeğinde, Rusya’da, İran’da ve Londra’dadır. Onun için burada marka olmak, markayı temsil etmek emin olun dünyaya kendinizi reklam etmek, alışveriş imkanı elde etmek için büyük bir olanaktır”. Kamu ve özel sektörün el ele vererek markaları daha güçlü hale getireceklerini belirten Dr. Nebati, “Şimdi kamu ve özel sektör, hepimiz kol kola girerek markalarımızı daha da güçlü hale getireceğiz. Biz Türkiye Cumhuriyeti’nin marka olduğuna, bayrağımızın güçlü bir marka olduğuna inanıyoruz. Bulunduğumuz coğrafik alanın marka olduğuna inanıyoruz ve bunun içinden çıkacak özle sektördeki markalarımızın da başarılı olacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

    Bayim Olur musun Fuarı kapsamında dört gün boyunca UFRAD tarafından hem girişimcilere hem de markalara yol gösterici nitelikte seminerler düzenlenecek.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.