DOLAR 32,3119
EURO 35,0985
ALTIN 2278,96
BIST 8965,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    TOKİ’den Ankara’nın merkezinde açık artırma ile arsa satışı basın duyurusu

    TOKİ’den Ankara’nın merkezinde açık artırma ile arsa satışı basın duyurusu
    23.08.2019
    A+
    A-
    Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Ankara ili Çankaya ilçesi Çukurambar semtinde yer alan, toplam 48.354 metrekare büyüklüğüne sahip 2 taşınmazın satışa sunulmasıyla ilgili bazı basın-yayın organlarında yayımlanan yanıltıcı haberler üzerine açıklama yapılması ihtiyacı duyulmuştur.

    Yayımlanan haberlerde; Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın Ankara’da bulunan Atatürk Orman Çiftliği arazindeki arsaları açık artırma ile satışa çıkarttığı belirtilmektedir.

    Yapılan haberler, tamamen gerçek dışıdır.

    Ankara’nın Çankaya ilçesinde Çukurambar semtinde 29101 ada 27 parsel ile 29102 ada 6 parselde satışa sunulan 2 taşınmaz Gazi Üniversitesi mülkiyetinde iken Gazi Üniversitesi’nin ihtiyaç duyduğu eğitim binalarının yapımı karşılığında TOKİ’ye bedeli mukabilinde devredilmiştir.

    Haberde bahsi geçen söz konusu taşınmazların Atatürk Orman Çiftliği alanıyla hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Taşınmazlar Atatürk Orman Çiftliği’ne fiziksel olarak çok uzakta ve Çukurambar semtinde özel mülkiyetin içerisinde yer almaktadır.
    Haberlerde yayımlanan alanla satışa sunulan alanların farklı yerler oldukları uydu görüntüsü ile açıkça görülmektedir.

    Bu taşınmazlara ait imar planlarında yapılanma koşulları Emsal:1.80, Yapı Yüksekliği 165 metre iken, yapı yoğunluğu ve kat yüksekliği çevre yapılanma kararlarından da aşağıya çekilerek yeniden plan yapılmış ve 10.11.2018 tarihinde onaylanan planlar ile yapı yoğunluğu Emsal:1.50, Yapı Yüksekliği Zemin+11 kat olarak belirlenmiştir.

    Ayrıca TOKİ Anayasa Medeni Kanun ve tabi olduğu Kanunlar ile mülkiyet hakkını verilen görevleri ifa çerçevesinde yerine getirmektedir.

    Söz konusu taşınmazların resmi ilanları TOKİ tarafından yayımlanmış, basın-yayın organları aracılığıyla vatandaşlarımıza satış bilgisi verilmiştir.

    Sorumlu yayıncılık ilkeleri göz ardı edilerek, hiçbir araştırma yapılmadan ve İdaremizden bilgi almaya gerek duyulmadan yapılan haberler, İdaremizi karalama ve TOKİ’nin, kamuoyundaki olumlu algısını zedeleme amaçlıdır. Gerçek dışı ve yanıltıcı bilgi vererek TOKİ markasını haksız şekilde karalamak isteyen basın kuruluşları ile ilgili yasal süreç gerek görüldüğü taktirde başlatılacaktır.

    Ayrıca kamuoyunun, bu tür asılsız haberlere itibar etmemeleri, önemle duyurulur.

    TOKİ BASIN DANIŞMANLIĞI
    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.