DOLAR 32,3374
EURO 35,1959
ALTIN 2247,312
BIST 8718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Tüketici, “Shell ClubSmart’tan vazgeçmem” dedi

    Tüketici, “Shell ClubSmart’tan vazgeçmem” dedi
    16.11.2019
    A+
    A-

    Tüketicilerin, sadakat programları konusunda tercih ve alışkanlıklarını ortaya koyan Türkiye Sadakat Programları Araştırması’nın beşincisi tamamlandı. Ketchup Loyalty Marketing tarafından gerçekleştirilen araştırma sonuçlarına göre, Shell’in ClubSmart sadakat programı akaryakıt kategorisinde “En Çok Kullanılan Sadakat Programı”, “Tüketicinin Vazgeçmem Dediği Program” ve “Programların Mobil Uygulama Kullanım Oranları” kategorilerinde birinci oldu.

    Akaryakıt sektörünün ilk sadakat programı olan Shell ClubSmart, Ketchup Loyalty Marketing tarafından yapılan Türkiye Sadakat Programları Araştırması’nda üç kategoride birincilik ödülünü aldı.

    Tüketicilerin, sadakat programları konusunda tercih ve alışkanlıklarını ortaya koyan Türkiye Sadakat Programları Araştırması, bu yıl beşinci kez yapıldı. Ketchup Loyalty Marketing tarafından gerçekleştirilen araştırma sonuçlarına göre, Shell ClubSmart uygulaması akaryakıt kategorisinde “En Çok Kullanılan Sadakat Programı”, “Tüketicinin Vazgeçmem Dediği Program” ve “Programların Mobil Uygulama Kullanım Oranları” kategorilerinde birinciliğe layık görüldü.

    SHELL ClubSmart sadakat programı, akaryakıt sektörünün ilk sadakat programı olarak Shell & Turcas tarafından Türkiye’de 2002 yılında hizmete sunuldu. Her yakıt alımında Smart Puan kazandıran, kazanılan puanlarla hediye yakıt alma fırsatı sunan programın halihazırda 4,3 milyon üyesi bulunuyor.

     Shell ClubSmart programı, istasyona gelen misafirlerin beklenti ve taleplerini önceden öngörerek, sunduğu en doğru çözüm, en iyi ürün ve hizmet ile öne çıkıyor. Shell istasyonlarını ziyaret eden her 4 bireysel müşteriden biri Shell ClubSmart programı üyesi. Program üyeleri, ayda ortalama yaklaşık 3,5 kez istasyonları ziyaret ediyor.Her ay yaklaşık 1,8 milyon kişi de düzenli olarak Shell ClubSmart kartları ile Shell istasyonlarından yakıt alımı gerçekleştiriyor. Bunun karşılığı olarak avantajlı Shell ClubSmart dünyasından yararlanıyor ve bedava yakıt kazanıyor. Programın, marka iş birlikleri ve kampanyalardan faydalanarak yılda bir depo bedava benzin hakkı kazanan üyeleri bulunuyor.

     Shell ClubSmart’tan özel günlerde kişiye özel teklifler

    Shell & Turcas, sadakat programı ile tüketicilerle doğrudan temas gerçekleştirerek farklı iletişim kanalları ile etkin ve sağlıklı bir müşteri iletişimi yürütüyor. Örneğin; Shell ClubSmart müşterilerine, her ay düzenli olarak VOC (müşterinin sesi) anketi gönderiliyor ve müşterilerin görüşleri alınıyor. Shell & Turcas’ın, tüketicilerden aldığı geri dönüşler doğrultusunda ihtiyaç ve talepleri en doğru biçimde incelenerek farklı teklif ve ayrıcalıklar sunuluyor.

    Shell ClubSmart programının, satışlara ve mağaza trafiğine olan etkisi düzenli olarak takip ediliyor. Shell & Turcas, CRM aktivitelerini geliştirerek müşterilerinin alım sıklığına göre onların kendilerini ayrıcalıklı hissettirecek çalışmalarını sürdürüyor. Shell & Turcas’ın sadakat programı kapsamında gerçekleştirdiği iletişim aktiviteleri ve kampanyalar, müşterilerin memnuniyetini artırıyor ve marka ile arasındaki bağı güçlendiriyor. Programa katılan tüketicilerden alınan geri bildirimler, yine yenilikçi ve fark yaratan proje ve teklifler için fikir veriyor. Kart sahiplerinin harcama alışkanlıklarına göre kişiye özel teklifler sunuluyor. Özel günlerde yine kişiye özel teklifler yapılıyor.

    Shell ClubSmart, üyelerine yıl boyunca Carrefoursa, Allianz, Borusan, Hyundai, Hotels.com, Jolly Tur, Tekzen gibi farklı sektörlerden farklı markalar ile ortaklaşa yapılan projelerle ayrıcalıklar kazandırıyor. Shell & Turcas’ın Shell ClubSmart programı kapsamında THY ve Zubizu ile iki önemli stratejik iş birliği öne çıkıyor. Shell & Turcas’ın Türk Hava Yolları ile 5. yılını kutladığı iş birliğinde ise Shell ClubSmart ve Miles&Smiles kartlarını eşleştirenler, Miles&Smiles üyelik statülerine göre 5 kata varan Smart Puan kazanıyor. Plakasını ve Shell ClubSmart kartını uygulamaya kaydeden Zubizu üyeleri ise, yaptıkları yakıt alışverlerinden düzenli olarak Smart Puan kazanabiliyor.

     

    Shell Mobil Uygulaması, sektörde en çok kullanıcıya sahip uygulama

    Dijital platformları da etkin şekilde kullanan Shell & Turcas, Shell Mobil Uygulaması üzerinden kullanıcılarına, en güncel haberleri, kampanyaları takip etme olanağı sağlıyor. Shell Mobil Uygulaması da sektörde en çok kullanıcı sayısına sahip uygulama konumunda yer alıyor. Uygulamayı telefonuna indirenlerin sayısı 1,6 milyona ulaşmış bulunuyor ve bu sayıya her ay yaklaşık 40 bin kişi daha ekleniyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.