DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Temmer Çin’de hedef büyüttü

    Temmer Çin’de hedef büyüttü
    14.03.2018
    A+
    A-

    Dünyanın en büyük mermer ve teknolojileri fuarında Temmer rüzgarı esti. Dünyanın 3. büyük entegre mermer fabrikasına sahip olan Temmer, yeni ürünü PANTERA BIANCA’yı, kendi ocaklarında ürettiği diğer taşlarla birlikte, Çin’de düzenlenen Xiamen Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nda sergiledi.

    Türkiye’den 140 firmanın katıldığı fuarda katılımcıların ilgi odağı olan Temmer, Uzakdoğu’daki büyük mermer ithalatçısı ülkelerden ön siparişlerle yurda döndü. Halen 40 ülkeye ihracat gerçekleştiren Temmer Mermer, Çin fuarıyla birlikte 2018 yılı için ihracat hedeflerini büyüttü.

    Temmer Yönetim Kurulu Başkanı Rüstem Çetinkaya, bu yıl 18.si düzenlenen ve 150 bine yakın profesyonelin ziyaret ettiği fuarda, kendi ocaklarından çıkan Affumicato, Rosalia, Jaguar Afrodit ve Pantera Bianca mermerleri segilediklerini söyledi. En yeni ürünlerden Pantera Bianca’nın özellikle Uzakdoğulu ithalatçıların ilgisini çektiğini belirten Rüstem Çetinkaya, şirket olarak geçen yılın yüzde 20 üzerinde ihracat artışı sağlamayı hedeflediklerini açıkladı. Aynı zamanda İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Başkanvekili olan Rüstem Çetinkaya, sektör olarak amaçlarının doğaltaş ihracatını 2.5 milyar dolara çıkarmak olduğunu, bu tür büyük fuarlardaki katılımlarla ihraç pazarlarının genişletileceğini söyledi.

    Çin’de 6-9 Mart 2018 tarihleri arasında düzenlenen Xiamen Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nda 470 ülkeden 2 bin firma stand açarak ürünlerini sergiledi. Bu yıl 18.si düzenlenen fuarda Türkiye ilk kez büyükelçi düzeyinde katılım gösterdi.

    Zengin doğal taş rezervlerine sahip Fujian eyaletinde yeralan Xiamen adası, Çin’in en önemli doğal taş üretim ve ticaret merkezi konumunda. 10 milyar dolara ulaşan Çin doğal taş ticaretinin yüzde 60’ı, dünya doğal taş ticaretinin ise yüzde 15’i Xiamen limanından gerçekleştiriliyor.

    Türkiye’nin Çin’e olan toplam ihracatının yüzde 60’ını maden, mermer ve doğaltaş ürünlerinin oluşturması ve Çin doğal taş ticaretinin yarıdan fazlasının Xiamen limanından gerçekleştiriliyor olması nedeniyle Xiamen Fuarı, Türk doğaltaş sektörü açısından ayrı bir öneme sahip bulunuyor.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.