DOLAR 32,6212
EURO 34,7384
ALTIN 2517,221
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Skyland İstanbul’da kesintisiz enerji

    Skyland İstanbul’da kesintisiz enerji

    Avrupa’nın en büyük, dünyanın önde gelen jeneratör üreticisi FG Wilson, büyüklüğü itibariyle Türkiye’deki en büyük iki projeden biri olan Skyland İstanbul’un da tercihi oldu. Eroğlu Gayrimenkul projesi olan Skyland İstanbul, megapol İstanbul’un yükselen Maslak – Seyrantepe aksının çehresini değiştiriyor. Bir karma yaşam projesi olan Skyland İstanbul, üç kule, rezidans, otel, AVM ve ofisleriyle aynı zamanda Avrupa’nın en yüksek 7. binası… Uluslararası başarılı mimarlık ofisi Broadway Malyan’ın Kapadokya’nın eşsiz doğasından ilham alarak çizdiği projesi ve tasarım dahisi Peter Vaughan’un sanatsal dokunuşlarıyla sadece bir gayrimenkul projesi olmaktan çıkan Skyland İstanbul’un kalite ve konforunun garantisi için temin edilen FG Wilson jeneratör gücü tam 37.425 kVA.
    FG Wilson Türkiye’nin Skyland İstanbul projesindeki jeneratör sistemini eşsiz kılan özelliği ise Türkiye’de ilk defa, kullanıcının katılımıyla Avrupa normlarına uygun olarak IEC 60068-3-3 (Rihter Ölçeği >7 )şartlarında test edilip IBC Sismik Sertifikası alan ilk ve tek jeneratör projesi olması…
    Sismik Sertifika, özellikle kentsel alanlardaki büyük bina ya da tesislerde kurulan jeneratör setleri için temel bir gereklilik haline geliyor. 2016 Temmuz ayında yapılan testler, ABD dışında bu ölçekteki makinelerin yerleştirilebileceği tek sarsıntı testi tesisinin bulunduğu Roma’da gerçekleşti. Yapılan testleri başarıyla geçen FG Wilson jeneratör setleri IEC 60068-3-3 standartlarında uyumlu olacak şekilde IBC Sismik Sertifikası ile belgelendirildi. FG Wilson Türkiye için Sismik Sertifika yatırımının büyüklüğü 350 bin $ oldu.
    TESTLER NASIL GERÇEKLEŞİYOR?
    30 saniyelik sismik sarsıntı canlandırma testinin ardından jeneratör setlerinin çalışmaya başlaması ve normal fonksiyon göstermesi gerekiyor. Sismik testin ardından güvenilirlik ve performansı kanıtlamak amacıyla, jeneratör setleri FG Wilson’ın Larne’de bulunan Mühendislik Mükemmeliyet Merkezi tesisine geri gönderildi. Mükemmeliyet Merkezi, 26 milyon $’lık yatırımla inşa edilen, Avrupa’nın en büyük test ve geliştirme tesisidir.
    Proje gereksinimleri içerisinde daha büyük jeneratör setleri için sismik özellikler içeren ses yalıtımlı konteynır tipi muhafazalar, senkronizasyon sistemi, Scada ve enerji yönetim sistemi, yakıt otomasyon sistemi ve kritik susturucu bulunuyor. Güçlendirilmiş ana şasiler ve kontrol paneli sehpaları ile sismik titreşim azaltıcı montaj jeneratör setleri için özel olarak tasarlandı.
    FG Wilson’ın ilk kez büyük jeneratör setleri için IBC Sismik Sertifikası almasının yanı sıra bu sertifika Perkins 4000 serisi motorlu bir jeneratör setinin de ilk kez aldığı tam uyumlu IBC Sismik Sertifikası’dır.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.