DOLAR 32,5917
EURO 34,8753
ALTIN 2502,116
BIST 9677,35
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    TÜGİAD Ankara’dan Küresel Ankara

    TÜGİAD Ankara’dan Küresel Ankara
    02.03.2019
    A+
    A-

    TÜGİAD Ankara Şubesi hazırlamış olduğu ‘Dört Dörtlük Ankara’ projesinin tanıtımına devam ediyor. TÜGİAD Ankara Şubesi Başkanı Zafer Yıldırım Küresel Ankara projesini anlatıyor.

    4 ana başlık altında Ankara’nın sorunlarını ve gündeme getirilmesi gereken konu başlıklarını belirlediklerini söyleyen Zafer Yıldırım, Yaşanabilir Ankara projesinden sonra Küresel Ankara projesinin de detaylarını anlattı. “Bilindiği üzere günümüzde ticaretin en önemli önceliği geniş bir çevreye yayılmış tanınma ve bilinirlik meselesidir. Bu kapsamda birçok kurum ve kuruluş ticaretle meşgul insanların bir araya getirilmesini temin etmek üzere uğraş içerisinde” ifadelerini kullanan Zafer Yıldırım “ Öyle ki devletler dahi kendi aralarındaki diyaloglarda kendi vatandaşı olan tacirlerin diğer ülke içerisinde gösterdikleri ya da göstermek istedikleri faaliyetlere ilişkin bir tanıtım yapma gayreti içerisine giriyorlar. Ticari faaliyetlerin sıklaştırılması ve ticari teşekküllerin yurtdışına açılarak ticari hacimlerini genişletme çabalarını bizler de destekliyoruz” dedi.

    “Yatırımcı Ağı Oluşturulmalıdır”

    Türkiye’de yapılan iyi niyetli çalışmaların yetersiz kaldığını da aktaran Zafer Yıldırım “Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin de Ankaralı iş insanları özelinde alması gereken bir sorumluluk olduğu kanaatini taşıyoruz. Ankara Büyükşehir Belediyesi, kendi güdümünde oluşturabileceği bir merkez ile sektörel gruplamalar yaparak bir yatırımcı ağı meydana getirmeli.Bu yatırımcı ağında bulunan iş insanları, yatırım fırsatları ve ekonomik riskler hususunda uzman kişiler tarafından bilgilendirilmeli ve yönlendirilmeli” açıklamasında bulundu.

    “Yurt dışından gelen yatırımcılara kolaylık sağlanmalı”

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı’nın ticari ateşe olarak hareket etmesinin önemine dikkat çeken Zafer Yıldırım sözlerine şunları ekledi: “Ankara iş insanlarının potansiyeline uygun yatırım fırsatlarını barındıran yurtdışındaki şehirlerin yönetim kademeleriyle ilişki içerisine girmeli ve düzenli olarak tertiplenecek organizasyonlar vasıtasıyla Ankaralı iş insanlarının dünya piyasasına kapı aralamasına vesile olmalı. Ziyaretler esnasında heyetler halinde iş insanlarına öncülük edilmeli ve yurtdışından yatırıma ve ortaklığa gelen kimselere de gerekli kolaylık sağlanmalı.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.