DOLAR 32,5705
EURO 34,6438
ALTIN 2510,678
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Tohum Otizm Vakfı Kütahya’da Eğitim Atölyeleri düzenleyecek

    Tohum Otizm Vakfı Kütahya’da Eğitim Atölyeleri düzenleyecek
    19.10.2018
    A+
    A-

    Tohum Otizm Vakfı tarafından yürütülen, Milli Eğitim Bakanlığı iş birliği ve TANAP Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları çerçevesinde desteklenen, TANAP Doğalgaz Boru Hattı’nın geçtiği 11 ilde (Ardahan, Kars, Yozgat, Erzincan, Giresun, Ankara, Sivas, Kırıkkale, Kütahya, Balıkesir ve Edirne) uygulanmakta olan “Eğitime Uzanan Yol Projesi” kapsamında, 22 –26 Ekim tarihleri arasında Kütahya’da eğitimler verilecek.

    TANAP’ın Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları kapsamında fon sağladığı 6 projeden biri olan“Eğitime Uzanan Yol” Projesi, TANAP Doğal Gaz Boru Hattı güzergâhı üzerinde Tohum Otizm Vakfı tarafından 2017-2019 yılları arasında yürütülmektedir. Proje ile otizm konusunda öğretmenlere ve ailelere yönelik eğitim programı geliştirilerek eğitim atölyeleri düzenlenmekte, bölge halkına, yerel karar alıcılara yönelik farkındalık seminerleri verilmektedir. Proje kapsamında 11 ilde toplam 33 özel eğitim sınıfının eğitim materyalleri ile donanımı da sağlanmıştır.

    Tohum Otizm Vakfı Kütahya’da eğitim atölyeleri düzenleyecek.

    Tohum Otizm Vakfı, “Eğitime Uzanan Yol Projesi” kapsamında, 22 – 23 – 24 – 25 Ekim tarihlerinde Kütahya Yoncalı Uygulama Oteli’nde düzenlenecek öğretmen seminerleri ve Kütahya Vahid Paşa Yazma Eser Kütüphanesi’nde 26 Ekim tarihinde düzenlenecek aile ve farkındalık semineri ile Kütahyalılarla buluşarak otizm konusunda eğitimler verecektir.

    Kütahyalılarla buluşacak olmaktan büyük heyecan duyduklarının altını çizen ve Proje ile özel eğitim uygulama merkezleri, özel eğitim sınıfları ve kaynaştırmada öğrenim gören otizmli çocukların nitelikli özel eğitim hizmetlerine kavuşmalarını hedeflediklerini ve Mayıs ayı itibariyle 11 ilde toplam 33 özel eğitim sınıfının MEB standartlarına uygun şekilde eğitim materyallerinin dağıtıldığını belirten Tohum Otizm Vakfı Genel Müdürü Betül Selcen Özer “Gerçekleştirilecek uygulamalı eğitimlerle öğretmenlerin otizm konusunda bilgi ve beceri düzeylerinde artış sağlanacak. Bu anlamda öncelikle TANAP Boru Hattı güzergâhında bulunan 11 ilden seçilen 33 formatör, 990 öğretmen ve 1.100 aileye, sonrasında ise bölge halkına yönelik geniş kapsamlı otizm farkındalık seminerleri düzenlenmektedir.

    Ayrıca Proje kapsamında bu illerde yer alan 33 özel eğitim sınıfının, MEB standartlarına uygun şekilde özel eğitim materyalleri ile donanımı sağlanacak. Proje otizm alanında çalışan uzmanlara yol gösterici olurken, otizmli çocuk ve aileleri nihai faydalanıcı olacak.” şeklinde konuştu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.