DOLAR 32,4772
EURO 34,9459
ALTIN 2435,429
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    TOKİ Başkanı Ergün Turan’a 2017 Ahilik Hizmet Ödülü

    TOKİ Başkanı Ergün Turan’a 2017 Ahilik Hizmet Ödülü
    24.09.2017
    A+
    A-
    TOKİ Başkanı Turan, ödülünü Başbakan Yıldırım’dan aldı
    Kırşehir Cacabey Meydanı’nda düzenlenen 30. Ahilik Haftası kutlamalarında Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, yılın Ahilik Hizmet Ödülü’nü Başbakan Yıldırım’ın elinden aldı.
    Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda, Devlet Tiyatroları ve Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası oyuncuları, “ahilikte kalfalıktan ustalığa geçiş” konulu şet kuşatma törenini canlandırdı. Başbakan Yıldırım, konuşmasının ardından Türkiye’de yılın çırağı, kalfası ve ahisi seçilenler ile Ahilik Hizmet Ödülü’ne görülenlere ödüllerini verdi.
    Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, yılın ahilik hizmet ödülünü

    Başbakan Binali Yıldırım, 30. Ahilik Haftası Kutlama Programı’na katılmak üzere geldiği Kırşehir’de Cacabey Meydanı’nda düzenlenen törene katıldı. Başbakan Yıldırım, Ahilik Hizmet Ödülünü Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan’a verdi. ( Başbakanlık / Mustafa Aktaş – Anadolu Ajansı )

    Başbakan Yıldırım’ın elinden aldı.
    Başbakan Yıldırım, yılın “Ahilik Onur Ödülü”ne layık görüldü. Törenin sonunda şet kuşanan Yıldırım’a, ahilik kıyafetini Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken giydirdi.
    30. Ahilik Haftası kutlama törenine, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) Genel Başkanı Abdülkadir Akgül, milletvekilleri ile vatandaşlar katıldı.
    Başbakan Yıldırım, Cacabey Meydanı’nda düzenlenen 30. Ahilik Haftası kutlamalarındaki konuşmasına, etkinliklerin birlik, beraberlik ve kardeşliğe vesile olmasını diledi.
    Ahiliğin, kardeşlik olduğunu, kardeşliğin bugünlerde ortaya çıkacağını anlatan Yıldırım, “Ahilik, temsil ettiği ruhla Anadolu’yu Türk milletine vatan yapan bir mana.” ifadesini kullandı. Ahilik teşkilatını yalnızca esnaf ve sanatkar birliği gibi görmenin eksiklik olacağını vurgulayan Yıldırım, “Ahilik, Selçuklu devrinden başlanarak, Osmanlı Devleti’nin cihan devleti olma yolunda dünya ve uhrevi kardeşlik halkasıdır.” dedi.
    Kırşehir’e yapılan yatırımlar
    Başbakan Yıldırım, Kırşehir’e son 15 yılda 5 katrilyon yatırım gerçekleştirdiklerine değinerek, kentteki yıllık ihracatın 168 milyon doları bulduğunu, Kırşehir’e son 15 yılda 3 bin 120 konut, okullar, üniversite kurduklarını ve yurt sayısını artırdıklarını belirtti. Kırşehir’deki barajlar ve taşkın koruma projelerine ilişkin de bilgi veren Yıldırım, yollar, hastaneler, tarımsal destekleri içeren birçok hizmet yapıldığını ifade etti.
    Bakan Tüfenkci, ” Ahilik, 5’ten büyük olan dünyanın vicdanı olmak demektir.”
    Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Cacabey Meydanı’nda düzenlenen 30. Ahilik Haftası Kutlama Programı’nda yaptığı konuşmada, Ahi diyarı Kırşehir’i hürmetle selamladığını belirterek, programın birlik, beraberlik ve kardeşliğin pekişmesine vesile olmasını temenni etti.
    “Ahilik, kardeşlik, dirlik demektir, bir insanlık mektebidir, helal kazanmak, helal lokma yemektir. Ahilik, 5’ten büyük olan dünyanın vicdanı olmak demektir.” diyen Tüfenkci, sözlerini şöyle sürdürdü:
    “Anadolu’da ticaret erbabının yaşattığı Ahilik, dünyaya örnek olacak insani değerleri ve uygulama örneklerini içerisinde barındırmaktadır. Bugün modern dünyada ticaret ahlakı, müşteri memnuniyeti, kalite standardı olarak belirtilen bir çok kavram, Ahilik teşkilatı altında vücut bulmuştur, hayata geçmiştir. Ahilik çarşılarında dürüstlük alınır, dürüstlük satılır. Ahilerin dünyasında kimseye haksızlık yapılmaz. Esnafın gönül kapısı olduğunu, bu coğrafyanın omurgası olduğunu biliyoruz.”
    TOKİ’den esnafa destek
    TOKİ Başkanı Ergün Turan, İnşa ettikleri modern dükkanlar ve KOBİ’lere sağladıkları imkanlar ile esnaf ve sanatkarlara destek verdiklerini belirterek, şehirleri planlarken sanayi tesisleriyle ilgili yeni modeller üzerinde durduklarını ve yeni şehirler kurarken planlı şekilde küçük ve orta ölçekli esnafın modern ticaret alanlarında iş yapmaları için yeni sanayi siteleri planladıklarını söyledi. Turan, bu konuda daha önce Kayseri’de mobilyacılar sitesini yaptıklarını Bursa’da da buna yönelik çalışma sürdürdüklerini belirterek, Anadolu sanayisine örnek teşkil edecek uygulama yürüttüklerini söyledi. Turan, konut üretiminin yanı sıra modern sanayi siteleri inşa ettiklerini ve KOBİ’leri tek çatı altında topladıklarını söyledi.
    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.