DOLAR 32,5508
EURO 34,9502
ALTIN 2448,352
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Şişecam çalışanları ‘Cam Yeniden Cam’ ile geri dönüşüme renk kattı

    Şişecam çalışanları ‘Cam Yeniden Cam’ ile geri dönüşüme renk kattı
    04.07.2017
    A+
    A-

    Camın tüm temel alanlarında küresel bir oyuncu olan Şişecam Topluluğu, geri dönüşümde farkındalığı artırmak amacıyla çalışanlarıyla ‘Cam Kumbara Boyama’ etkinliğinde bir araya geldi. ‘Cam Yeniden Cam’ projesi kapsamında Şişecam Genel Merkezi’nde düzenlenen kumbara boyama etkinliğinde çalışanlar, cam kumbaraları rengârenk boyayıp, yeniden tasarlayarak geri dönüşüme katkıda bulundu.


    Türkiye’nin en köklü kuruluşları arasında yer alan Şişecam Topluluğu, üretimin her aşamasında “sürdürülebilirlik” ilkesine büyük önem veriyor. Şişecam Topluluğu, geri dönüşümde farkındalığı artırmak için hayata geçirdiği ‘Cam Yeniden Cam’ sosyal sorumluluk projesi kapsamında Şişecam’ın Genel Merkezi’nde ‘Kumbara Boyama Etkinliği’ düzenledi.

    Şişecam Topluluğu, cam ambalaj atıklarını toplamanın en etkin aracı olan cam kumbaraları konusunda farkındalığı artırmak amacıyla gerçekleştirdiği ‘Cam Kumbara Boyama Şenliği’nde çalışanlar bir araya geldi. Çalışanlar Miro, Van Gogh ve Kandisky’den esinlenerek boyadıkları cam kumbaralarıyla cam geri dönüşümünün önemine dikkat çekti. Keyifli ve yaratıcı bir atmosferde gerçekleştirilen Kumbara Boyama etkinliğinde çalışanlar tarafından tasarlanan cam kumbaraları, Şişecam Genel Merkezi ve Şişecam Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde kullanılarak, geri dönüşüme katkı sağlandı. Etkinliğin Cam Yeniden Cam’ın sosyal medya hesaplarından yapılan canlı yayını, katılımcıların da paylaşımlarıyla büyük ilgi gördü.

    Cam Yeniden Cam Projesi

    Dünyanın cam ev eşyasında en büyük üçüncü, cam ambalaj ve düzcamda en büyük beşinci üreticisi konumundaki Şişecam Topluluğu, camın en sürdürülebilir ambalaj malzemesi olmasından hareketle 2011 yılında Türkiye’nin en kapsamlı sürdürülebilirlik ve sosyal sorumluluk projelerinden biri olan “Cam Yeniden Cam” projesini hayata geçirdi.

    5 yılda 740 bin ton cam atığın çöpe gitmesinin önüne geçen Türkiye’nin en kapsamlı cam geri dönüşümü projesi kapsamında bugüne kadar;

    22 ilde 175 ilçe belediyesiyle işbirliği geçekleştirildi.

    19 bin adet cam kumbarası belediyelere hibe edildi

    30 binin üzerinde ilköğretim öğrencisine farkındalık eğitimi verildi.

    İçine konulan ürünle hiçbir etkileşime girmeyen ve bu özelliğiyle en sağlıklı ambalaj malzemesi olan cam, geri dönüşüm özelliğiyle yakıt ve enerji tasarrufu sağlıyor. Sürdürülebilirlik kavramının giderek önem kazandığı günümüzde, cam ambalaj sahip olduğu tüm bu özellikleri ile “en sürdürülebilir ambalaj malzemesi” olarak tanımlanıyor.

    Geri Dönüşüm Toplumuna geçiş hedefinden yola çıkan Cam Yeniden Cam Projesinin 6 yıllık sürecin sonundaki çevresel katkıları da şunlar oldu:

    794 bin ton camın çöpe gitmesi önlendi.

    Üretimde cam kırığı kullanım oranı yüzde 8’den yüzde 20’ye çıktı.

    33 bin 500 konutun ısınma ve sıcak su ihtiyacını karşılayacak seviyede enerji tasarrufu sağlandı.

    286 bin otomobilin trafikten çekilmesine eşdeğer karbondioksit salımı engellendi.

    24.5 milyon ağacın temizlediği havaya eşdeğer karbondioksit salımı önlendi.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.