DOLAR 32,5795
EURO 34,995
ALTIN 2456,547
BIST 9761,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    TAÇ, Benim Renkli Sınıfım Projesi ile Kocaeli’ndeydi

    TAÇ, Benim Renkli Sınıfım Projesi ile Kocaeli’ndeydi
    02.03.2019
    A+
    A-

    TAÇ, Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ortaklığı ile başlattığı “Benim Renkli Sınıfım” projesi ile çocukların yaptığı resimleri perdeye dönüştürmeyi sürdürüyor. Proje kapsamında Kocaeli Bayraktar İlkokulu ve Ortaokulu’nda gerçekleştirilen atölye çalışmaları 86 çocuğun katılımıyla gerçekleştirildi.

    TAÇ’ın Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) işbirliğiyle hayata geçirdiği “Benim Renkli Sınıfım” projesi, Mardin, Samsun, Urfa ve Kayseri’den sonra Kocaeli’ndeki çocuklarla buluştu. Kocaeli’ndeki ilk buluşmasını İzmit Saraybahçe İlkokulu’nda yapan “TAÇ Benim Renkli Sınıfım” projesi kapsamında; 27 Şubat Çarşamba günü bu sefer Kocaeli Bayraktar İlkokulu ve Ortaokulu’nda 86 çocuğun katılımıyla bir atölye çalışması gerçekleştirildi.

    Çocuklar sınıflarındaki perdeler için resim çizdi

    TOG ve Zorlu Tekstil gönüllülerinin katılımı ile Kocaeli Bayraktar İlkokulu ve Ortaokulu’nda gerçekleştiren atölye çalışmalarında çocukların yaptığı birbirinden renkli çizimler, TAÇ’ın üretim tesislerinde perdeye dönüştürülerek hayat bulacak. Sınıflara asılacak perdelerle çocuklar, kendi çizdikleri perdelerin olduğu sınıflarda eğitim görmeye devam etmenin mutluluğunu yaşayacak.

    Proje 5 ilde 450’yi aşkın çocuğa ulaştı

    TAÇ’ın “Benim Renkli Sınıfım” projesi; ilköğretim çağındaki çocukların gönüllülük, dayanışma, sivil toplum ve birlikte iyi yaşam konusunda farkındalıklarını artırarak çocukları daha iyi bir yaşam için gerekli olan sorumluluğu almaları konusunda güçlendirmeyi; çocukların oluşturdukları resimlerden üretilmiş perdelerle sınıflarını renklendirerek eğitim ortamını güzelleştirmeyi böylece çocukların okula olan aidiyet duygularını pekiştirmeyi amaçlıyor. Proje ile bugüne kadar Samsun, Mardin, Şanlıurfa, Kocaeli ve Kayseri olmak üzere toplam 5 ilde 450’yi aşkın çocuğa ulaşılarak atölye çalışmaları gerçekleştirildi.

    TAÇ ve TOG’un birlikte hayata geçirdiği proje, hem çocukların hem de gönüllü gençlerin katıldığı etkinliklerle farklı illerdeki çocuklarla buluşmaya ve sınıfları renklendirmeye devam edecek.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.