DOLAR 32,5866
EURO 34,8096
ALTIN 2509,901
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Teoman Südor’un Sonsuzluk’ adlı resim sergisi 7 Nisan’ dan itibaren Galeri Diani’de

    Teoman Südor’un Sonsuzluk’ adlı resim sergisi 7 Nisan’ dan itibaren Galeri Diani’de
    19.03.2018
    A+
    A-

    Çizgi kutsaladır.Noktanın hareketi çizgiyi meydana getirdiğine göre bu noktanın çekirdeğinin ‘merkezinde’ insanlığın kültür ve özgürlüğü vardır’

    TEOMAN SÜDOR

    55 Yıllık sanat yaşamını geride bırakan duayen sanatçı Teoman Südor’un sanatçı olarak zaman ve mekandan soyutlanmış doğa, ışık ve felsefe üzerine kurduğu ‘Sonsuzluk’ adlı resim sergisi 7 Nisan’ dan itibaren Galeri Diani’de!

    Teoman Südor’ un ‘Sonsuzluk’ adlı kişisel sergisi 7-28 Nisan 2018 tarihleri arasındaGaleri Diani’ de gerçekleşiyor. Serginin adından da anlaşıldığı üzere sanat yaşamında edidiği deneyimlerini çok daha fazla yalınlaştırarak , çok daha fazla dinginleştirerek ama paletindeki renkleri çok ama pek çok arttırıp zaman ve mekan ögelerini birbiri içinde eriterek doğa ve insanın sonsuz döngüsünü sorguluyor.

    Teoman Südor’ un yapıtları her sergisinde olduğu gibi bir önceki sergisinin adeta devamı niteliği taşıyor. Sanatçının neredeyse ellibeş yıldır ürettiği yapıtlar yaşamın düşünsel algısını oluşturuyor. Prof. Ayla Ödekan’ ın dediği gibi ‘Südor’un tanımladığı uzamda gökyüzü ile yeryüzü bir dialog içindedir ve Prof. Nükhet Güz’ ün dediği gibi ‘Işığı öylesine düşünsel öylesine yetkin kullanır ki…Işığın Efendisidir. Bu kişisel sergisinde sanatçı yağlı boya tabloları ile izleyiciyi ; dolambaçsız, yalın ama bir o kadar da simgesel anlatımıyla içsel bir yolculuğa çıkartacak.

    Galeri Diani’ nin son beş yıldır gelenekselleştirdiği sanatçılar, eleştirmenler ve izleyicilerin katılımıylagerçekleştirdiği sergi üzerine yapılacak olan söyleşi ise 21 Nisan 2018 tarihinde gerçekleşecek

    Teoman Südor Kimdir ?

    Sanat yaşamda elli beş yılını geride bırakan duayen sanatçı İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Bedri Rahmi Eyüboğlu atölyesinden mezun olduktandevlet bursuyla Roma Güzel Santlar Akademisinde doktora yapmak üzere Roma-İtalya’ya eşi ressam Gülseren Südor ile birlikte gitti. Eğitimine devam ederken üretmeye devam etti..Türkiye ‘ye döndüğünde İstanbul Teknik Üniversinde öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı ve 1985 yılında sanatta yeterliliğini tamamladı. 2006 yılında emekli olduktan İstanbul KültürÜniversitesinde eğitim vermeye devam etmektedir. Başta İtalya ve Avusturya olmak üzere yurt dışında 9 kişisel, yurt içinde ise 67 kişisel sergi açmış, yurtdışı dahil olmak üzere 20 den fazla fuar, bienal ve trienale katılmış sayısız karma sergide yer almıştır.. Yapıtları yurtiçi ve yurtdışında birçok koleksiyonda yer almakta ve müzelerde bulunmaktadır ayrıca birçok ödülü bulunmaktadır.

    Galeri Diani Hakkında;

    Somut ya da soyut tüm sanat ürünlerini kucaklamak isteyen, yerli ve yabancı farklı sanatçılarla çalışarak resim, heykel, seramik, fotoğraf vs sergileri organize ederek sanatseverlere hizmet veren çağdaş ve uluslararası bir galeri olmayı amaçlayan Galeri Diani, galeriye gelen sanatseverlerin, sanatla somut bir ilişki kurmalarını sağlarken, nitelikli sanat eserleri ve bilgilerini besleyebilecekleri çalıştaylar düzenlemektedir. Sırasıyla Bedri Rahmi Eyüboğlu; Eren Eyüboğlu, Francesco Borzani, Gülseren Südor, Hale Sontaş, Yusuf Katipoğlu, Giancarlo Caneva, Feyzan Alasya, Kaan Kayımoğlu, Sevinç Çiftçi, Şükrü Karakuş, Hemad Jevadzade, Zeynep Dilek Çetiner, Mehmet Çetinergibi sanat dünyasının değerli sanatçılarının kişisel sergileri ve karma sergiler düzenlenmiştir.

    Galeri Diani’nin sahibesi ve kurucusu Telga Südor Mendi lise eğitimini İtalyan Lisesinde tamamladıktan sonra Mimar Sinan Üniversitesi Sahne Dekor ve Kostüm bölümünden mezun olduktan sonraburs ile Norveç Bergen Güzel Sanatlar Akademisinde resim üzerine yüksek lisansını, Bergen Kunsthanverk Skolende ise iç mimarlık yüksek lisansını tamamladıktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Görsel ve Çevresel Sanatlar Bölümünde yine Yüksek lisans yaptı. Halen İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat Yönetimi bölümünde ders vermekte ve Galeri Diani’yi yönetmektedir. 

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.