DOLAR 32,4509
EURO 34,7918
ALTIN 2442,091
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Tasaruf ile ev almada yeni dönem ”Tasarruf A.Ş.”

    Tasaruf ile ev almada yeni dönem ”Tasarruf A.Ş.”
    31.10.2019
    A+
    A-

    Tasarruf A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Narman tasarrufa dayalı finansman sektörüne getirdikleri pek çok yeniliğin sektörün büyüme ve gelişmesi için katkı olduğunu kaydetti.

    Dünyanın önde gelen sigorta şirketlerinden HDI sigorta ile çözüm ortaklığına imza attıklarını belirten Narman, “HDI ile yapılan iş birliği ile ev ve araba sahibi olmak isteyen vatandaşlarımızın paraları Tasarrufum Güvende sigortası kapsamında teminat altına alınıyor. Böylece vatandaşımıza daha güvenli şekilde tasarruf etme imkanı sunuluyor.” ifadelerini kullandı.

    Narman, tasarrufa dayalı finansman sektörünün, pek çok gelir ve meslek grubundaki kişiye hitap ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

    Tasarrufa dayalı finansman, ülkemiz için çözüm noktasıdır. Gerek uygun maliyetli olması, gerek faiz maliyetinin olmaması, gerekse çok alternatifli taksit seçenekleri ile pek çok kişinin hayalleri için adım atacağı bir umut ışığıdır. Ancak Tasarruf AŞ’den önce kişilerin para biriktirdikleri sürede akıllarına düşen, ‘paramız ne olacak?’ endişesi adım atmalarına engel oluşturuyordu. Biz bu durumun sektör için çözümlenmesi gereken ilk konu olduğunu tespit ettik. Bu sorunu, kişilerin para biriktirdikleri sürede birikimlerini sigortalayarak ortadan kaldırdık. Gönül rahatlığıyla tasarruf etmeleri için imkan sağladık.

    Güvenin Türk vatandaşları için kritik bir konu olduğunu belirten Narman, “Daha önce pek çok kişinin sektör dışındaki farklı kuruluş ve kişilerce güvenleri kırıldı, iyi niyetleri kullanıldı, bu nedenle yola çıkarken doğru ve güçlü bir sigorta şirketi ile iş birliği yapmak bizim için çok önemliydi. Sektöre çözüm getirdiğimiz bu kritik konuda çözüm ortağı olarak dünyanın ve Türkiye’nin güven duyulan sigorta şirketlerinden HDI sigortayı seçtik.” değerlendirmesinde bulundu.

    Tasarruf AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Narman, tasarrufa dayalı finansman modeliyle sahiplenilen ev oranının 2023 itibarıyla Türkiye’de satılan konutların yaklaşık yüzde 20’sine karşılık gelerek 200 bin adede ulaşacağını öngördüğünü bildirdi.

    Tasarruf AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Narman, tasarrufa dayalı finansman sağlayan sektörün cirosunun 2019 için 2-3 milyar lira olduğunu belirterek, sektör aktörlerinin doğru hamleleriyle bu cironun gelecek 2 yılın sonunda 10 milyar liraya ulaşabileceğini söyledi.

    10 yıldır tasarrufa dayalı finansman sektörü içerisinde bulunduğunu ifade eden Narman, nisan ayında faaliyete başlayan Tasarruf AŞ’nin, Türkiye genelinde 11 şubesi bulunduğunu, bu sayının hızla artarak gelecek yıl içerisinde 100’e ulaşacağını kaydetti.

    Tasarruf AŞ’nin amacının, insanların hayallerine kavuşabilmeleri için güvenilir, samimi ve faizsiz şekilde hizmet veren bir şirket kültürü oluşturmak olduğunu aktaran Narman, şirketin tamamen yerli sermayeyle oluşturulduğunu söyledi.

    Tasarruf etmeyi, insanların alışkanlığı haline getirmeyi arzu ettiklerini vurgulayan Narman, şunları kaydetti:

    “Tasarruf alışkanlığının, bireyden ülkenin tümüne yayılabilmesi gerekiyor. İnanıyoruz ki tasarruf ettiğimiz müddetçe büyük fedakarlıklara ve ayrıcalıklara ihtiyacımız kalmayacak. Her bir birey, kendi emeği ve tasarrufuyla hayalindeki ev ve arabaya sahip olabilecek. İnsanları, gelirlerinden daha fazla giderlerinin olduğu bir yaşamdan kurtarmak en büyük gayemiz. Bugün, insanlarda ev ya da araba sahibi olmanın çok zor olduğu, bunun için yüksek bedellerin yıllar boyu ödenmesi gerektiği düşüncesi var. Biz tam da bu algıyı yıkmak istiyoruz. Çünkü Tasarruf AŞ sayesinde birikim yapmak oldukça rahat. Biz de bu hayallerin kolayca gerçekleşebileceğini adımız gibi biliyoruz.”

    Tasarrufa dayalı finansman modelinin Almanya, İngiltere ve ABD’de de uygulandığını ancak bunların bir kısmına faizin bulaştığını belirten Narman, Türkiye’de bu işin faizsiz bir şekilde yürütüldüğünü, şirketlerin faizle mukayese edilemeyecek oranda küçük bir hizmet bedeli aldığını söyledi.

    Narman, sektöre dair beklentilerini açıklarken de, “Eğer doğru sektör aktörleri tarafından doğru adımlar atılırsa tasarrufa dayalı finansman modeliyle sahiplenilen ev oranının 2023 sonu itibarıyla Türkiye’de satılan konutların yaklaşık yüzde 20’sine karşılık gelerek 200 bin adede ulaşacağını öngörüyorum. Şu an 2 milyar lira olan sektör cirosu, 2 yılın sonunda 10 milyar lira, 4. yılın sonunda 50 milyar lira bandına gelecektir.” ifadelerini kullandı.

    Tasarruf A.Ş Genel Müdürü Eda Yazıcı Belgen:“Ofise dahi gelmeden dijital imza ile ev alma taleplerini karşılıyoruz”

    “Sektörde gerçekleştirdiğimiz bir başka yenilik de yola çıktığımız ilk andan itibaren dijital çözümler sağlıyor oluşumuz. Günümüzde verilerimizin güvenliği çok önemli bir konu haline geldi. Birçok kişinin bilgileri siber saldırılarla izinsiz şekilde ele geçirilip kullanılıyor. Bu durum, şirketleri büyük sorumluluk altına sokuyor. Biz tüm bunların yaşanmaması için sistemimize yatırım yaptık.” diye konuştu.

    www.tasarruf.com.tr üzerinden halihazırdaki ve potansiyel müşterilerine, bir başka ilki gerçekleştirerek, canlı ve görüntülü tasarruf uzmanlarıyla yardımcı olduklarını ifade eden Belgen, özellikle gurbetçi vatandaşların da bu fırsatı değerlendireceğini düşündüğünü söyledi. Belgen, ofise dahi gelmeden dijital imza ile ev, araba alma taleplerini karşıladıklarını bildirdi.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.