DOLAR 32,455
EURO 34,8044
ALTIN 2449,08
BIST 9890,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    TOKİ’den Şanlıurfa Maşuk’a mahalle kültürünü yansıtan proje

    TOKİ’den Şanlıurfa Maşuk’a mahalle kültürünü yansıtan proje
    01.03.2018
    A+
    A-

    Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, Şanlıurfa Maşuk bölgesinde incelemelerde bulundu.

    Maşuk bölgesinde beş etap halinde inşa edilen projenin son etabının şantiyesinde incelemelerde bulunan Turan, “TOKİ olarak Şanlıurfa Maşuk bölgesinde yoğun bir konut üretimi gerçekleştiriyoruz. Yerel ve yatay mimari ile inşa ettiğimiz projemiz semt sakinleri ile esnafın iç içe olduğu mahalle kültürünü yansıtıp yeni bir yaşam alanı olacak. Maşuk bölgesinde yaklaşık olarak 3 bin konutumuzun inşası hızla devam ediyor. Yarısını bu yaz satışa sunacağımız konutlarımız tamamen bittiğinde yeni bir model olarak bölgeye değer katıp konut ihtiyacına cevap verecek” dedi.

    Şanlıurfa’ya 13 bin konut

    TOKİ olarak Peygamberler diyarı Şanlıurfa’da bugüne kadar 13 bin 515 konutun inşasına başladıklarını belirten Turan, “Bu konutlarımızın 10 bin 556’sını tamamlayarak vatandaşlarımıza teslim ettik. Şanlıurfa’da ayrıca,  14 cami, 6 hastane, 5 aile sağlık merkezi, 7 büfe, 3 spor salonu, sağlık ocağı, 3 pansiyon, 14 ticaret merkezi, 2 kreş, 14 ilkokul ve 12 lise olmak üzere 2 milyar 242 milyon TL’lik yatırım yaptık. Yatırımlarımız şehrimize hayırlı uğurlu olsun”açıklamalarında bulundu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.