DOLAR 32,327
EURO 35,0808
ALTIN 2299,974
BIST 8987,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Süte alerjisi olan çocuklara güzel haber

    Süte alerjisi olan çocuklara güzel haber
    21.07.2017
    A+
    A-

    Süte alerjisi olan ve süt içerdiği için dondurma yiyemeyen çocuklar artık bu lezzetten uzak durmak zorunda kalmayacak. İstanbul’un en meşhur dondurmacılarından Yaşar Usta, süt alerjisi nedeniyle dondurma yiyemeyen çocuklara taze mevsim meyvelerinden yapılan ve içerisinde süt bulunmayan sorbe dondurmalar hazırladı

    Sıcak yaz günlerini serinleten dondurma, doğallığı ve lezzetiyle çocukların vazgeçemediği tatlıların başında geliyor. Çeşitli meyvelerin, doğal salep, şeker ve süt gibi malzemelerle karışımından elde edilen dondurma, çocukların bitmeyen aşkı olsa da bu durum her çocuk için bazen böyle olmayabiliyor. Çocuklarda en sık görülen gıda alerjisi olan süt alerjisi çocukların, ağırlıkla süt içeren dondurmadan uzak durmasına neden oluyor. Süte alerjisi olan çocukların bu sağlıklı lezzetle tanışmasını hedefleyen İstanbul’un meşhur dondurmacısı Yaşar Usta’nın taze mevsim meyvelerinin özüyle hazırladığı sütsüz meşhur meyveli dondurmaları sayesinde artık süt alerjisi olan çocuklar da rahat bir şekilde dondurma yiyebilecek.

    Süt kullanılmadan yapılan meyveli dondurmalar

    55 yıllık bir tecrübeye sahip olan Dondurmacı Yaşar Usta, sütsüz meyveli dondurmalar ile dondurma lezzetini hiç tadamayan çocukları güvenle tüketebilecekleri dondurmalarla tanıştırmak istediklerini söyledi. Yaşar Usta, “İstiyoruz ki çocuklar için bitmeyen bir aşk olan dondurmanın tadına her çocuk bakabilsin. Çünkü dondurma yetişkinler kadar çocukların da vazgeçemediği bir lezzettir. Alerjisi yüzünden dondurma yemeden büyüyen çocukların bu lezzetten mahrum kalmamaları için içeriğinde süt olmayan sadece su, katkısız şeker ve mevsimlik meyvelerden oluşan sorbe dediğimiz dondurmalar yapıyoruz. Vişneliden kavuna, şeftaliden kayısıya kadar mevsimin en doğal meyveleri ile yapılan dondurmalarımızı özellikle çocuklarında süt alerjisi bulunan aileler gönül rahatlığıyla tercih edebilir.’’ dedi.

    Süt alerjisine karşı uzmanlardan uyarı!

    Süt alerjisi hakkında bilgi veren Emsey Hospital’dan Uzm. Dr. Şemsettin Ayçiçek, bebeklerde ve çocuklarda en sık görülen gıda alerjisinin süt alerjisi olduğunu belirtti. Süt alerjisinin süt içindeki proteinlere karşı özellikle beta laktalbumine bağlı gelişen bir alerji durum olduğunu ifade eden Ayçiçek, yenidoğan döneminde sürekli ağlama, gaz sancısı benzeri huzursuzluk durumu, ilerleyen dönemlerde ise bebeğin kilo alamaması, ciltte kızarıklık ve egzama, burun tıkanıklığı gibi semptomlar ve durumların alerjinin belirtileri olabileceğini söyledi.

    Süt alerjisi nedeniyle dondurma gibi süt içeren tatlıları yiyemeyen çocuklara da değinen Ayçiçek, merak edilen bu konu üzerine şu açıklamayı yaptı: “Hem sağlıklı hem de doğal oduğu için dondurma tüketmenin faydaları var. Süt ve meyve içerdiği için özellikle çocukların gelişiminde faydaları bulunuyor. Ancak süt alerjisi olan çocuklar, süt içeren dondurmalar yerine içersinde süt olmayan, mevsimlik meyvelerden yapılan sorbe dediğimiz dondurmaları tercih edebilirler.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.