DOLAR 32,5666
EURO 34,9958
ALTIN 2447,89
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Sultanahmet Köftecisi’ne “Yılın Köftecisi” ödülü

    Sultanahmet Köftecisi’ne “Yılın Köftecisi” ödülü
    19.11.2018
    A+
    A-

    İstinye Üniversitesi’nde 5 bin öğrencinin oylarıyla belirlenen “İstinyeli Ödülleri”nde, “yılın köftecisi” kategorisinin birincisi 1920 Sultanahmet Köftecisi oldu.

    İstinye Üniversitesi’nin ilkini “lezzet” kategorisinde düzenlediği “İstinyeli Ödülleri”nde, 1920 Sultanahmet Köftecisi “Yılın Köftecisi” ödülüne layık görüldü.

    1920 Sultanahmet Köftecisi Onursal Başkanı Mehmet Tezçakın, ödüllerin yaklaşık 5 bin öğrencinin oylarıyla belirlendiğini anımsatarak, “Ana başlığı Lezzet olan İstinyeli Ödülleri’nde her kategoride 5 aday belirlenmiş ve 5 bin öğrenci adaylar için oy kullanmış. Yılın Köftecisi dalında yüzde 50’inin üzerinde oy alarak birinci seçildiğimizi öğrendik. Bu da bizi mutlu etti” dedi.

    İstinye Üniversitesi’nin “Gastronomi ve Mutfak Sanatları”, “Aşçılık” gibi bölümleriyle yeme-içme sektörünün kalifiye eleman ihtiyacını sağlamada önemli yeri olduğunu kaydeden Tezçakın, “Her biri geleceğin şefi, aşçısı, ustası olacak öğrencilerin verdiği oylarla kazanılan bu ödül, bizim için çok anlamlı ve değerli” diye konuştu..

    Törende, 1920 Sultanahmet Köftecisi Onursal Başkanı Mehmet Tezçakın ve CEO’su Mert Tezçakın’a ödüllerini, Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu verdi.

    Elmacıoğlu, ödülü verirken yaptığı konuşmada, 1920 Sultanahmet Köftecisi’nde 3 ve 4’üncü nesillerin işbaşında olduğunu anımsatarak, “Asırlık bir işletme olan Sultanahmet Köftecisi adını yurt içi ve yurt dışında duyurdu. Bu lezzeti yüz yıl boyunca koruyabildikleri için kendilerini tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

    1920 Sultanahmet Köftecisi CEO’su Mert Tezçakın da, sektörün geleceği gençlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Bizler geleneklerimize sıkı sıkıya bağlı bir müessesesiyiz. Sadece lezzetimizi değil, sunum geleneğimizi de yüzyıldır koruyarak bugünlere geldik. Bu ödülle, işletmemizin, sektörün geleceği gençler tarafından sahiplenildiğini görmek onur verici” dedi.

    Törenin ardından, aynı zamanda nümismat olan Sultanahmet Köftecisi Onursal Başkanı Mehmet Tezçakın, “Osmanlı İmparatorluğu Kağıt Paraları Kataloğu” adlı kitabını imzalayarak, İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu’ya hediye etti.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.