DOLAR 32,4662
EURO 34,736
ALTIN 2435,776
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Tissue World Istanbul, temizlik kağıdı sektöründeki potansiyeli açığa çıkardı

    Tissue World Istanbul, temizlik kağıdı sektöründeki potansiyeli açığa çıkardı
    26.09.2018
    A+
    A-

    Ortadoğu ve Kuzey Afrika (MENA) bölgesinde, hızla büyüyen temizlik kağıdı sektörü temsilcileri Tissue World Istanbul Fuar ve Konferansı’nda bir araya geldi. İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşen fuar, sektördeki güçlü potansiyeli hayata geçirecek stratejiler, çözümler ve iş birliği fırsatlarına ev sahipliği yaptı. 66 ülkeden 93 katılımcı firmanın yer aldığı buluşmaya 1.800’e yakın ziyaretçi ilgi gösterdi.

    Dünyanın en büyük fuar organizatörlerinden UBM çatısı altında, UBM Turkey tarafından düzenlenen Tissue World Istanbul, temizlik kağıdı sektöründe Türkiye’nin liderliği üstlendiği bölgesel potansiyeli gözler önüne serdi. İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen ve sektörün fikir önderleri ve karar vericilerini bir araya getiren fuarda 66 ülkeden 93 firma en yeni teknolojilerini ve çözüm önerilerini tanıtma fırsatı yakaladı. 1.767 uzmanın ilgi gösterdiği organizasyon kapsamında düzenlenen Tissue World Istanbul 2018 Konferansı da ulusal ve uluslararası arenadan konuşmacılar ile sektöre ışık tuttu.

    Ortadoğu ve Kuzey Afrika (MENA) bölgesi temizlik kağıdı pazarının en önemli buluşma noktası olan Tissue World Istanbul’da perakendeden danışmanlığa, non-woven’ üreticilerden ilgili sivil toplum kuruluşlarına ve kamu yetkililerine dek endüstriyle bağlantılı tüm sektörlerden profesyoneller bir aradaydı. Bu sayede yaratılan sinerji ile fuarda sektördeki poyansiyeli açığa çıkaracak yeni iş birlikleri ve çözümler için stratejik bir alan yaratıldı.

    Türkiye, büyümenin öncüleri arasında

    Türkiye’de Temizlik Kağıdı Sektörünün Dinamikleri ve Yeni Pazarlar temasıyla, fuar ile eşzamanlı düzenlenen Tissue World Istanbul 2018 Konferansı’nda sektördeki fırsatlar ve zorluklar konuşuldu.

    MENA Bölgesi ekonomik dalgalanmalara rağmen ortalama %8,5 oranında büyüme ile potansiyelini koruyor. Türkiye ise son dönemdeki teknoloji yatırımlarıyla ana rulo ihracatında dünyada ikinci, toplam ihracatta ise dördüncü sırada yer alıyor. Ülkenin yapacağı yeni yatırımlarla 2025 yılına dek bölgede gerçekleşecek büyümeye öncülük etmesi ve ilk 10 üreticisi arasında yer alması bekleniyor.

    Bu kapsamda konferans ile alanında uzman konuşmacılar yeni pazarlara yönelik fırsatlar, stratejik yaklaşımlar, Endüstri 4.0 çözümleri, yeni nesil uygulamalar başta olmak üzere kritik konulara odaklandılar ve deneyim paylaşımında bulundular.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.