DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Tanıtım videolarının otellere sağladığı faydalar

    Tanıtım videolarının otellere sağladığı faydalar
    27.02.2019
    A+
    A-

    Günümüzde internet ortamında popülerlik ve çekici olmanın, gündemde kalmanın kuralları da gün geçtikçe değişiyor. Hem görsel, hem de işitsel içeriğe sahip video ise bu konuda birinciliği çoktan göğüslemiş durumda.

    Özellikle Youtube vb. video platformlarının dahi Google’dan sonra 2. 3. Nesil arama motorları haline gelmesinin en büyük sebeplerinden biri de bu. Zira kullanıcılar Google’da metinsel içerik ararken tamamlayıcı olarak da mutlaka video sonuçlarını da araştırıyorlar. İşte tam da bu gibi sebeplerle özellikle turizm sektöründe hazırlanan tanıtım videoları, o tesis hakkındaki bilgilerin en net biçimde son kullanıcı tarafından pekiştirilmesini sağlıyor.

    Neredekal. com otel arama motoru, “Önce Türkiye’yi Keşfet” mottosu ile çalışmalarına devam ederken, otel tanıtım videoları konusunda da işbirliği yaptığı turistik tesislere uzun zamandır destek veriyor. Tesisiniz için özel video çekimleri gerçekleştirilip, tanıtımlarınızın daha geniş kitlelere ulaştırılması ve otelin tüm özelliklerinin tüketici tarafından daha iyi algılanabilmesi sağlanıyor. Bu bağlamda bir konaklama tesisi için hazırlanan tanıtım videosunun tesise sağlayacağı faydalara göz atmamız gerekirse;

    1. Otel tanıtım videosu olan tesisler, olmayanlara göre 2 hatta 3-0 önde başlıyor. Çünkü ziyaretçi otel hakkında edindiği bilgileri tanıtım filmi sayesinde pekiştirmiş oluyor ve bilgilerin inandırıcılığı bu sayede çok yükselmiş oluyor.

    2. Otel tanıtım videosu olan tesisler, ziyaretçi gözünde daha güvenilir bir izlenim oluşturuyor. Günümüzde ziyaretçiler, fotoğraflarda Photoshop kullanımı ve sonuçları hakkında oldukça yeterli bilgiye sahip. Oysa otel tanıtım filmi bu tarz manipülasyonlara uygun olmadığı için otelin verdiği bilgiler doğrultusunda güvenilirliği de artmış oluyor.

    3. Görsel medya yazımsal olana göre çok daha akılda kalıcıdır. Oteliniz hakkında sadece metinsel bir bilgi yerine, o bilgileri destekleyen “otel tanıtım filmi” ile çok daha fazla akılda kalabilirsiniz.

    4. Tesisinize ait otel tanıtım videosu olması sizi rakiplerinizin önüne taşıyacaktır. Çünkü tesisinizin sahip olduğu tüm özellikleri en doğal haliyle ziyaretçiye sunmuş olacaksınız.

    5. Tesisinize ait bir otel tanıtım videosu seyahat ve turizm pazarlama portallarının otel arama sayfasında yer aldığında, öncelikle farkındalığı artıyor. Zira tesisinizi inceleyen son kullanıcıya hem görsel, hem de işitsel olarak sunum yapmış oluyorsunuz. Bu da yaklaşık olarak tesisinize %30 oranında geri dönüşüm sağlıyor.

    6. Eğer tesisinize ait bir otel tanıtım videosu yoksa ve bunu hemen yaptırıp, sosyal medya dahil birçok satışla ilgili mecrada değerlendirmeyi düşünürseniz, tanıtım videonuzun yapılması için neredekal. com’a ulaşarak hızla gerekli desteği alabilirsiniz.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.