DOLAR 32,5171
EURO 34,9014
ALTIN 2441,99
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Tepe Savunma genç girişimci fikirleri uygulamaya başlıyor

    Tepe Savunma genç girişimci fikirleri uygulamaya başlıyor
    03.07.2018
    A+
    A-

    Tepe Savunma ve Güvenlik Sistemleri’nin yeni fikir ve projeleri sektöre kazandırmak amacıyla yola çıktığı Hackathon projesinin kazananları belli oldu. Türkiye’de güvenlik alanında bir ilk olan maraton kapsamında, güvenlik tarama ekipmanlarında yazılım desteği sağlayan fikir birinci olurken; 360 derece ve görünmeden güvenlik sağlanmasına imkân veren proje ikinciliğe layık görüldü. Üçüncü olan fikir ise kişisel alarm sistemi üzerine kurgulandı. Her üç proje, 2019 yılında Tepe Savunma tarafından geliştirilerek hayata geçirilecek.

    200 kişilik rekor katılıma sahne olan ve 12 grubun finale kaldığı Hackathon’da birinci 20 bin TL, ikinci 15 bin TL ve üçüncü proje ise 5 bin TL ödüle hak kazandı. Hackathon’da dereceye girenlere ödülleri Tepe Savunma Genel Müdürü Bora Doğualp, Fütürist Alphan Manas ve Teknoloji Yazarı Serdar Kuzuloğlu tarafından verildi.

    “SEKTÖRÜMÜZÜN OYUN KURUCUSUYUZ”

    Amaçlarının güvenlik sektörüne öncülük ederek yenilikçi fikirleri desteklemek ve sürdürülebilir kılmak olduğunu söyleyen Bora Doğualp, “Güvenlik sektöründe oyun kurucu rolündeki şirketimiz için inovasyon, ticari başarılarımızı devam ettirmek, geleceğe önceden hazırlanmak ve sıkı rekabet koşullarında mücadele etmek için vazgeçilemez bir unsur. Özellikle bu konu üzerinde çalışan inovasyon departmanımız bulunuyor. Müşterilerimize daha iyi hizmet verebilmek için 360 derece güvenlik çözümleri geliştirme çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

    Tepe Savunma’nın “Aramızdaki Bağ Fikirlerle Güçleniyor” anlayışıyla uzun soluklu bir fikir maratonu düzenleyerek yaratıcı beyinlerin peşine düştüğünü ifade eden Doğualp, “Temel amacımız yeni fikir ve projeleri şirketimize ve sektöre kazandırmaktı. Çıkan ürün ya da hizmet fikirlerini hayata geçirmeyi,  katma değer yaratacak ürün, metot ya da hizmetlere dönüştürülmesini bu projede esas hedef olarak benimsedik” değerlendirmesinde bulundu.

    Üniversitelerin kuluçka merkezlerinin, start up’ların, girişimcilerin, yazılımcıların ve pazarlamacıların fikir yarışına sahne olan Hackathon’da, Bilkent Cyberpark, ODTÜ Teknokent, İTÜ Kuluçka Merkezi ile iş birliği yapıldı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.