DOLAR 32,5808
EURO 34,7943
ALTIN 2508,506
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Tasarım Parkı/Sanatseverler, sanatın diğer “yüz”ünü çok sevdi

    Tasarım Parkı/Sanatseverler, sanatın diğer “yüz”ünü çok sevdi
    26.09.2017
    A+
    A-

    Tasarım dünyasına ve farklı disiplinlere ev sahipliği yapan Tasarım Parkı’nın Istanbul Art Week ile eş zamanlı düzenlediği ‘Yüzünden’ isimli karma resim sergisi farklı tarz ve kimlikleri anlatan eserleriyle sanatseverlerden beğeni topladı.

    Kadıköy’ü ”Tasarım” ile buluşturan ilk merkez Tasarım Parkı’nın farklı disiplinleri ve yaratıcı kimlikleri bir araya getirmek amacıyla başlattığı sanat etkinlikleri kapsamında düzenlendiği sergilerin ikincisi; Yüzünden’ adlı karma resim sergisi sanatseverlerden tam not aldı.

    Istanbul Art Week kapsamında eş zamanlı organize edilen ‘İstanbul Bienali’ ve ‘Contemporary Istanbul’ fuarının yarattığı sanat enerjisini Kadıköy’e yansıtan sergi; beş gün boyunca yedi farklı sanatçının dokunuşuyla portreleri günümüz algısının ötesine taşıyan, düşündürücü ve derinlerde bir yerde ruhsal ve içe dönük bir derinliğe eriştiren eserleri sanatseverlerle buluşturdu.

    “Toplumun teknolojik, ekonomik, siyasal ve kültürel yapısındaki değişim ve gelişimini yüzler önüne serdiklerini anlatan Tasarım Parkının Kurucusu İçmimar Nursema Öztürk, “Sanata ve sanatçıya destek ve platform olma amacıyla düzenlediğimiz bu ikinci sergide; Çetin Pireci, Lütfiye Kösten, Nilgün Sabar, Harun Antakyalı, Neşe Çoğal, Tan Taşpolatoğlu, Ismed Rızal Riz gibi usta ve genç isimler yer aldı. Günümüzde hiç görmediğimiz kadar ‘yüz’ görürken, tanıdığımız bu yüzlerin hangilerinin gerçek, içten ve öznel olduğunu yakalayamaz olduk. Kendimizle boğuştuğumuz bu düzende bize dayatılan yaşamın, kültürün ve teknolojinin hangi ‘yüz’lerin elinde olduğundan da habersiz bir boşluktayız. Bu soyut kavramlar, sergimizi sanatçıların kolektif bir bütün içinde görsel sesleri haline dönüştürdü. Anlatmaya değil, hissetmeye değindi” dedi.

    Serginin gördüğü ilginin hem kendilerini hem de sanatçıları çok memnun ettiğini anlatan Öztürk, “Çizdiğimiz yol, sanatın farklı görüşüne sahip sanatçıları bir araya getiriyor. Katılımcılar, her sanatçının bakış açısını severek izledi. Nilgün Sabar’ın renkli kişiliği ve doğa içindeki duruşu ziyaretçileri başka bir duygu içine sokarken, Tan Taşpolatoğlu’nun farklı malzeme katmanlarından oluşturduğu resmi, boyut içindeki boyutu ve maskelerimiz altındaki bizi anlatıyordu. Çetin Pireci’nin üç farklı malzemeden oluşan, ipek üzerine baskı ve yağlıboya teknikleri ile portrenin birçok yüzünü yansıtan eseri de beğeni topladı. Realisttik resimden hoşlanan sanatseverler ise foto gerçek çalışmalar yapan Ismed Rızal Riz’in resimlerini takip etti. Ayrıca Neşe Çoğal’ın grafik bir anlatımla hazırladığı portre yuvarlak formu ve beyaz zemin üzerindeki ifadesi ile çok ilgi gördü.

    Lütfiye Kösten’in izleyiciyi içine alan kompozisyonları ve Harun Antakyalı’nın sokak sanatından yola çıkarak günümüze uyarladığı eserleri de dikkat çekti” dedi.

    Tasarım Parkı, iki ayda bir farklı konulara değinmeye ve sanatçıların bu temalar çerçevesindeki özel eserlerini sanatseverlerle buluşturmaya önümüzdeki günlerde de devam edecek.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.