DOLAR 32,5733
EURO 34,8024
ALTIN 2513,538
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    TransAnatolia’nın ilk gününe Türk ve İtalyan yarışçılar damga vurdu

    26.08.2019
    A+
    A-

    Türkiye’nin ilk ve tek, dünyanın ise en büyük ve zorlu Rally Raid yarışlarından biri olan TransAnatolia‘nın ilk gününe Türk ve İtalyan yarışçılar damga vurdu.

    84 yarışçının mücadele ettiği Trananatolia 2019 Rally Raid ilk gününe Bolu’dan Haymana’ya uzanan ve 3 özel etaptan oluşan 365,67 km’lik parkurla başladı. Yüksek sıcaklıktaki zorlu hava şartları altında gerçekleşen yarışta motosiklet kategorisinde İtalyan Maurizio Gerini (Husqvarna) üç etapta da önde gelerek 3s36’50” ile yarışta en iyi zamanı yaptı. Gerini’nin arkasından 35’13” farkla ikinci sırayı Nicola Quinto (Beta) aldı. İtalyan Marco Borsi 4’52” geriden gelerek üçüncü sırada yer aldı. Said Yusuf Çakır ise; yedinci olarak Türk yarışçılar arasında en iyi dereceyi yaptı.

    Yarışın SSV kategorisinde ise; Tsanko Tsankov ve Zornitsa Todorava’dan oluşan Bulgar ekibi 2s59’56”lik dereceyle yarışı birinci tamamladı. İkinci sırada ise; 3s12’13” ile Yves Tartarin ve Cedric Duple’den oluşan Fransız ekibi yer aldı. Türk ekibinden Necati Şahin ve Armağan Şahin Altun ise 4s31’48”lik dereceyle yarışı üçüncü tamamladı. UTV kategorisinde yarışan Çağdaş Çağlar ve Ertuğrul Danişment ikilisinden oluşan Türk takımının aracı 10.km’de yaşadığı fren arızası nedeniyle yarışın ilk gününü tamamlayamadı.

    Resim

    Otomobil kategorisinde Türk takımlar en iyi dereceleri aldı.

    Birinci sırada Mitsubishi L200 ile yarışan Batuhan Korkut ve İlayda Hancı Korkut 3s13’46” ile finish çizgisini gördü. Mitsubishi Pajero ile yarışan Benan Engin ve Uğur Tepe ise; 3s17’10” ile ikinci sırayı aldı. Suzuki Grand Vitara ile yarışan Tolga Yılmaz ve Ebru Demirbay Erişti 3s21’04” ile yarışı üçüncü sırada tamamladı.

    Kamyon kategorisinde dikkat çeken olay

    Mercedes Unimog ile yarışan İtalyan Marino Mutti ve Andrea Mazzoleni kamyon kategorisinde yarışı birinci tamamladı. Yarış esnasında İtalyan Antonio Cabini parkurdan çıkarak çamura saplandı, diğer yarışçılardan İtalyan Giulio Verzaletti ise gecikme cezasını göze alarak rakibinin yardımına gitti ve bu iki yarışçı da yarışı ceza alarak tamamladı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.