DOLAR 32,4638
EURO 34,7352
ALTIN 2442,003
BIST 9906,6
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    The Ritz-Carlton, Istanbul’un tasarım hikayesi yeniden yazılıyor

    The Ritz-Carlton, Istanbul’un tasarım hikayesi yeniden yazılıyor
    06.10.2017
    A+
    A-

    Nefis Boğaz manzarasına sahip The Ritz-Carlton, İstanbul’un yeni oda ve suitlerinin tasarım hikayesi İstanbul’un şehrin içinde barındırdığı renk skalası ve şekillerden aldığı ilham ile yeniden başlıyor.

    Misafirperverlik ve sofistike anlayışın kusursuz birleşimin temsil eden The Ritz-Carlton İstanbul’un tüm oda, suit ve balo salonları, İstanbul şehrinin ve tarihinin yansıtıldığı, değerli mimar ve sanatçıların dokunuşları ile yeniden tasarlandı.

    Portekizli ünlü Mimar ve Marriott otellerinin de daha önce iç dekorasyonunu yapan Patricia Pina, oda ve suitlerin iç tasarımını yaparken Balo salonunun tasarımı da değerli mimar Hakan Yürüoğlu imzasını taşıyor.

    The Ritz-Carlton, İstanbul’un tasarımına Şehirle ve İstanbul’un tarihiyle örtüşen, farklı renk katmanlarından feyz alınmış altın, bakır materyaller, güneşin doğuşu ve batışı sırasındaki renkler can verdi. Oda Yatak başları tasarlanırken ise kobalt mavisi çini ve Osmanlı İmparatorluğu’nun görkemli kumaşları kadife ve ipekler kullanıldı.

    Oda ve suitlerde; sanatçı Süleyman Sait Tekcan’ın “At Nağme” serisi eserleri ve Endüstri Tasarımı sanatçısı Doç. Dr. Gülname Turan’ın Anadolu çiniciliğinde kullanılan gökyüzü ve toprak rengini temsil eden panolar bulunuyor. Yeni tasarlanan oda ve suitlerde ayrıca III. Selim dönemi parasının büyültülerek yapıldığı üzeri antik sırlı replikalar göze çarpıyor.

    The Ritz-Carlton, İstanbul’un dizaynı özellikle ülkemizin ve tarihimizin dokusuna atıfta bulunuyor. Enfez boğaz manzarasına karşı olan oda ve suitler Türk tarihinden gelen ve hayranlık uyandıran motifler ile süsleniyor. Otelin konaklayacak konukları da hem tarihimizi daha iyi anlarken hem de geliştirilmiş konforu birlikte yaşamaya devam ediyorlar.

    Türk misafirperverliğinin eşsiz örneği ile köklü otelcilik anlayışını birleştiren The Ritz- Carlton, İstanbul, 2 milyonun üzerinde yerli ve yabancı misafiri ağırladı. Avrupa otelleri arasında “misafir memnuniyeti en yüksek otel” olma başarısını gösterdi ve çok sayıda ulusal ve uluslararası ödülün sahibi oldu. Misafirleri kadar çalışan memnuniyetine verdiği değerle turizm sektöründe öncü oldu. 360 sosyal sorumluluk projesine destek verdi.

    Lüks konforun ve hizmetin kusursuz buluşması; The Ritz-Carlton, Istanbul

    The Ritz-Carlton, Istanbul, Boğazın kıyısında, Atatürk Havalimanına 30 dakika uzaklıkta olup, tarihi Sultanahmet, şık alışveriş semti Nişantaşı ve gece hayatının merkezlerinden Karaköy’e yürüyüş mesafesinde yer alıyor.

    22 süit, 57 Club Level odası dahil toplamda 243 misafir odasıyla The Ritz-Carlton, Istanbul’u tanımlayıcı özellikleri arasında kusursuz hizmet ve lüks konfor yer alır.

    Otelin “doğadan masaya” konseptli restoranı “Atelier Real Food” modern dekorasyonu dünya mutfağından ilham almış menüsüyle misafirlerine taze ve günlük ürünlerle hazırlanmış yemek deneyimi sunarken, Istanbul’un her hava koşuluna uyan teras barı Bleu Lounge, Türk mutfağından esinlenen ızgara çeşitleri, canlı müzik performansları ve teras bar’a özel kokteylleri ile sosyal buluşmalar için birebirdir.

    The Ritz-Carlton, Istanbul’un Spa Soul tarafından işletilen bay ve bayanlar için ayrı Türk Hamamı ve çiftler için özel tasarlanmış otantik Hamam Suite’i beraberinde yüz, vücut bakımı ile masaj hizmetleri sunar. Spa’da ayrıca Bizans stili sütunlarıyla çevrili 17 metre uzunlukta kapalı havuz da bulunur; havuzun tavanı İstanbu’un gökyüzünden ilham alınarak tasarlanmıştır.

    Otelin ikinci katında yaz aylarında hizmet veren Açık Hava Spa’sı bulunur. Terasta bir havuz, üç modern jakuzi ve iki masaj odası yer alır. Güneşlenme şezlongları, sofistike barı, Boğaz manzarası ve geniş terası bulunan bu şık, tik ağacıyla döşenmiş açık hava alanı şehrin en iyi dinlenme yeri ününe haklı olarak sahiptir.

    The Ritz-Carlton, Istanbul’un otel içinde otel hizmeti veren “Club Lounge” katı misafirlerine gün içinde özel yiyecek ve içecek ikramı ile yüksek hızlı Wi-Fi gibi benzersiz ayrıcalıklarla beraber şehir ve boğaz manzarasına hakimdir. Evinizden uzaktaki salon ortamının rahatlığını sunan Club Lounge, misafirlerine çevre dostu, BMW İ3 Marka arabaları bedelsiz kullanım hizmeti sunmaktadır.

    Otel toplamda 2403 metre kare toplantı alanına sahiptir. Bu alan içinde üç bölüme ayrılabilecek 695 metre kare Balo Salonu da bulunur, ayrıca etkinlik öncesi kokteyl için resepsiyon fuayesi, sekiz geniş toplantı odası, Yönetim Kurulu odası da mevcuttur. Bu odada deneyimli, ilgili etkinlik ve toplantı uzmanlarıyla beraber en yeni video ve ses teknolojileri bulunur.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.