DOLAR 32,4876
EURO 34,8285
ALTIN 2450,523
BIST 9881,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Sultanahmet’te trend ünlü köftecinin lezzet kuyruğu

    Sultanahmet’te trend ünlü köftecinin lezzet kuyruğu
    29.05.2019
    A+
    A-

    Sultanahmet, Ramazan dolayısıyla büyük kalabalıklara evsahipliği yaparken, iftar için en çok ilgi gören adres 100. yılına hazırlanan 1920 Sultanahmet Köftecisi oluyor.

    Tarihi yarımadanın merkezi Sultanahmet’te Ramazan ayı  dolayısıyla büyük yoğunluk yaşanıyor.  Mahyalar ve ışıklarla süslenen SultanahmetCamisi ve Ayasofya’nın görkemi ile taçlanan meydan, her gün Ramazan’ın manevihazzını en güzel şekilde  yaşamak isteyenon binlerce kişinin akınına uğruyor.

    Sultanahmet Camii, Ayasofya, Topkapı Sarayı, Yerebatan  Sarnıcı, Dikilitaş gibi tarihi mekanlarıziyaret edenler, iftara doğru  oruçlarınıaçmak için yine tarihi bir mekana yöneliyor.

    İftar öncesi önünde uzun kuyrukların oluştuğu 1920 SultanahmetKöftecisi, müşterilerini özel bir çabayla karşılıyor. Ezan sesinin duyulmasıyla birlikte 3 katlı tarihi mekanıdolduranlar, hızla servis edilen  köfte-piyaz-irmikhelvasından oluşan klasik lezzet üçlüsüyle oruçlarını açıyor.

    Mekanda masa boşalmasını beklemek istemeyenler ise ekmek  arası köftelerini alarak oruçlarını açmak içinmeydana yöneliyor.

    Gençler kuyrukta

    1920 Sultanahmet Köftecisi’nde iftar öncesi oluşan kuyrukta,bu yıl ağırlıklı olarak gençlerin yer alması dikkati çekiyor.

    Büyük çoğunluğu üniverisite öğrencisi olan gençler, iftar  için 1920 Sultanahmet Köftecisi’ni tercih etmenedenlerini , “Güven duygusu, kalite, bilinen bir yer, gelenek görenek biziburaya getirdi” diye  sıralıyorlar.

    1920 Sultanahmet Köftecisi’nin 4. Nesil patronlarından TimurTezçakın, iftar saatlerinde oluşan kuyruğu hızla eritebilmek için 4. ve 5.nesil tüm patronlar ile 75 personelin büyük özveriyle  çalıştığını bildirdi.

    Ramazan’da sahura kadar açık olan işletmelerinin günde 2 bin 500 – 3 bin civarında müşteriye hizmetverdiğini anımsatan Tezçakın, ”Meydanda  ismimizi izinsiz kullanan başka köfteciler deolduğu halde insanlar Sultanahmet köftesinin bir asırdır korunan gerçeklezzetini tatmak için iftarda kuyrukta  beklemeyigöze alıyorlar. Bu yıl kuyruktaki gençlerin fazlalığı dikkatimizi  çekiyor. Önceki yıllarda da gençler vardı amaorta ve üstü yaşlardaki  müdavimlerimizağırlıktaydı. Sultanahmet Köftecisi’nin bir asra yaklaşan lezzet  ve sunum geleneğini, gençlere de beğendirmişolmak, bize ayrı bir onur verdi” diye konuştu.

    Tezçakın, ilginin sadece Sultanahmet’le sınırlı olmadığını,İstanbul’daki diğer şubeler ile Almanya, İngiltere, Azerbaycan ve KKTC’deki  şubelerde de iftar saatinde büyükkalabalıklara hizmet verdiklerini söyledi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.