DOLAR 32,5707
EURO 34,9118
ALTIN 2426,465
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Şişecam ile Türkiye’deki cam ambalaj üretim kapasitesi 1 milyon tonu aştı

    Şişecam ile Türkiye’deki cam ambalaj üretim kapasitesi 1 milyon tonu aştı
    05.07.2017
    A+
    A-

    Şişecam Topluluğu bünyesinde faaliyet gösteren Şişecam Cam Ambalaj’ın Mersin fabrikasında yaklaşık 120 milyon TL’lik yatırımla yenilediği üçüncü fırını faaliyete geçti. Türkiye ekonomisi ve istihdamına önemli katkı sağlayan Şişecam Topluluğu, Endüstri 4.0 stratejisine uygun yeni teknolojiyle donattığı ve 90 bin ton/yıl kapasiteli fırının devreye girmesiyle Türkiye’deki yıllık cam ambalaj üretim kapasitesini 1 milyon tonun üzerine çıkardı.

    Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, Türkiye için değer yaratmayı sürdürdüklerinin altını çizerek, “Topluluğumuz kuruluşundan bu yana aradan geçen 81 yılı aşkın sürede kazanımlarını yine ülkemize yatırmış ve bugün dünyada kendi alanında söz sahibi konuma gelmiştir. Son teknolojiyle yenilerek devreye aldığımız fırınla beraber ülke ekonomisine yaptığımız katkılara bir yenisini daha ekledik. Mersin’deki bu yatırımın geçen yıl rekor kıran cam ambalaj ihracatımıza da olumlu yansımasını hedefliyoruz. Topluluk olarak sürdürülebilir büyüme hedefiyle çalışmalarımızı yürütüyoruz” dedi.

    Şişecam Topluluğu bünyesinde faaliyet gösteren ve dört ülkedeki 2,3 milyon ton/yıl üretim hacmiyle dünyanın beşinci büyük cam ambalaj üreticisi olan Şişecam Cam Ambalaj, Mersin fabrikasında son teknolojiyle yenilediği 90 bin ton/yıl kapasiteli üçüncü fırını devreye aldı. Türkiye’de Bursa, Eskişehir ve Mersin’de kurulu üç fabrikasıyla faaliyet gösteren Şişecam Cam Ambalaj’ın yaklaşık 120 milyon TL’lik yatırımla yenilediği üçüncü fırınının devreye alınmasıyla birlikte Türkiye’deki yıllık üretim kapasitesi 1 milyon tonu aştı.

    Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, söz konusu yatırıma ilişkin olarak yaptığı açıklamada, bugün dünyanın cam ev eşyasında üçüncü, cam ambalaj ve düzcamda beşinci büyük üreticisi olduklarına dikkat çekerek, şöyle devam etti: “Ayrıca krom kimyasallarında dünya lideri olmamızın yanı sıra dünyadaki en büyük 10 soda üreticisi arasında yer alıyoruz. 13 ülkede üretim faaliyetlerini sürdüren Topluluğumuz, ulaştığı kapasite büyüklüğünü ve teknolojik gücünü yenilikçilik, yaratıcılık, uzmanlık ve yetişmiş insan gücü gibi özellikleriyle pekiştirmekte ve değişen pazar koşullarına uygun ürün ve hizmet kalitesiyle geleceğe güvenle bakmaktadır.”

    “Hem ülke ekonomisine hem de üretime yaptığımız katkılara bir yenisini ekledik”

    Mersin’deki cam ambalaj fabrikasının 1969 yılında kurulduğunu hatırlatan Kırman, “Topluluğumuz kuruluşundan bu yana aradan geçen 81 yılı aşkın sürede kazanımlarını yine ülkemize yatırmış ve bugün dünyada kendi alanında söz sahibi konuma gelmiştir. Devreye aldığımız son fırın yatırımımız ile yaklaşık 50 yıldır üretim faaliyetlerimizi gerçekleştirdiğimiz Mersin’de hem ülke ekonomisine hem de üretime yaptığımız katkılara bir yenisini daha eklemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Topluluk olarak sürdürülebilir büyüme hedefiyle çalışmalarımızı yürütüyoruz” diye konuştu.

    Türkiye için değer yaratmayı sürdürdüklerinin altını çizen Kırman, Topluluk bünyesindeki Şişecam Cam Ambalaj’ın en yüksek kalitede üretim yapma stratejisi doğrultusunda hareket ettiğini belirterek, şu bilgileri verdi: “Şişecam Cam Ambalaj mevcut tesislerini teknolojik gelişmelerin gereği olarak sürekli olarak yenilemektedir. Devreye aldığımız fırın ile beraber hem ülke ekonomisine yaptığımız katkıları sürdürmeye hem de Mersin fabrikamızda son teknoloji ile üretim yapmaya devam edeceğiz. Söz konusu fırını Endüstri 4.0 stratejisine uygun şekilde donattık. Şişecam Cam Ambalaj, bu fırına bağlı üç hatta kavanozdan şişeye geniş bir ürün yelpazesinde istenilen renkte üretim yapabilecek.”

    Şişecam Cam Ambalaj’ın dünyanın en büyük cam ambalaj üreticileri arasında yer aldığına dikkat çeken Kırman, “Şişecam Cam Ambalaj, 2016 yılında gerçekleştirdiği 125 bin tonluk ihracatla hem sektör hem de kendi rekorunu kırdı. Mersin fabrikamız limana yakınlığı ile ihracatımızda kritik öneme sahiptir. Gerçekleştirdiğimiz bu fırın yatırımıyla bu açıdan önemi daha da artmıştır. Şişecam Cam Ambalaj, 2016 yılında elde ettiği tarihi ihracat başarısını yeni yatırımlarla önümüzdeki yıllarda da sürdürülebilir şekilde artırmayı hedefliyor” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.