DOLAR 32,5834
EURO 34,7967
ALTIN 2507,931
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    TOKİ, depremde can kaybı yaşayan ailelerin yanında

    TOKİ, depremde can kaybı yaşayan ailelerin yanında
    13.02.2020
    A+
    A-

    Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Elazığ Merkez Cumhuriyet ve Bizmişen mahallelerinde yapımı devam eden konutlar yaşanan deprem sonrası gece gündüz demeden 24 saat aralıksız çalışmayla hızlıca tamamlandı.

    Özellikle Bizmişen Mahallesi’nde büyük bir özveriyle çalışan TOKİ, resmi teslim tarihinden 4 ay önce konutları vatandaşlara teslim etti.

    Yaşanan deprem sonrası bölgede adeta seferberlik ilan eden TOKİ, yaraları sarmak için çalışmalarını hızlıca sürdürüyor.

    Deprem sonrası teyakkuza geçen TOKİ, inşası devam eden 190 konutu resmi takvimin 4 ay öncesinde tamamlayarak hak sahiplerine teslim etti.

    Depremde can kaybı yaşayan ailelerin yanında olan ve yaraları sarmak için seferber olan TOKİ, Cumhuriyet Mahallesi’nde inşası tamamlanan 10 konutu, Bizmişen Mahallesi’nde de 5 konutu depremzedelere verdi.

    Merkez üssü Elazığ’ın Sivrice ilçesi olan ve 24 Ocak’ta yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından yaralar sarılmaya hızla devam ediyor.

    TOKİ de yapımı devam eden konutlarını 4 ay öncesinden tamamlayarak hak sahiplerine teslim etti.

    Depremin yaralarının sarılması için çalışmalarını en üst noktaya çıkaran TOKİ, 125 metrekare 3+1 ve 90 metrekare 2+1 nitelikte olan konutları 5 Şubat 2019 tarihinde teslim etti.

    Hak sahipleri ve depremde yakınlarını kaybeden 15 aile yeni yuvalarına kavuştu.

    Yaşanan depremde en ufak bir hasar almayan, boyalarında dahil çatlak oluşmayan konutlar hak sahiplerine güvenli ve sağlıklı konutlarda yaşam imkanı sunacak.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.