DOLAR 32,5073
EURO 34,9531
ALTIN 2439,594
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Tamer Özyurt: Uzun süreli oturma izni ülkemize yabancı yatırımcı getirir

    Tamer Özyurt: Uzun süreli oturma izni ülkemize yabancı yatırımcı getirir
    21.02.2018
    A+
    A-

    TÜİK’in açıkladığı Ocak ayı konut satış rakamlarına göre; Türkiye genelinde konut satışları 2018 Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %1,7 artarak 97 bin 019 oldu. Türkiye genelinde ipotekli konut satışları ise bir önceki yılın aynı ayına göre %20,3 oranında azalış gösterirken, yabancılara yapılan konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre %25,7 artarak bin 742 oldu. Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt şöyle konuştu:

    Yeni yılın ilk verileri geldi. Genel tabloya baktığımızda geçen yıla göre bu yıl yüzde 1.17’lik bir artış görüyoruz. Diğer bir sevindirici tablo ise yabancı yatırımcıdan geldi. Yabancılara yapılan konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 25,7 artarak 1.742 oldu. Yeni rakamlar gösteriyor ki bu artış 2018’de de yükselen bir ivmeyle devam edecek. Sektöre ivme kazandıracak birtakım çalışmalar yapılıyor. Bunlar önemli adımlar, ancak bir yandan da 2012’de çıkan Mütekabiliyet Kanunu’nunda da birtakım düzenlemeler yapılabilir, böylece konut satış rakamları ivmesi hem yerli hem de yabancı yatırımcı açısından aynı hızda sağlanmış olur. Yabancılar kanuni sınırlamalara uymak kaydıyla, Türkiye’de işyeri veya mesken olarak kullanmak üzere taşınmaz satın alabiliyor. Ancak farklı şehirlerde de olsa, yabancı bir kişinin Türkiye’de satın alabileceği taşınmazların toplam yüzölçümü 30 hektarı geçemiyor. En az 1 milyon dolar tutarında taşınmazı üç yıl satılmaması şerhiyle satın alan yabancıların Türk vatandaşlığı almaya hak kazanıyor. Avrupa’da daha uygun fiyata gayrimenkul satın alıp vatandaşlık ve oturma hakkı kazanma şansı olduğunu biliyoruz. Türkiye’de de uzun süreli oturma iznine yönelik çalışmaların yapılması yabancı yatırımcı talebini artırır.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.