DOLAR 32,3376
EURO 35,0811
ALTIN 2238,974
BIST 8720,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    TOKİ taksitleri online takip edilebiliyor

    TOKİ taksitleri online takip edilebiliyor
    10.06.2017
    A+
    A-

     

    TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan’dan Toplu Konut İdaresi’nden alınan konut ya da iş yerlerinin aylık taksitlerinin online olarak takip edileceğini açıkladı.

    TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan’dan Toplu Konut İdaresi’nden alınan konut ya da iş yerlerinin aylık taksitlerinin online olarak takip edileceğini açıkladı.

    Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı Mehmet Ergün Turan, konut ve işyeri alımları açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamalarda artık aylık taksitlerin online takip sistemi ile takip edileceğini bildirdi.

    İdarenin özellikle sosyal konut üretim aşamasında devletin en girişimci ve öncü kuruluşlarından olduklarını ifade eden Ergün Turan, idareden beklenilen beklentiler karşılanmaya çalışılırken diğer taraftan da teknolojinin verdiği imkanlar doğrultusunda daha fazla yarar sağlamak, yapılan proje çalışmalarını daha hızlı, uygun niteliklerde ve daha şeffaf olacak şekilde yapmak istediklerini söyleyen Ergün Turan, bu kapsamda pek çok çalışmalara başlandığını ifade etti.

    Türksat ile gerçekleştirilen protokol kapsamında e-Devlet sisteminin getirildiğinin bilgisini aktaran Ergün Turan, yeni gelen sistem ile beraber iş yeri ve konut alım işlemlerinde vatandaşların düzenli periyotlarda yaptıkları ödemeleri bilgisayar ile takip edilebileceğini belirtti.

    Online Taksit Sorgulama Sistemi Geldi!

    Bilgi işlem teknoloji çerçevesinde sürekli olarak çalışmalarda bulunduklarını belirten Ergün Turan, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ile TOKİ arasında yapılan protokol kapsamında MEHSİS ve TAKBİS kullanmayı hak ettiklerini, ilgili yazılımlarında yapılması ardından TOKİ’deki taşınmaz verilerinin tapudan kontrol edilebilir duruma getirildiğini söyledi. Bunun sonucunda ise iş yerlerinin ve konutların taksit takip sisteminin oluşturulduğunu söyleyen Ergün Turan, Online Taksit Sorgulama Sistemine geçtiklerinin bilgisi verdi. Güvenli erişim kontrolleri yapılıp, oluşabilecek sorunların önüne geçerek yeni gelen sistemin gayrimenkul alıcılarına da açıldığını belirten Ergün Turan, kendilerine verilmiş olan sorumluluk ve görevde çok yoğun çalışmalarda bulunduklarını söyledi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.